За ужилването на Мартин Петров: БНБ провери и разпореди!

Банкова тайна обаче е какво е установено и какви са мерките
6 дек 2017 10:52,
38
За ужилването на Мартин Петров: БНБ провери и разпореди!
Снимка: архив "Булфото"

БНБ е извършила проверка по случая с източените милиони на футболиста Мартин Петров. Централната банка е излязла с предписания по случая вчера и очаква те да бъдат изпълнени.

Това обяви директорът на БНБ Димитър Радев. Той обясни, че не може да каже какви точно са предписанията.

Още по темата

"Не можем да ги обявим, тъй като случаят вече е в съда. Още повече, че става дума за надзорни мерки, за търговски взаимоотношения между банка и неин клиент, а те са банкова тайна", каза Радев пред bTV.

Той допълни, че става дума за единичен случай и увери, че той не представлява риск за другите клиенти.

На въпроса трябва ли банката да възстанови парите, Радев отговори: "Принципът е, че при най-малки съмнения, че няма авторизация на плащанията - парите трябва да бъдат възстановени".

Скандалът с източените сметки на Мартин Петров от "Уникредит Булбанк" гръмна преди десетина дни. В края на ноември бившият национал сезира прокуратурата за липсващи 3,8 млн. лв. Парите са източвани в продължение на десет години, от 2007 г. до 2017 г. от 13 негови сметки.

В сигнала на Петров до прокуратурата се споменава името на личната му банкерка Ирина Ч. А. и съпруга й. Трудовият договор на служителката обаче бил прекратен още преди 10 месеца, а той не е уведомен.

Футболистът е категоричен, че никога не й е предоставял пълномощно за финансовите операции, а те са извършвани във време, в което той е бил извън България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Тази случка само показва, че в България няма правова държава. В никоя нормална държава нямаше да делят Мартин Петров или Владо Каролев от останалите си граждани, но тук се предприемат някакви допълнителни мерки според човека. Колко хора без книжки са със свалени номера? Но трябваше Каролев да пострада, за да сменят закона. Сега обрали Петров и почват разследвания, а колко граждани са обрани, само от КТБто изчезнаха няколко милиарда и едно нищо накрая.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да обвинявате Мартин Петров! Малко са тези, които се доверяват на служители на банките за опериране с личните им средства, защото са малко хората у нас с придобити по честен начин пари. А можете ли да кажете защо почтен вложител да не се довери на банка, при това с претенции за стабилност? Той е живял повече в чужбина и не се е съмнявал, че и банките в България са нормални. Да, ама не! Дано все пак си върне това, което е спечелил с труд!
34
1
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
И ко ши прай тоз личен "банкер"? - Ши ги брои...
33
2
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 1,Ти много фамилиарно към М. Петров. Случайно да не сте роднина или съученици?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО 10и 50 хил лв в сметката са достатъчни за да имаш личен банкер.
31
4
 
2
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До аз... само да питамМи който е алчен за големи лихви, после ду-ха супата:)
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BANKOVATA SLUGITELKA POLUCAVALA MALKA ZAPLATA,A RITNITOPKATA GI E POLUCIL GRATIS I TYA E ZLOUPOTREBILA.BANKATA NE E DLAGNA DA VAZSTANOVI PARITE MU,A TRYABVA DA SADI SLUGITELKATA I AKO TYA IMA SHTE MU GI VARNE,AKO NE STUDENA VODIZA.
29
3
 
9
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Това е банката на Хампарцук Хампарцукянот неговата беше случаят с убитата банкерка от бивш воененсега отновопреценете сами
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НикоНали се досещаш, че който има такива пари може доста да сгорчи животеца на арменчето. Мисля си, че срещу подходящ % от сумата ще се намерят достатъчно мераклии да му нахлупят чувала и да праща писъмца, че все още мърда докато не ги върнат.
27
2
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
С предният си пост, исках да кажа, че една банка уважаваща себе си и държаща на реномето си, трябва да ограничи до минимум вероятността за злоупотреба с пари на вложители. Но това не отменя отговорността на самият вложител. За това в плика на пин-кода на дебитна карта пише- да не се споделя ДОРИ с банков служител!!
26
10
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Ако аз си изкарам електронен подпис и го дам на някой да ми обслужва парите и парите изчезнат - кой е виновен? Банката??? Ами то така аз мога сам да си ги прехвърля с електронния подпис някъде и после да кажа, че са ми ги откраднали????Пак ли банката ще е виновна?
25
6
 
25
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Имах значително по-малки депозити в Уникредит, но служителите, не са инструктирани да работят за клиента, а в негов ущърб. Взеха да ми предлагат някакви ценни книжа, за които и представа си нямах какво представляват и колко са рискови. В последствие преустанових отношенията си с въпросната банка. Големи спекуланти начело с Хампарцумян!
24
3
 
24
 
! Отговори
аз... само да питам преди 6 години
нямало опасност за други клиенти??? Аааа.... с КТБ к'во стана???
23
1
 
18
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 24 Абе *** , за парите на депозит не се плащат данъци , а се начисляват лихви , макар да са нищожни.А данъците са платени, там където ги е изкарал.
22
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СЕГА И ЕДНА ПРОВЕРКА ОТ НАП, ДАЛИ СА ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИТЕ НА ТЕЗИ ПАРИ.
21
5
 
32
 
! Отговори
Мнение до Нико преди 6 години
Много точно казано:"В нормална държава сигурно щяха да върнат парите веднага, за да се предпазят от скандал, тука им е все тая..."И по другите държави по белия свят стават накива машинации и измами. Не откриваме топплата вода. Но у нас наглостта няма край. Ако човекът не беше публично известен, като Мартин Петров, ако човекът не беше заработил парите си 100% прозрачно по футболните терени, тогава нямаше да има и минимален шанс срещу този пладнешки обир от страна на Уникредит Булбанк...
20
6
 
41
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Мартин Петров е доста известен и вероятно ще си вземе парите,въпреки че от банката ще се опитат да го мотаят до последно.Ако е някой друг може би щеше да пие една студена вода..В нормална държава сигурно щяха да върнат парите веднага, за да се предпазят от скандал, тука им е все тая, че ще ги намразят и стават за смях. Няма такава алчност и дебелоочие..
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фен съм му на Мартин, но накрая историята ще се окаже съвсем различна и да не се разменят ролите!
18
3
 
17
 
! Отговори
До ЛевоХарч преди 6 години
Това е доста основателен коментар! Парите трябва да могат да бъдат проследени. Иначе имаме случай НА ИЗПИРАНЕ НА ПАРИ ПРЕЗ БАНКАТА, което си е престъпление и вина носят шефовете на банката.В една от другите публикации по случая, прочетох, че имаме платежни трансфери (по банкови сметки), вкл. откриване на ДЕПОЗИТИ на трети лица в съответната банка.Случая си проси доста сериозно разследване.Имам чувството, че БНБ и Димитър Радев, който е протеже на Борисов и Хампарцумян, се опитва да замаже
17
3
 
18
 
! Отговори
ЛевоХарч преди 6 години
Е къде са парите ... хаха... в банката ... да ги върне ...след това махаите си парите от там веднага ..