Омбудсманът за българите: Роби на "Топлофикация" - оковани с парно на крака!

Жители на Перник се оплакват – топла вода често няма, или пък е хладка
Обновена: 7 дек 2017 09:06 | 7 дек 2017 09:04,
87
Омбудсманът за българите: Роби на "Топлофикация" - оковани с парно на крака!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

16 градуса на парно и включени печки в стаята. Така живеят част от жителите на Перник, които плащат високи сметки за парно и въпреки това мръзнат.

Хората разказаха, че проблемът е от години. Парното и топлата вода ту се пускат, ту се спират, споделиха жители на града пред "Нова тв".

Още по темата

Според местната "Топлофикация" проблем е в един от котлите на инсталацията. От Общината в Перник също обясняват, че звънят всеки ден във връзка с проблема.

"Редно ли е да плащаш нещо, което не получаваш", запита една от засегнатите.

"Българите са ходещи роби на "Топлофикация", които си ходят с едно парно, закачено на крака. Идеята е да направим по-евтин този товар и по-прозрачен. Да е ясно за какво е плаща”, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Тя се ангажира да помогне на хората в Перник да получат обезщетения за дните, в които не са имали парно и топла вода.

Междувременно омбудсманът успя да осъди "Топлофикация София". Делото, което спечели, е за юрисконсултските възнаграждения, които дружеството събира от своите длъжници.

"Оказа се, че "Топлофикация" може да бъде осъдена. Аз поисках изпълнителният директор да ми отговори за какво е похарчил събраните през 2015 г. пари за юрисконсултски възнаграждения. Става въпрос за около 15 милиона лева", посочи омбудсманът.

"Топлофикация" трябва да бъде дисциплинирана и да дава информация за това как харчи парите на столичани”, каза Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
27 год. Уж демокрация ,а проблемите с топлофикация не могат да се решат както и много други неща значи има нещо гнило в нашата демокрация ,вървиме като охлюви и то не без помоща на псевдо демократите
30
1
 
9
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Не виждам нищо лошо в парното, стига да е на цена съответстваща на стандарта. При сегашната минимална заплата сметките не трябва да надвишават 300 лева на година, за едно 4 члено семейство. Всички ние с удоволствие бихме ползвали парно. Проблемът не е в съществуването му, а в цената!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до стрикер 28Остави го този стрикер, не виждаш ли, че е платен *** на топлофикация! Не съм фен на Мая, но ми харесва това, че се е ангажирала с проблемите на хората, които са абонати на тези кожодери! Лично аз вече не съм им абонат от години, но ме боли за тия хора, които постоянно плащат, но не знаят за какво!
28
0
 
6
 
! Отговори
до стрикер преди 6 години
До StrikerУмний господине, това дело не е за общите части, това дело е за някакви милиони раздадени за консултации, които и ти би могъл да им направиш и то безплатно.
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се разбере, че всяка услуга си има стойност и тя трябва да е качествена към потребителя - няма да стане нищо.Парното няма как да стане стотинки. Парното е най-добрия, евтин и качествен начин за отопление ако може да се осъзнае и да се реализира.Това да струва като по време на соца 28 лева за 100 квадрата площ, сори. Именно тези смешни цени тогава ги плащаме до сега солено, и продължава мечтата да се върне това. Няма как да стане.
26
0
 
11
 
! Отговори
Алеко Константинов 2 преди 6 години
Тук май си е една огромна Мутренска Организация ... един колосален ОКТОПОД ... с участието , разбира се , на доста чужди финанси и Посолства ;) , които чисто и просто си е купил една цяла ... ДЪРЖАВА и си прави каквото си иска с нея ... и с Населението й , което е абсолютно нарочно ЧАЛГАЛИЗИРАНО , ЗАТЪПЕНО И НАМАЛЯВАНО ... защото всички знаем много добре - *** НАРОД СЕ "УПРАВЛЯВА" ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЕСНО ... И СЕ ВОДИ В "ПРАВИЛНАТА ПОСОКА" ! ... :( :( :(
25
3
 
4
 
! Отговори
къща на газ преди 6 години
само панелните таласъми са на ТЕЦ в 2017. това е едно изчадие на комунизма дето не работи. има добри неща от комунизма но топлофикация е живата проказа.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Вършава е вилняла Топлофикация като нашата. Но поляците се вдигат и ВСИЧКИ решават да не плащат на мошениците. Топлофикацията фалира! Две години нямат парно но се явява фирма която която го взима и започва да работи без да лъже. И хората плащат толкова колкото потребяват. У нас Топлофикация - София е брутален лъжец, подкрепяна от политици и съд, защото получават отчисления. Докато не се вдигнем и не запалим сградата заедно с мишениците вътре, ще е така. Първа трябва да се обеси Е.Павлова.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма гражданско общество! С нас правят това,което ние допуснем да правят!И ето ви примера-абсолютната наглост да вземат пари за тръбите,които минават през личното ви жилище! Вместо те да ви плащат,че използват личното ви жилище за да доставят на някой друг,вие на тях плащате!...Ако масово хора с този проблем бяха изрязали ненужните за тях тръби,но нужни за ТЕЦ дружеството,то и дружеството би спряло рекета! Защото не вие имате нужда от техните тръби,а те от вашата жилищна площ!
22
19
 
1
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Манолова яде бой на протеста, защото беше *** и нагла червена селяндурка, сега е още по-***! :))) Майнолова, мястото ти е на село, от където си, не в София. И проблемът е юридически, а не на Толофикация, да си изчистят системата за отчитане. И трето, научете са НАЙнакрая! Всеки, който живее в блок с централно топлоснабдяване е автоматично е СЪГЛАСЕН с всички инсталации в сградата, вкл. и тази. Няма как тръбите да прелетят, за да стигнат до съседа.
21
0
 
17
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
... В България има ли нещо , което НЕ Е ДАЛАВЕРА ?!?! ... Наистина ... Има ли ?!?! ... "ТОПЛОФИКАЦИЯ" ?!?! ... ТОК ?!?! ... МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ ?!?! ... БАНКИ ?!?! ... "БЪРЗИ КРЕДИТИ" ... ?!?! ... ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ ( Където можеш да постъпиш на работа единствено ако си роднина , "правилно политически ориентиран" или дадеш пари ! ... ) ?!?! ... Имам чувството , че където да "ръгнеш" тук .... навсякъде ще избият едни адски миришещи и отвратителни Л _ _ НА !!! ЗА КАКВА ЕВРОПА МЕЧТАЕМ ?!?! ...
20
6
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Българите са роби на Бойко и евроатлантическата ориентация!
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SpaceX Ти луд ли си? С 1000лв на година пелети топля 300квадрата къща и се разкарвам по тениска, а бойлера ври от топла вода. Софиянци с 700лв двустаен апартамент топлят/100кв/.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18 Аве нали трябва 2/3 -ти от хората в даден вход да са съгласни че не искат парно за да им го спрат ,бе. На какъв *** се правиш ??? В моя вход даже по-м алко от половината искат парно и във входа ни има парно.
17
11
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Всеки един жилищен блок може да се събере на общо събрание и да вземе решение да се откачи от Топлофикация. После да вземе решение за увеличение на мощността в ЧЕЗ, после да одобри в общината друга система за отопление на сградата, след това да я изгради - и впоследствие щастливо да си плаща. Тогава пък някой ще каже, че са роби на ЧЕЗ, или СофияГаз, или на Слънцето...Аман вече от популизъм.
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10 СА А аз да не съм искал да минава топло по тръбите им през моя апартамент, бе? При бай Тошо беше рентабилно да си взимаме апартаменти с парно, сега няма отърване от тия. Аз ако отида някъде в чужбина за 1 година, кой майка си ще топлят тия тръби, бе чукaн прoст? *** ли? И след 1 година като се върна и хоп за сградна инсталация плати сега 100 лева. Откъде накъде, бе юрдeк? Това си е чист узаконен рекет!
15
14
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Стига с тая топлофикация . Едва 10% от населението е зависимо от нея а само реват по телевизиите независимо че си остава най доброто отопление.
14
1
 
17
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Една лястовица пролет не прави, пък и Мая Манолова да се казва. Докато тези десеткихиляди ощетявани от Топлофикация не застанат на Дондуков с настоятелни искания нещата няма да се оправят. Нашите управници разбират само от натиск.Вижте -догодина прожитучния минимум е 327лв май. Тоест без тези средства си мъртъв в буквалния смисъл на думата. А сега сметнете колко плаща средно за парно в София. Тоест като ни обричат на смърт, да ги вземем с нас и тях
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топлофикация е излишък които се използва, цената трябва да е символична. Пример Русия, които са запазили старите символични цени - 13 евро на година. Когато ТЕЦ-ът спре да работи, то топлофикацията става излишна.
12
2
 
5
 
! Отговори
expert nucliar преди 6 години
"Топлофикация" е нерентабилна в условията на нормална конкурентна среда с останалите алтернативи - Овъргаз..и ЧЕЗ. Причината е много проста , Стара технология със много загуби !! технически и Икономически - хранилка на политици.т.н. Единственото предимство е че е унаследила пазара на абонатите си от соца. но с това технологично производство е въпрос на време да тръгне по спиралата надолу с финансовите баланси...

Спонсорирани публикации