Вежди Рашидов: У нас остана това, което не става за чеп за зеле!

Творецът също е в България, за разлика от децата си
27 ное 2017 15:07,
187
Вежди Рашидов: У нас остана това, което не става за чеп за зеле!
Снимка: Bulfoto

Вежди Рашидов отбеляза, че България изнася потенциала си в чужбина, а тук остава това, което "не става за чеп за зеле".

Депутатът от ГЕРБ споделя в интервюто си за БНТ, че не съжалява, че не е министър на културата и в сегашното правителство, защото е бил на поста достатъчно дълго време.

Освен това бил настъпил период на демотивация, заради "т.нар. интелектуалци и платени протестъри", които са критикували културните му проекти като Ларгото и "Квадрат 500" в столицата. А сега същите хора били във властта на директорски позиции, подчертава депутатът.

"Обичам свободията, а не свободата. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами", каза депутатът.

Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини.

Специално място ще намери и платно на Рембранд. Той допълни, че му предстои изложба с лични творби по време на европредседателството, както и изложби в Люксембург и Третяковската галерия в Москва.

Рашидов осъди поведението на опозицията в сегашния парламент, но отбеляза, че ако тя продължи да се държи така "инфантилно", най-вероятно партия ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Той отбеляза, че общественото говорене е нехигиенично, от което е пострадал и лично той.

Рашидов сподели, че синът му не живее в България, защото дъщерите му, които са негови внучки, били тормозени в училище заради медийния образ, изграден за дядо им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
5
 
! Отговори
Русия преди 6 години
Бияча на милиционери.
158
0
 
10
 
! Отговори
Кой го казва преди 6 години
Помня как псуваше при една официална среща. И беше министър на културата!Както казваше Радой Ралин - "Не ме е страх от министъра на културата, страх ме е от културата на министъра!"
157
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, неставали за нищо сигурно, аха защото същите тия отказват да ви работят за жълти стотинки.. и да ви купуват скъпите ***,където сте им надули цените 5-6 пъти...Кой бяга от парите ? И добрите условия на труд а? Като оправите заплатите и условията на труд в BG. Тогава ще има кой да ви работи...Това е истината която така наречените работодатели не щат да признаят публично..Как така, тия същите "калпави" работници ви работеха преди 3-4г. за без пари търпеха да ги мачкате и унижавате.А сега не
156
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си бате , само *** некадърни в България с купена Диплома за висше което за нищо не става
155
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
веждю е прав,той тиквата и останалите,останали в България,не стават за *** на качето със зеле,а мършата народ,ги избра,да ги управляват.
154
1
 
12
 
! Отговори
истина преди 6 години
Вежди, кой е виновен , че нашите способни деца дават знания и труд в чужбина ? Не беше ли 28 г. тази цел ? Ти , лично, също участва до определена степен в това начинание. Докато в страната не се нормализира поведението и стандарта за живот , ще остават тези , които издържат........, а за ....не стават.
153
6
 
2
 
! Отговори
тик-пип-компир преди 6 години
Решеткоф, глей си моме рако и се немешавай из щуките и орлите.забъркай кал, вртни тарелката и саде тикви ще склуптуреееш, наверно вече си замесил тикви за двуметрови попини, за 4 метрови, а за пред НДКато сигор си замесил и вече допичаш тиква за 10 метрова статуя на комисар-ефенди Кратунсен фон дер Пипондералес
152
1
 
11
 
! Отговори
АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ преди 6 години
НИЩО НОВО НЕ КАЗВА. БОСЪТ МУ,МУТРАТА БОРИСОВ,НАРЕЧЕ НАРОДА ЛОШ МАТ'РЯЛ. ВСЕКИ ОТ ВЪРХА НА СОБСТВЕНАТА СИ ПРОСТОТИЯ.НО НАГЛОСТТА И ЦИНИЗМА НА ГЕРБАДЖИИТЕ МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ. МИСЛЯ, ЧЕ ЗА ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ГОСПОДИН МУЛТИ ДА ГОВОРИ ПО ТОЗИ НАЧИН,НЕ ПРОСТО Е *** ОТ КЛАСА, НО И ТУРСКО ***, КОЕТО Е СЪЩАТА *** НА ЕРДОГАН,КАКЪВТО Е И БОРИСОВ. ВЕЖДИТО Е ТУРЧИН, ГОРДЕЕЩ СЕ С ПРОИЗХОДА СИ НА НАСЛЕДНИК НА ИМПЕРИЯ,КОЙТО В ЕДНО ШОУ НА СЛАВИ СЕ ПОДИГРА С НАС БЪЛГАРИНА,ЧЕ Е СИН НА ЮНАШКО,НО ПЛЕМЕ
151
13
 
1
 
! Отговори
Бес преди 6 години
Всичките тези ядосани и бесни на управниците ,явно ляво ориентирани хора и *** ,пишещи по горе ,ако се наложи , няма и да отделят и 15 Мин.от времето си за някаква обществена дейност.Най- вече от страх .Седят сиудобно в легълцата и щракат безотговорно клавишите знаейки че нищо не рискува и са много крайни и смели.Аз не познавам човек от 1991 г.който ясно да каже ,че е гласувал за БСП.Привържениците на БСП са страхливци.Не 80% , а 100 са ***.
150
8
 
8
 
! Отговори
Зиги преди 6 години
Боже, колко си прав Вежди !
149
2
 
11
 
! Отговори
емигрант до121 преди 6 години
какви герои сте бе?лъжат ви, мачкат ви всякакви м**три , размазват ви по пътищата и нищо не се променя??!! герои били, ха ха ОХЛЮВИ!
148
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагикомедия !
147
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пyмияpe вежди, свестните избягаха от такива oтпaдъци като тебе!
146
0
 
14
 
! Отговори
Тико преди 6 години
Навремето и Бай Тошо имаше такива клакъори, на които им се позволяваше от време на време да казват по някоя истина и да се набююдава в последствие реакцията на народа.Така, че нищо ново под слънцето - мнозинствоти си харесва да си живурка с полуистини.
145
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zhalkoВеликия Държавник Веждю......ударил преди години полицай в носа,насред центъра на Столицата,поради простата причина че му е направена забележка за неправилно паркиране-ако не се лъжа?!Веждьо,малко срама нямаш ли бе ?
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аз-ътАбе 120 % -тов,аз ти говоря зя заплатата му като министър,за режийните разходи по самолети,пътувания,гориво,охрана,за гарантираните в КТБ пари,които подобни на мен ще трябва да плащат за в бъдеще,щото той много скромен и същевременно много умен,искайки да скача от незнам кой етаж на министерството си.....А железата си ако ще и на луната да ги излага на показ и марсианците да си ги пазарят!Всички грабари ли сте толкова задръстнени?
143
3
 
24
 
! Отговори
ГИТ преди 6 години
ЧЕПЪТ РАШИДОВ КАКВО СЕ Е ЛЕПНАЛ КАТО КЪРЛЕЖ ЗА БЪЛГАРИЯЯВНО ДАЛАВЕРАТА ТУК Е ГОЛЯМА
142
0
 
7
 
! Отговори
Жижи преди 6 години
сЛободия, а не сВободия
141
4
 
20
 
! Отговори
Писна ми от тоя! преди 6 години
"а тук остава това, което "не става за *** за зеле".ВЕРОЯТНО РАШИДОВ Е ИМАЛ ПРЕДВИД СЕБЕ СИ!
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един активист на ГЕРБ си призна, че сред българите има на бая "***", както заяви един червен "***"......