Родни журналисти: България не е задникът на Европа!

Прогресираме, макар и по свой болезнен начин, смята Петър Пунчев
Обновена: 1 дек 2017 11:23 | 1 дек 2017 11:23, Красимир Ангелов
130

Германската журналистка Барбара Йортел написа в статия за "Тагесцайтунг", че заради ниските доходи, корупцията и изтичането на мозъци, България оглавява класацията на най-бедните страни в ЕС. Тя дори се съгласява с твърдението, че страната ни е "задникът на Европа". По-късно и "Дойче веле" публикува материала с известни съкращения.

Още по темата
Думите й обаче предизвикаха остра реакция у нас.

"Ако трябва да възприемаме материали като този като критика, това не е в наша полза. Трябва да го използваме като криво огледало, в което да се погледнем", посочи журналистът Мария Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тепърва за България ще има много статии заради започващото председателство на ЕС, подчерта тя. И тези статии ще си приличат като две капи вода, отбеляза от своя страна журналистът Петър Пунчев.

"Не бива да се обръща сериозно внимание на подобни публикации. България е част от Европа, България е Европа. Голяма част от написаните в статията неща са истина", коментира той в "България сутрин". И добави: Всички знаем, че корупцията съществува, но кой прави тази корупция - ние българите! Крайно време е да станем по-непримирими към това, което ни поставя в лоша светлина навън.

Той бе категоричен, че страната ни е направила огромен прогрес след приемането си в ЕС. По думите му България е силно прогресираща, макар и по свой болезнен и странен начин.

Мария Стоянова добави, че и до ден днешен продължават съмненията действително ли с основание България и Румъния бяха приети в ЕС. Тя припомни, че имаше реална опасност именно Германия да наложи вето върху присъединяването на страната ни към Съюза.

"Сега се дразним, че пишат нещо лошо за нас. 10 години по-късно не се налага страната ни да организира пътувания, а журналистите сами идват", каза още тя.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
8
 
! Отговори
jendos преди 6 години
До ОтговорПич, ти явно не си живял при соца. Да знаеш, че ако ние сме били ***, то Румъния тогава каква анатомична част точно е била, че не мога да се сетя !!!
81
0
 
1
 
! Отговори
Щракача преди 6 години
Оп Оп Оп Оп Са Са Са Са ама то зависи какъв е *** сме бре Оп Оп ако сме като *** на нашенска чалга певица Са Са Са оха леле нема по напреднала държава от България! Удри Славе Оп Оп Оп Оп Са Са Са Са Иииииибре животе европата!
80
12
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
*** ние и при соца бяхме *** на СИВ и на соц.ситемата , ама никой не смееше да гъкне , че ще има : А де! А де!Който не е съгласен да посочи само една соц. страна , която да е била па зле от България. Албония и Куба ги изключвам.
79
0
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
За Германия, като за Германия. И аз не съм възхитен от германските пенсионери постепенно преселващи се в България. Защото казват те :- в Германия все по-трудно се живее.
78
1
 
1
 
! Отговори
АЛИ преди 6 години
Който обича *** той ще ни оправи
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление дори зад-ника на Европа не сме. Защото него можеш да го измиеш и да е за известно време чист. Аз съм горд че съм Българин, но това е живата истина. И го казвам, докато гледам "потопа" отвън прави гигантски щети, не заради дъжда, а заради липсата на инфраструктура. Явно и аз съм зад-ник, щом толкова време търпя това. Явно не сме 80 ами повече проценти де-билите, щом си трайкаме. Страна населена със зад-ници какво е? Задниколандия!
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно.България е предника на Европа.
75
6
 
11
 
! Отговори
ас преди 6 години
по скоро е това което излиза от него
74
7
 
15
 
! Отговори
хидко преди 6 години
Не е вярно! Не е ***, а ануса, дупката на ***.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ е ама е жалки смешници даже е нещо по лошо
72
1
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Sexy ili podriskan...
71
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не е зaдникът на Европа!България е бърсалката на руския зaдник. Сега целия управляващ соц елит в България от БСП ГЕРБ ДПС ОП и т.н. русофилски структури за впрегнати да ходатайстват пред ЕС за сваляне на много полезните (според Путин) санкции на Русия.
70
1
 
8
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До ГЕРБ foreverШегуваш се,нали!?
69
0
 
15
 
! Отговори
Бат Гошо преди 6 години
Може и тъй да е, ама германците си нямат поговорката "*** - глава затрива!"
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен 7 преди 6 години
Добре. България е задникът на Европа. А Германия тогава какъв "орган" е когато се пише постоянно за предник (имайки в предвид че Европа е жена)?
67
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Геополитически Българя може да бъде или с лице към Европа и със *** към Руско-турската империя или - обратно !
66
4
 
40
 
! Отговори
Не разбирам преди 6 години
Какво точно не е вярно в статията на германската журналистка? Нима не сме най-бедната държава в Европа? Нима не сме най-корумпираната държава в Европа? Нима не сме на последно място по свобода на словото в Европа?
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като как явния регрес се превръща в прогрес?
64
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е... ама е !благодарение на политиците ни
63
12
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Трябва да се назове името на българина, нарекъл България "*** на Европа" в момент на непреодолима самокритика. Нужна е пълна информация, а не частична като тази, която провокира отрицателни чувства и срам.