Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си

За кончината потвърдиха от компанията му
Обновена: 5 фев 2018 10:45 | 5 фев 2018 10:44, Александър Попов
198
Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си
Снимка: Булфото

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс".

Той е издъхнал тази нощ в съня си, съобщиха пред Дир.бг от "Шарлопов Груп".

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
19
 
43
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Супер! Катафалката ремарке няма. Много късно се кортулиса. Трябваше бая по рано преди да направи толкова гадости. Да ври сега в казаня !
38
3
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и Мишо Бирата така, Пи една голяма Каменица, легна и в съня си кротко се спомина.Съдба! Нещо много водещи бизнесмени, взеха да дават "фира",покрай тях и близки бизнесмени на управляващата коалиция,шефове на НАП,митници....Ще рече човек, че тече преразпределение на всички ключови сфери и активи на куфарни милиардери в по правилните ръце.Така ми се струва, може и да съм се заблудил.Смърта понякога е банална и не подбира.Важно е да си човек да те споменават с добро и да оставиш ярка следа.
37
5
 
51
 
! Отговори
Познатия преди 6 години
Ковчег джобове няма! Сеа да гледаме битката за наследството и лобирането. Някои хора ще увиснат като прани ***!
36
2
 
30
 
! Отговори
набора преди 6 години
До бог да му прости за магурата ,който не верва да пита другия ни жив набор кирето японеца
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кацата мед искам да кажа
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как това да стане при нас защото са в управлението а ако не са си близки и бъркат заедно в казаха мед
33
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Около 1920 г. в САЩ положението станало нетърпимо от ганстери -милионери като Ал Капоне например. Създават ФБР и първата задача е да се ликидират всички крупни ганстери. След това се умирила обстановката . Не правя аналогия , но и при нас е така с милионерите .
32
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички онези които го защитават си заслужават боковото управление. Явно шоуто на Слави много им е размътил мозъка или по-скоро го е успал
31
3
 
76
 
! Отговори
123 преди 6 години
От ония с куфарчетата. Тоя път е пипано деликатно. Не като оня с млекцата. Но са същите.
30
5
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти затова сме на тоя хал,защото хората си затварят очите пред миналото пред всички бизнесменоподобни като Шарлопов и ги приемат като преуспели а са всъщност обикновенни мошенници издигнали се по некоректен начин. Но съдбата забавя но не забравя и всички отиваме на едно и също място накрая
29
6
 
96
 
! Отговори
бог да му прости преди 6 години
човека си е такъв какъвто е ,първо не е бизнесмен второ кариерата му започва от магурата трето получил е куфари с пари четвърто некоректен работодател пето след него е оставил няколко българчета това му е заслугата
28
10
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И откъде му е първият милион? Тук гледам някои хора го защитават и казват че едва ли не е единствения който можел да докаже откъде му е дошъл началния капитал. То се знае през 1989 откъде идваха парите за "честните" бизнесмени като тоя на снимката. В България няма потомствени бизнесмени почнали от нулата по честен начин,като в Европа и всички които твърдят обратното явно са много зле осведомени!
27
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От чистия въздух над София ще да е.
26
2
 
40
 
! Отговори
Агущ преди 6 години
Така е в живота не дават винаги да си добре
25
6
 
107
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи най-гадното тука е, че след няма и 5 години младите няма да знаят, че "бизнесмените" дето са сега са едни от най-най-най-големите крадци разсипници и обирджии в тая държава! Те почнаха "бизнеса" си пред 90-те години! Мрачни години! Обусловени от мутри даване на мнооого държавни пари на часни "бизнесмени" като този и ограбване на частни "банки", направени с единствена цел да се откраднат парите на вложителите им! За наказания и отговорност просто и дума не може да става! Всички бяха в кюпа!
24
80
 
20
 
! Отговори
zz преди 6 години
Abe, shmatki imate li ideq koj e Sharlopov ? Tova e edin ot malkoto koito mogat da kajat ot kude im e purviqt milion, mishoci !
23
131
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са ми смешни балканските селяни коментиращи тук :) ако някой е е по-успял от вас значи е крадес :) жалка пастмина сте си и такива ще си останете :)
22
9
 
117
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрел е да се отчита и Суджукът му е изпратил отряда от фармацевти за специални поръчки.
21
22
 
45
 
! Отговори
TURK преди 6 години
ДЕВИН Е НА ДОГАН БЕ ЕЕЕЕЙЙЙЙ
20
13
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрал се е и сега ще си отдъхва за вечни времена!