Църквата срещу Конвенцията: Бог определя пола, не човекът!

Синодът призова парламента да не приема документа
22 яну 2018 15:30,
345
Църквата срещу Конвенцията: Бог определя пола, не човекът!
Снимка: архив "Булфото"

Светият синод на Българската православна църква призова парламента да не приема Истанбулската конвенция.

Митрополитите, начело с патриарх Неофит, излязоха с обръщение до обществото и институциите, в което предупреждават, че документът въвежда опасна gender идеология и преследва цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие.

"Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото тя съдържа ново разбиране за човека - човекът като самовластен господар, човекът без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си", се казва в позицията на Светия синод.

Според духовниците Конвенцията отваря широко вратите към морален разпад, който неизбежно води до психофизическото унищожение на човека - до "втората смърт", духовната смърт.

Още по темата

Църквата ни припомня, че Христос проповядва любов към ближния затова и няма Христов човек, който да не одобрява борбата срещу насилието, още повече срещу насилието над жени!

"Истанбулската конвенция надхвърля правната регламентация на този въпрос, тъй като води до промяна в светогледа ни. Заложените в Конвенцията идеи за общуване между половете, за отношение към религия, традиции, обичаи, образование и др., противостоят на изконните разбирания на българския народ за вяра, народност, нравственост, чест, достойнство, възпитание, семейство", се казва в становището.

Светият синод анализира и думата gender в Конвенцията.

"В този текст понятието "джендър" (gender, genre) е категорично разграничено от понятието "пол" (sex) като ново, различно понятие, непознато на българския правен ред и несъществуващо в лексиката на българския език. Затова и нов превод няма да промени смисъла и духа на Конвенцията, в която чрез употребата на понятието "джендър" и производните му се преследват цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие", пишат митрополитите.

Те са категорични, че с това понятие се цели да се превърне в държавна политика една идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж или жена.

"Според тази идеология билогичният пол на човека като мъж или жена няма значение за неговата идентичност, а представя "диктатурата на природата" над свободното самоопределяне на човека, диктатура, от която човек трябва да се освободи. Тази идеология, която при ратификация на Конвенцията се превръща в правов ред, задължителен за българските граждани, отрича основна библейска истина: "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори."(Битие 1:27) , пишат още от Светия Синод.

Църквата критикува и регламентите от Конвенцията, с които нестереотипните роли на пола се въвеждат в официалните учебни програми и на всички образователни равнища. Според Синода те са насочени срещу установения от Бога брачен съюз между мъжа и жената.

"Последствията от отричане на библейските истини са трагични и ние сме свидетели на тях в много общества, в които "джендър" идеологията отдавна е държавна политика.

Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция, в която се въвеждат понятия, противоречащи на нашата православна вяра, национални традиции и правна система!

Призоваваме българският народ да отстоява вярата си, която го е съхранила във всички исторически изпитания!

Свещен отечески дълг на Св. Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия е да припомни на Божия народ думите на Св. Библия: "Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто – зло, тъмнината считат за светлина, и светлината – за тъмнина, горчивото считат за сладко, и сладкото – за горчиво!" (Ис. 5:20).", завършва становището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре всички организации финансирани от чужди страни да си съберат нещата или да си сгънат цирковете и да прекратят дейността си тук изцяло.
56
3
 
24
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Имайте страх от Бога! Бойко продаде се на рогатия за жълти стотинки
55
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Исус не беше гей щеше ли да е детствен до 33
54
2
 
26
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Просто с тази конвенция се отваря прозореца на Овертон. След като приемем тези дефиниции - ще последват и други. В Германия е узаконена зоофилия . Задавам въпрос а кога ще узаконят некрофилия, педофилия. и те са хорица и душа носят. Техните права оная *** Габриел ще защитава. Апропо- тя от какъв пол?
53
1
 
19
 
! Отговори
респект преди 6 години
Едно авторитетно и компетентно мнение относно социалния пол и всичките други маймунски подскоци. Много ясно казано кое е нормално и кое е ненормално и болно. На някои такива хора им харесват извращенията, но сигурно е , че голям процент от тях са били покварени и повредени насила, за да служат на дърти извратеняци. Мили хора, все още не е късно да спасите измъчените си души.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Философ 48И на това отгоре вече има стотици сортове ябълки. Върви ги различавай, ако можеш. Майтап, бе Уили!
51
23
 
3
 
! Отговори
Jj преди 6 години
Извинявам се, но защо точно ме вълнува какво мисли църквата по този въпрос? Доколкото си спомням, България е светска, не религиозна държава, така че какво мислят църквата, мюфтийството или която и да е друга религиозна организация по какъвто и да е ДЪРЖАВЕН въпрос, хич, ама хич не ме интересува. Стига са се намесвали в управлението на държавата.
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Анонимен ...., както вижаш,трябва ясно да знаеш,че Християнският Бог и Православната Църква( БПЦ) са ПРОТИВ содомските извращения!
49
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх и безпокоиство е завзело света че хомосексуалноста го завладява не боите се това е наи визшата раса и тя вече властва
48
1
 
9
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
До ОСман 35Османе намери в Гугъл текста на Конвенцията и прочети:Глава IЧлен 3Точка вв- пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики,които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете; Даноимаш търпение да прочетеш 32 страници с точки и алинеи. И дано разбереш всичко. Аз се съмнявам.
47
14
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
С какво не сте съгласни. Според вас трябва да се слуша:1. Бареков/Габриел /Туск;2. Истанбул за правата на жените;3. Брадати жреци относно желанията на Господ;Слушайте ги - аз за мене си казвам че тези хора не ме интересуват.
46
2
 
30
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Депутатите и властите трябва да престанат да си играят с *** игрички. Половете са два и всички го знаят. Третият пол са *** които са грешка на природата. Освен тях има и лесбо *** които не се приемат за нормално. Не ратифицирайте Истамбулската конвенция, защото давате свобода на действие на извратения обърнал резбата човек. Някои се опитват да си измислят нови полове. След като има яйцеклетка и може да ражда е жена. Дори да има цици след като има *** и опложда е мъж.
45
4
 
4
 
! Отговори
Философ преди 6 години
Абе направо да питам защо бог е създал ябълката. Всичките ни проблеми идват от нея, ако не беше тя щяхме и досега да си живеем в рая.
44
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блокирайте му сметките на тоя Сорос най-накрая, за да има мир !
43
25
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не харесвам някой от Брюксел /Бареков, Туск и пр. умници/ да ми обясняват как да живея. Не харесвам от Истанбул да ми забраняват да си бия жената. И не харесвам брадати дедици да ми обясняват че знаят какво точно иска БОГ от мен. Ако ще ми дават пари - ей ме на - акъли не искам.
42
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата отхвърля хомосесуалноста не бог Исус също е хомосексуален
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братя, режете ***.
40
1
 
1
 
! Отговори
Не разбрах преди 6 години
До смяхИ кое е смешно?
39
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФилософДа дал ни е разум и интелект, които е довел до най-успешния модел мъж и жена са семейство, а вие се опитвате да разрушите семейството и връзката между мъж и жена за да унищожите семейството и устоите на христианската(европейската) цивилизация.
38
12
 
1
 
! Отговори
муспи преди 6 години
За тези които не са съгласни с Бога, в България им се полагат Пособия! Идвайте всички - от Мароко до Мексико и от Чечня до Суадето, за голямия, обещан от моамедД рахат. Доктор Бойко Борисоф е казал по Рома Веле, че още от започването на половата революция, прогресивното човечество е зачислено на Пособия от нашия народ, и те вече са се натрупали в приличен куп, който новопристигашиге ще получат с идването си, а след това вече ежемесечните. Алах абкар и яхве таман!