КАТ кандиса! Каролев остава с табелите на колата си

Променят закона и няма да свалят номера заради изтекла книжка
152
КАТ кандиса! Каролев остава с табелите на колата си
Снимка: Facebook

Готвят се законователни промени да не се свалят номерата на колата за каране с изтекла книжка, съобщи в Триград шефът на Пътна полиция Бойко Рановски.

Още по темата

Той обясни, че промените ще се гледат в транспортната комисия на парламента утре и има силни настроения за отняната на този текст.

Самото тълкувание, че карането с изтекла книжка е равно на каране без книжка пък било дело на съда и прокуратурата, каза Рановски.

До това се стигна, след като от наказанието се опари икономистът Владимир Каролев, който остана без регистрационните номера на автомобила си, след като служителите на реда установили, че му е изтекла книжката.

"Слизайки от магистралата на път за Дупница ме спряха за рутинна проверка. Полицаите видяха, че ми е изтекла книжката и ми свалиха номерата. Проблемът е, че не ми казаха, че 6 месеца автомобилът ми няма да бъде в движение. Нарушил съм закон, но наказанието е неправомерно на провинението, тъй като в една и съща клауза от закона са приравнени употребата на алкохол и липсата на книжка с изтичането на книжката. Въпреки това подкрепям свалянето на номерата за тежките провинения", разказа преди седмица Каролев.

Пред Bulgaria ON AIR икономистът уточни, че иска да не се приравнява изтичането на шофьорската книжка с тоталната ѝ липса. Каролев подчерта, че вероятно няма да обжалва, но ще започне да се среща с депутати с цел да се въведе промяна в закона, с която да се прекрати тази практика.

Последните промени в Закона за движение по пътищата са от юли, тази година. Те отвориха кутията на Пандора, тъй като се даде възможност при нарушение да се наказват не шофьорите на автомобилите, а собствениците им, като бъдат свалени номерата на колите им, отбеляза експертът по пътна безопасност Настимир Ананиев.

"Самото наказание е много по-сурово, отколкото провинението. Духът на закона е насочен към хипотезите, в които някой дава автомобила си на друг, който въобще няма книжка. Уви, когато ти изтече книжката, ти влизаш в същата категория, а не би било редно да е така", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
hgdg преди 6 години
Човекът, който е постоянно по медиите и ни обяснява и ни казва, какво е правилно и какво не, не си е плащал данъците... чудя ся как ли ще се появи следвашия път да философства
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А и за мен кандисаха , ама след 6 месеца на трупчета. Защото нямам вуйчо владика.
123
0
 
1
 
! Отговори
ааааааааааа преди 6 години
До ТИРМС в БГ е мижи да те лажем. Последният път си изкарах моето за 2 мин. Набиха печати , подписи и всичко е ток и жица .На очен не минах , щот доктора го нямаше.Отделно на това никой не ми поиска ЛК , та явно куцо кьораво сакато може да си изкара мс , кат прати някой здрав роднина да мине.
122
0
 
7
 
! Отговори
nuevitas преди 6 години
парадокс е как те лишават от право поради изтекъл срок на документ. А въпросният срок е наложен пак от държавата. Въпрос - ако ми е изтекъл срока на личната карта, губя ли правото да съм гражданин на държавата?
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се знае от години,защо трябваше да глобят Каролев,че да се размърдат.....
120
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Брей, цял закон ще променят за да угодят на един слуга на олигарсите...
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този глупендър го видяхме във фермата,че за организатор и управленец е пълна ,кръгла нула. Като добавим и сприхавият му нрав е ясно ,че такъв ако го гласят за някаква по сладка службица то бедствието ще е пълно. Защо се променя закона заради този хъхрю какъв е той освен нарушител какъв бизнесмен е каролев след като той клепе на държавна служба и де държавни пари.Извадете търговският регистър и му вижте бизнес досието фалит след фалита Пълен ***
118
1
 
1
 
! Отговори
***** преди 6 години
Каролев да вземе да разкаже, чия собственост е "Карол", че те навремето забърсаха една камара акции от масовата приватизация в Русе в комбина с пощальоните...
117
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Първо, не харесвам Каролев. Едно обаче не може да му се отрече, на него му сече пипето, много повече, отколкото на половината *** тук. Не е случаен и фактът, че синът му Сашо Каролев е един от най-перспективните банкери в Лондонското Сити , случайност ? С братята Велчеви и СИГМА КЕПИТЪЛ АД, превъртяха външният дълг и построиха десетки хотели по морето, случайност ? Този човек има толкова мозък, че понякога изгелжда налудничав по телевизията, но си е талантливият Мистър Рипли, отвсякъде.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Пешо ще кандисат ли? Дето работи на 2 места, дори не му платиха миналият месец, едва свързва двата края и забрави, че трябва да си смени книжката. Зазвуча като притча.
115
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев като има да взима пари няма да забрави датата, на която трябва да му ги преведат. Но кога му изтичат личните документи забравя? Като обществена личност, вместо да му удвоят наказанието и глобата, те му ги обменят. Утре бай *** като няма пари да си изкара книжка, ще се чувства дискриминиран - за Каролев може, за него не може.
114
0
 
10
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Законите си ги приписват както им е изгодно и според хората и нарушенията!
113
1
 
9
 
! Отговори
господари и роби преди 6 години
Ако беше някой обикновен човечец никой нямаше и да разбере за това.Но нали е на устат политик или "СЪВЕТНИК НА МИНИСТЪР" правилата трябва да не важат за него. Нали управляващата класа е по на горе от простолюдието.Сега сменят закон за да може господинчото да кара с изтекла книжка.
112
6
 
10
 
! Отговори
Anon преди 6 години
Проблема е, че ако ти е изтекла книжката застраховката ти не важи. Аз карам доста скъпа кола. Бронята ми е 6000 лева без труда- знам защото сменях. Ако ме удари по негова вина такъв без книжка/ застраховка- моя застраховател ще ми плати. А после застрахователя гони виновния. А ако не е само броня? Какво прави онзи?
111
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно има и по-бедни и ужасни държави от нашата, но определено България е най-kypвенската такава!
110
0
 
17
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Предлагам всички депутати да правят нарушения, по възможност по -разнообразни и в крайна сметка да има качествени промени в закона за движение по пътищата. И КАТ да дебне покрай парламента за да ги хваща. То и ББ им каза вече да работят, нали им даде пари. Така че, условията са налице
109
0
 
23
 
! Отговори
модерен български преди 6 години
KAT кандиса :) къртите вече, очакваме КАТ спатаряса, копардисва и други позабравени думи от диалектите на България...
108
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Предлагам всички изед-н-ици от парламентО,да карат без номера,без светлини,без документи,та ако стане сакатлък,да запазят дупетатския си ..имунитет.
107
0
 
12
 
! Отговори
Jessy James преди 6 години
Cortez. За съжаление този Психотехнически тест е измислен в България, и е ужасно унизителен не само за Българските шофьори на Тирове но и за цялата Българска нация, под предтекст че този тест се прави заради по добрият контрол над професионалните шофьори се цели друго, да се облагодетелстват частните фирми които го провеждат, и така такса за теста- 50 лв, такса за талона - 10 лв, ако те скъсат, отново 50 лв, машина за дране и пари, как да на си обичаш Родината м***мка и да ....
106
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тоя мошеник Владо Каролев е за затвора, вземете му колата и го тикнете в затвора тоя набеден "велик икономист" за да спре да ръси глупости по телевизионните канали.