Патриарх Кирил за 3 март у нас: Русия праща резервният Путин

Проф. Иван Желев: Визитата е знак за добрите отношения с Русия
2 мар 2018 10:30,
150


България се подготвя за Националния празник 3-ти март. Тази година събитието е специално, защото отбелязваме кръгла годишнина - 140 години от Освобождението от османска власт, а специален гост на тържествата тази година ще бъде руският патриарх Кирил.

Ден преди да кацне у нас, руският владика говори пред български медии и подкрепи с разбиране и симпатия позицията на Българската православна църква по отношение на Истанбулската конвенция. Какви послания може да очакваме от тридневната визита на руския патриарх?

Още по темата

Според богослова и бивш директор на дирекция "Вероизповедение" към Министерски съвет проф. Иван Желев визатата е знак на добрите отношения между България и Русия, а посещението въобще не бива да се подценява и омаловажава.

"Патриарх Кирил е вторият по влияние и рейтинг в Русия след Путин и определено не е никак незначителна личност. Той същевременно е глава на най-голямата църква в света. След като стана патриарх, задвижи някои процеси за осъвременяване на мисиите на църквата", уточни богословът в студиото на "България сутрин".

По думите му патриарх Кирил е идвал многократно в България, а визитите му са започнали още през 60-те години на миналия век - докато е бил още млад духовник.

"Той беше много контактен човек с добро отношение към всички. Това посещение може да се приеме като резервен вариант затова, че руският президент няма да дойде за тържествата на 3-ти март. Определено може да се смята, че той представлява цяла Русия", отбеляза Желев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на дирекция "Вероизповедание" към МС е на мнение, че във визитата няма да има нищо неочаквано и тя ще мине без изненади, но най-вече връзките между българската и руската църква ще се укрепят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 106Сигурно разполагате и с документите на откривателя на картечницата( чийто образец е стоял на руските граници по това време)! Успокойте се бре, ***! На литературен кръжок по проблемите на фантастиката го обърнахте!
106
4
 
7
 
! Отговори
trafalgar преди 6 години
КГБ си прави кампаниите у нас по много линии! Православие, освободители от робство, национализъм, традиционно семейство. Този е поредното висше ченге ! Заради тези 50 години бяхме изолирани от света, ни магистрали, ни коридори, ни железопътен транспорт с цивилизацията! Айде сега искайте високи заплати и пенсии!
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Ерик Рубин влиза в поста на Американски посланник в България, едно от първите неща които набляга е да се засили анти-Руската кампания в медиите. Естествено послушниците на нашата свободна и демократична преса не закъсняват. Сега всеки ден с голямо нетърпение очаквам поредната статия срещу Русия, но и в типичен нашенски стил ние се престараваме пред господарите си, една статия не е достатъчна, те са вече по няколко на ден. Ерик Рубин е четвъртият евреин американски посланник у нас от 2000г
104
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9К51Става въпрос за духовен глава на страната, която ни е освободила от 5 вековно робствомного ти е просташки ника, но няма да го коментирам. За сведение на *** - по времето на 5 вековното робство робите са пътували и работели свободно в Европа и са изпращали децата си да се учат.При "братушките" имаше картечници по границите.
103
2
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 97Папите и пасторите са избили повече клирици от всеки друг, те християни ли са!???
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
о.р.к.и против Православието
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕКА СИ ВРЯКАТ *** ПРОТИВ ПРАВОСЛАВИЕТО ХАХА
100
1
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 98А ако дойде и никой не ви плати да го освиркате, ко прайм!???
99
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 99Бе, не е нещо особено, но си е тяхна и бият яко през пръстите, ако някой се пробва да им става ортак!
98
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 94От вас научавам, че Патриарх Кирил е българин!??
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7Какво срамно някой да е бил агент на собствената си държава!!?? то пък една държава.... лосионаджии, ихтамнети и бомжи
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може да се приеме като резервен вариант затова, че руският президент няма да дойдеа смее ли да дойде? Ако вземат да го освиркат или да му метнат некой домат от любоФ кво праим :)
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агент на антихристиянска организация - КГБ, създадена от болшевиките да убива православни християни.МП след 1927 г. престава да бъде православна, заради "декларацията на митр. Сергий за лоялност на съвецката власт".След това болшевиките слагат незаконно този митр. за "патриарх" и от там вече всеки в тази "църква" е на служба при антихристите.Всеки, от клириците, който не е подписвал тази декларация е бил убиван.Реално убити са хиляди клирици и милиони православни християни.Рушени са църкви.
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този КГБ поп да ходи да отслужва заупокойна молитва за стотиците избити руски отпускари в Сирия, а не да се навърта тук като поклисар за комка !
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мумията само като поп не беше се явявал на миряните си - русофилските *** !
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7срамно е да си българин и да си агент на вражеска Русия.
91
1
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ПсиходиспансерТежки дни нали! Няма радост за хранениците на чичо Дьорт!
90
4
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 89И папи са били агенти на някакви служби. Какво срамно някой да е бил агент на собствената си държава!!??
89
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До набожни лицемериЕстествено, че ще обслужва държавата! За какво си мислиш, че е създадена Църквата!
88
1
 
1
 
! Отговори
набожни лицемери преди 6 години
Руското православие е национално. То еплеменно, расово и расистко / нали руската нация е над другите, тя ебогоизбрана и призвана да спаси света /. Руското православие е държавно,служебно, чиновническо и обслужващо. Но то не обслужва вярващите. Рускатацърква не служи на хората и на християните, тя обслужва държавата. Руският боге племенен бог, той повече мяза на идол, пръкнал се из някакви мрачни северниселения, нежели на човеколюбивия страдалец от Близкия Изток. Представителите наруската църковна върхушка Кирил, Тихон и останалите мязат повече на езическижреци, които никога н