Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната
3 дек 2017 17:15, Елка Василева
112
Сириец е организаторът на схемата за реекспорт на лекарства
Снимка: архив, Reuters

Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства за чужбина, съобщи БНР. Той е единият от задържаните при операцията на ГДБОП вчера.

Още по темата

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната, сочат данни на разследващите. Сред тях има и директор на лечебно заведение. Той е бил засечен при разследването да носи кашон с лекарства, изписани само по документи на болни, научи БНР.

Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина.

Болниците са били единият вариант за набавяне на лекарства. При другия скъпите препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки. По документи медикаментите са изписвани на конкретни хора.

Тепърва предстои експертиза, която трябва да установи точната цена на лекарствата, намерени при обиските на антимафиотите в склада. По първоначална информация става дума за лекарства за милиони левове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
3
 
! Отговори
Кои са престъпницит преди 6 години
Как аджибъ тозиимигрант сириец се добра до българските болници ? Докторите са търсили такъв човек който да им продаде краденото от здравноосигурените българи.Направили са го в "реда на нещата"Какъв е този "ред " ? Това е корупционната система подсигуряващи огромни корупционни такси на правосъдието и управлението,Запомнете че нито един от обвинените няма да влезне в затвора. Това са хора на системата от мафиотските правителства. И комунисти и гербери и патриоти са служители на една система !
97
0
 
5
 
! Отговори
СИРИЕЦА Е ПАРАВАН преди 6 години
Схемата за клинични пътеки е 100% крадлива.Защо лекарите обичат да обслужват здравно неосигурени роми ? Защото са неграмотни и се подписват под неизвършени операции, манипулации и лечения. За тях място в болниците винаги има, но за здравно осигурени умиращи и болни деца няма места в болницитеПРОБЛЕМА НЕ Е В ДОКТОРИТЕ ! СИЛАТА НА МАФИОТСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА СЕ КРЕПИ НА НЕВЕЖЕСТВОТО НА НАРОДА ! Затова правителствата превилегироват неграмотните и прокуждат от страната ни образованите и умни хора
96
1
 
9
 
! Отговори
Ади... преди 6 години
А частните болници, клиники, центрове проверихте ли?!А връзката лекар в държавна болница - частна проверихте ли?!Частните болници не ги пипате. Въпросът е държавните да фалират, нали.А докога ще търпим дивотията на бившия Куманов и лобистите му - шеф на СРИОКОЗ в жилищни сгради да има болници, клиники, центрове, кръчми.Докога?!Докога с пари от НЗОК ще финансирате частни болници?!Къде го има това по света?!Диктатура на частно медицинско и фармацевтично съсловие.Диктатура на печалбарите...
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз от цялата статия разбрах, че даже и сирийците се побългаряват за няколко години и влизат в схемите нашенски. тук вероятно и далай лама да дойде, след 5 години вече ще има фирма и ще санира жилища или ще получава евросубсидии :)
94
0
 
11
 
! Отговори
Евро Либерален Толер преди 6 години
"Сириец е организатор на схемата за незаконен износ на лекарства за чужбина"========================================================Aууу, Въййй, КАК така не ви е срам да обиждате горкичките сирийските бежанци! Вие сте расисти и ислямофоби! Нима не знаете, че 99% от тях са старци, малки деца, бремени жени и бебета, а други 99% от тях са високо ерудирана маса хора на изкуството - художници, скулптори и музиканти, както и тясни специалисти като юристи, лекари (предимно неврохирурзи) и астронавти
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето вкараха хубавите бежанци и почнаха да прават кирминални схеми!
92
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Еми то от Сирия идват все инженери!
91
3
 
21
 
! Отговори
да преди 6 години
Руснаците виновни,американците виновни,европейците виновни,сирииците виновни.Българите НЕвинни.
90
8
 
28
 
! Отговори
? преди 6 години
Чета коментарите и не мога да повярвам колко хора има без грам мозък!Не се ли замисляте как така се изнасят лекарства за 100-ци милиони?Нужни са лицензи,разрешителни,становища от ИАЛ и още какво ли не,а за пазара на запад да не говорим,това да не е битак.Хвърлиха ви лекарите в устите и хайде ги разкъсайте.Не се замисляте,че това са неща които стават на най-високо ниво,но мисленето е дефицит.
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекари убийци МЕНГЕЛЕ!
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да е *** дано-мръсника!!!!
87
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След някой и друг месец да не се окаже,м че не били кражбите за стотици милиони, а за стотици левове. Да не се окаже, че не били доктори, а санитари в болниците. Да не се окаже, че не били фармацевти, ами шофьори на аптеки... Да не се окаже, че не били 7, а 0.7 участнници в схемата. Тоест, май е един но и за него не е сигурно.
86
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да има някакъв ефект трябва да бъдат публикувани всички аптеки, фармацевти, лекари и здравни заведения, участвали в схемата. Те крали за стотици милиони, а само 7 човека са арестувани. Как 7 човека са писали фалшиви рецепти за стотици милиони? Това е нещо масово. Вероятно в него участват поне 30% от фармацевтите и лекарите. По - добре да имаме 20 лекаря и да им плащаме по 5 милиона, но да им вярваме, отколкото да имаме 10 000 и те да ни убиват, крадейки си разликата до 5 милиона на година.
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е чиста проба предумишлено убийство. В особено големи размери, в огранизирана престъпна група. Всички присъди трявба да се издават за това, а не за кражба или фалшифициране на документи. Лошото е, че за схемата се знае от много време на правителствено ниво и за там отиват доста отчисления. А сега гущера си къса по - мъничката опашчица. А голямата кога? А самия гущер кога? За съжаление не можеш да се обадиш свободно, защото ще ти патят я полиция, я някоя друга служба да се поинтересува...
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тихо да не убидим сирийците !
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ще е от "умерените" сирийци... .Николайчо Младенов добре го е нагостил на джихадистката кьорсофра....
82
0
 
41
 
! Отговори
само да питам преди 6 години
Имената къде са? на "докторите" имената Искаме ,на "болниците" имената Искаме ,и на тоя серливец и Всички да Върнат Парите ! - затвор или народен линч .
81
1
 
12
 
! Отговори
рук преди 6 години
БГ е световно известната територия за прием на *** от целия свят и по конкретно за червендалестата. Тук в БГ насирийците са на почит в телевизията и са милионери на гърба на БГ гражданина, на който му се вменява че *** е по българин от него и заслуйава да му пие кинтите.
80
0
 
24
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 6 години
Защо това Престъпление се квалифицира като Реекспорт ?Това си е чиста Кражба в особено големи размери . Реекспорт е когато дадена стока е пристигнала в България и се пренасочва в Чужбина .Та тези Тарикати Лекарите , Болниците и Сирийските Бежанци са крали като са ограбили Болни Хора - Вечна им Памет на Загиналите от това Мародерство .
79
0
 
24
 
! Отговори
Подлога преди 6 години
Горките бежанци ......те просто са си брали лекарства ......вие пак тях обвинявате в нечестност и наглост ! Безобразие ! БХК да се намеси веднага !