Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната
3 дек 2017 17:15, Елка Василева
112
Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства
Снимка: архив, Reuters

Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства за чужбина, съобщи БНР. Той е единият от задържаните при операцията на ГДБОП вчера.

Още по темата

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната, сочат данни на разследващите. Сред тях има и директор на лечебно заведение. Той е бил засечен при разследването да носи кашон с лекарства, изписани само по документи на болни, научи БНР.

Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина.

Болниците са били единият вариант за набавяне на лекарства. При другия скъпите препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки. По документи медикаментите са изписвани на конкретни хора.

Тепърва предстои експертиза, която трябва да установи точната цена на лекарствата, намерени при обиските на антимафиотите в склада. По първоначална информация става дума за лекарства за милиони левове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
11
 
! Отговори
Тупан преди 6 години
До Анонимен и лекарите от които зависи цялата схема не са тарамбуки.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един обвинен за всичко .Колко предвидимо и така лесно . Не вярвам да е сам организирал и спечелил от това. Крият щото да не се окаже някой су.дж. ук намесен!
36
0
 
20
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Нали се сещате, че тоя сириец е капка в морето. Тук става дума не за милиони а за МИЛИАРДИ.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам да откраднеш от богатия, от оядения. Ама това да крадеш лекарства...... Безбожие.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mpъсни тарамбуки!---Ай стига глупости. На ръководните постове, от които зависи схемата, не са тарамбуки.
33
0
 
18
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Нека позная: Наказани държавни служители нямя да има.Мъмрене и заплаха за уволнение.Далаверистан
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се противопоставим !
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато сте с наведени глави, ще продължават да ви избиват като животни. Избиха над милион и ще продължават до последно, ако не се противопоставите.
30
1
 
3
 
! Отговори
пост 23 никнейм№936 преди 6 години
И както как го виждаш това да става при личните лекари?!?! Всичко е на хартиен носител....на пациента са назначени лекарства,рецептата от РС-то се дава на пациента....Изобщо няма досег Джипито със самите лекарстваА това пък какво общо има с отказа на направление?!?!?Нещо като приказката за краставицата от едното време
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво си мислите нещастници, че ще има справедливост-ХА-ХА-ХАААА!!! Ще ви покажат по новините някой закопчан ИЗВЕРГ, който утре ще е на свобода, а след 5 години ще бъде ОКОНЧАТЕЛНО ОПРАВДАН!!! На какво се надявате?! АКО ВИ Е МИЛ ЖИВОТА, ВАШИЯТ И ТОЗИ НА ВАШИТЕ ДЕЦА-БЯГАЙТЕ ИЛИ СЕ БУНТУВАЙТЕ!!! ДРУГО РЕШЕНИЕ СРЕЩУ ГЕНОЦИДА НЯМА!
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се получава когато държавата не е на мястото си! Едно време имаше централно управление на ул. Вашингтон в София. Нзванието беше аптечно упрявление. От там се разпределяха лекарствата по всички краища на държавата. Една малка грешка и всички отиваха в затвора за много дълго да не кажа доживот. Никой не смееше да си прави експерименти особено пък в болниците и аптеките. На момента ги заковаваха и им издаваха присъда на място. Директно ги пращаха по първо направление в затвора без право на рев
27
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
А, къде е държавата и защо ни е такава държава? Нали държавата в най-общ смисъл е договор между нас обикновените и нея държавата да ни защитава и да устоява нашите интереси - на обикновените. Докога ще търпим това - да крадат от здравето и живота ни и то с инертността на т.н. Държава, която 6 месеца разследва, докато си отиват наши деца и близки!
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадове гнусни-Бог ще ги накаже! Те нямат страх от Бога, но това не значи, че няма да ги застигне най-страшното Божие наказание.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЛЕКАРИ"-УБИЙЦИ!!!
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не се връзва ! Министъра твърди, че злоупотребите са за стотици милиони ,а в статията пише, че лекари изнасяли изписаните лекарства. Как се печелят стотици милиони с блистери на бройка явно кучето е заровено другаде, но ни пущат по пързалката.
23
2
 
11
 
! Отговори
936 преди 6 години
До до 11Нали всеки месец внасяме своите здравни осигуровки. Срещу тях получаваме неточни диагнози с цел облагодетелстване на търговското дружество, фалшифицирани изследвания, но пък от нас се иска да си купуваме всички консумативи, дори и някои лекарства. Когато поисках направление от личната ми лекарка това лято /за пръв път/, ми отказа, понеже нямала. Личните лекари са съвършеният *** в цялата система.
22
2
 
15
 
! Отговори
опа преди 6 години
Я, сириец. Тия са добри момчета, не ги оплючвайте. СИгурно е имал нужда от пари, не само от секс.
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските лекари са масово колеги на доктор Менгеле.
20
2
 
4
 
! Отговори
Славянин преди 6 години
ама от братските сирийци или от илюминатските ?
19
0
 
21
 
! Отговори
62504 преди 6 години
Тези болници и тези аптеки трябва да бъдат затворени, а лекарите да бъдат лишени от лекарски права по целия свят.