Ужилване! Източили 3,8 млн. лв. от сметки на Мартин Петров

Футболната звезда сезирал прокуратурата за аферата
23 ное 2017 07:10, Александър Попов
123
Ужилване! Източили 3,8 млн. лв. от сметки на Мартин Петров
Снимка: Булфото, архив

Футболната ни звезда от близкото минало Мартин Петров е "изгорял" с 3,8 млн. лв., след като в продължение на години са били източвани банковите му сметки. Той е сезирал Софийска градска прокуратура за изтеглените без негово знание пари от банковите му в "УниКредит Булбанк".

"Да, за съжаление тази афера е факт. Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. И ето сега какво ме застигна. Не искам повече да коментирам, моля ви. Ангажирах за мой адвокат по случая корифея в търговското право Тодор Табаков, който вече работи по разнищване на аферата. Надявам се с неговия екип да помогнат накрая да има справедливост. Друга развръзка ще е срам за страната ни", заяви Мартин Петров пред "Труд".

Футболистът установил измамата на 18 август тази година при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции.

Шокът за бившия национал дошъл малко по-късно, когато поискал официални справки за движението на парите му.

Оказало се, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал.

В сигнала до прокуратурата са посочени няколко имена, сред които и съпругът на Ирина Ч.А. Твърди се категорично, че тя никога не е разполагала с необходимото пълномощно, подписано по надлежния ред от нейния клиент за извършване на въпросните финансови операции.

Повечето от тях са осъществени, докато футболният ас е бил извън България, ангажиран с тренировъчен процес и мачове на отборите, за които е играл.

Преди да сигнализира Софийска градска прокуратура, Петров е направил в присъствието на своите адвокати, серия срещи с ръководни фактори в банката. Той не изключва да е станал жертва на престъпна група.

"Клиентите на банките са защитени с банкова тайна. Ако реши, клиент може да направи публични твърдения за отношенията си с банки, но ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация – да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай, че който и да е клиент оспори плащания в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи", гласи официалният отговор на "УниКредит Булбанк".


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
30
 
0
 
! Отговори
ppq преди 9 месеца
До аб

не сте сами)
108
37
 
5
 
! Отговори
аб преди 9 месеца
Тази банка е на загуба от години. Само в България излиза на печалба, но това разбира се не е достатъчно да се компенсират всички загуби, които се генерират на другите пазари. Да си публикуват докладите на цялата група в цяла Европа, а не да лъжат българите, че всичко им е наред!!! Не държа и една стотинка там, защото това е балон, а не стабилна финансова структура!!!
107
41
 
6
 
! Отговори
Румен преди 9 месеца
как има такива наивници още!

разбира се,че нищо няма да му върнат по сметките!

репутация ,викате,а? ква репутация,на кой му пука за репутация?!

сега ще има дело,поне 10 години ще се точи,ще се обжалва ...

язък си за Марто,да му е обица на ухото!
106
34
 
15
 
! Отговори
МакКонар преди 9 месеца
Според някои коментиращи човек трябва да стои и да си варди парите пред банката да не му ги откраднат от там. Е тогава защо са ни банки?
105
36
 
11
 
! Отговори
M.I.C. преди 9 месеца
Не знам, но цялата работа ми изглежда странна. Не ми е логично да не му възстановят парите, ако Банката дори “малко” да е виновна. Репутационния риск е огромен и се превръща в реални загуби. Лично аз мисля, че Марто е подписал някакъв вид пълномощно след като въпросната дама е напуснала банката (не е ясно изобщо дали е била уволнена или напуснала), защото е работил с нея отдавна и има доверие. И тя му е източила париците. Че от 2007г го е крадяла-това го казва Марто... Наистина госъжалявам
104
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Банката е трябвало да възстанови парите на клиента и по съдебен ред да търси открадната та сума от извършителя на кражбата. ЩО за низост.
103
37
 
12
 
! Отговори
а преди 9 месеца
Тези от банката не си правят добре сметката в тази ситуация....
Жалко за тях !
Гадно е да те крадат от място където трябва да ти пазят парите !
102
35
 
5
 
! Отговори
маноло преди 9 месеца
До Француз И на мен се случи в Испания ... Преместих си домисилиото - адреса и смених и банката От Банко де Валенсия я смених с ... Веднага започнаха да ме агитират да се върна в старата банка , но отказах , защото офиса ми беше далече .Тогава измислиха , че преди 6 месеца не съм си платил сметка от 800 евро платена чрез кредитна карта . Кредитната карта , никога не бях я ползвал и когато поисках разпечатка на датата на плащане нямаше нищо . Но банката ми налагаше лихва и парите станаха 1200
101
35
 
1
 
! Отговори
Пак преди 9 месеца
До Миск от несходства "ПОД " , КАКВО Е ? - ДЮШЕМЕ , ЛАМИНАТ ???
100
36
 
34
 
! Отговори
Малко инфо за народа преди 9 месеца
Левон Харпарцумян - месечна заплата - 250 000 лева
Обикновен касиер - 600 лева
Персонален Банкер - 900 лева

има ли някой , който още не му е ясно защо се получават тези неща ?
99
37
 
17
 
! Отговори
Липса на мозък преди 9 месеца
До Loyko

Каква българска банка бе приателю . УКБ е част от полуфалиралата Уникредит груп - Италия.
98
37
 
16
 
! Отговори
Миск от несходства преди 9 месеца
Велик футболист + измамна банка+ безправна държава = много под за нищо.

Уникредит трябва да бъде закрита със закон.
97
36
 
5
 
! Отговори
Loyko преди 9 месеца
Ima li oshte balaci da viarvat na -izberete rodnoto.Nikoga Bulgarska banka...bezplaten savet
96
35
 
23
 
! Отговори
събе преди 9 месеца
според мен направо оранизирана престъпна група в банката го е работила.Не е само Ирина ч.а.Тая немала ли е шефове да я надзирават
95
36
 
12
 
! Отговори
бай х преди 9 месеца
Мартинчооо в чужди ръце само / оная работа / расте ...а не парите в банките
94
36
 
38
 
! Отговори
Mirko преди 9 месеца
Тук много злоба. Защо не си бил проверявал парите. Ами нали банкерката назначена от банката му е прещала редовно извлечения. Точно пък с Марто да се заяждате който като цяло е свястно момче няма смисъл. Бившата ми приятелка заряза работа на половин денза 1200 лева, за да работи като касиерка цял ден за 600. Тя крадеше пари от мен и от сестра си. Само мога да си представя какво ги прави в клона.
93
38
 
29
 
! Отговори
Француз преди 9 месеца
Позор
Това само във България може да се случи.
Слагай си паричките в чужбина за да не плачите.Стара поговорка.
Акъл море глава шамандура за този Ваш патриотизъм Сега ще плачиш.
Какви са тези банки който не може да защити парите на свойте клиенти.
Позор.
92
37
 
4
 
! Отговори
vlady преди 9 месеца
До Анонимен 88
От времената в Османската Империя, когато не е имало независима българска църква и гръцкото духовенство с редки изключения се е интересувало само да събира църковни данъци и такси. В много случаи влиятелни арменски архимандрити и епископи са помагали реално на заточениците, спасявали са революционери от бесилка и са съдействали на българите пред властите по други поводи. Също така арменската патриаршия е помогнала в борбата за независима църква, поради конфликти с гръцката църква.
91
36
 
45
 
! Отговори
Шекспир преди 9 месеца
Г-н Петров искрено се надявам да спечелите всяко дело заведено срещу Хампарцумян ***. Там е по-гнило от Дания
90
40
 
26
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 9 месеца
Е...НАЛИ ИМАЛ НЕЩО КАТО... "ЛИЧЕН БАНКЕР"...ХА,ХА,ХАААААААА.....
ТЕ, ТИ ТЕБЕ --КОЛКО Е "ЛИЧЕН"...КОЛКОТО ДА ТИ ИЗТОЧИ ПАРИТЕ..!

АЗ --НА "ЛИЧНАТА СИ ЖЕНА" НЕ ВЕРВАМ---ТОЯ ...."ЛИЧЕН БАНКЕР" , СИ НАЗНАЧИЛ!

ВСЕКИ СИ ПАТИ ОТ ГЛАВАТА!!!!!