Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити

Ангел Джамбазки с призив: Незабавно освободете д-р Димитров
Обновена: 4 мар 2018 20:49 | 4 мар 2018 20:12, Красимир Ангелов
232
Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити
Снимка: Булфото

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби криминално проявения Жоро Джевизов - Жоро Плъха, в защита на собствеността си. За това настоя в своя позиция евродепутатът и  зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Мъжът от Столипиново е стар познайник на полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважават лекар – анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи. Достойният мъж, просто е действал в условията на неизбежна самоотбрана – един правен институт, който ние от ВМРО – БНД от години настояваме да бъде разширен, се чете в позицията на Джамбазки.

„Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог -  задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров“, посочи евродепутатът.

Според него в случая става въпрос за класически случай на неизбежна самоотбрана. „Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си“, категоричен бе Джамбазки.

„Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.

Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи, изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
2
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До КартечаряЕй ще умориш бе, от смех бе ей, оня поне фар е шщел вземее а
93
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гръмнаха един банкомат пак сляпили сте за нова година убиха 5 човека каде беше слави и джамбадки
92
32
 
3
 
! Отговори
офце преди 6 години
какво сте зинали всички в телешки възторг, че са утрепали мангото. Нали пише че е гръмнат в гръб, което означава че не е самоотбрана, следователно трябва да се съди...не реагирайте еднопосочно и емоционално
91
1
 
20
 
! Отговори
Оттласкваме се преди 6 години
Културен сблъсък - Доктор с/у Плъх - 1:0
90
1
 
8
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До Един от СеверозападаЗначи тоя мaнгaфaр, прострелян в гърдите мисли къде да умре за да е по-малко виновен?!Правилно ли те разбрах, или не си от Северозапада
89
1
 
8
 
! Отговори
Картечаря преди 6 години
До снайпераТъй и тъй умира - що да не свие и един фар като за последно?
88
1
 
20
 
! Отговори
Плъхове преди 6 години
като този трябва да се избиват на место. Достатъчно *** има в държавата, за да дондуркаме още. Desperate times call for desperate measures
87
0
 
19
 
! Отговори
калин орела преди 6 години
До АнонименАми ако е влязъл за пореден път в дома ти с кърпичка ли трябва да го изпратиш?
86
0
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До снайпераПас не си разбрал, или не си гледал репортажа по телевизията .Нападнал е доктора с нож, пробол го е в крака, започнал да хвърля нанвото намери в гаража на доктора, и то-ноща в 3 часа. Тогава доктора е извадил оръжие и е гърмял, а оня побягнал.Умрял с нож в ръка върху капака на кола, все едно сваля фара и е застрелян заради това.
85
0
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Поддържам напълно 68. В Америка, в границата на имота ти, в колата ти, можеш да имаш оръжие, и ако някой те застрашава-да го използуваш.Но ако те види полицията, че го носиш на улицата, без да имаш право, или сглобено и готово за стрелба, и не се подчиниш-гърмят те без да им мигне окото. Всеки знае това, и се внимава.
84
13
 
10
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Значи Жоро Плъха влиза с нож в жилището на доктора, с цел въоражен грабеж! Доктора го прострелва в гърдите, но ПЛЪХА не се предава и продължава с обира!! Слиза на паркинга и започва да демонтира фара на докторчето, изморен от неуспешния демонтаж-ляга на предният капак на аудито и почива!!?Това си е сценарии за екшън - комедия
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
задължението е на тия на които плащаш данъци
82
1
 
39
 
! Отговори
Не го е убил преди 6 години
А докторът е анестезирал Плъха с един изстрел.
81
16
 
6
 
! Отговори
нераэбрал преди 6 години
как е вляэъл *** в апартамента,не ели било эаключено,и как е бил прострелян в областа на сърцето и еуспял да стигне на улицата,и как камерата эаснема убиеца навън приположение че го е прострелял вътре.вчера съобщиха че камера е эаснелаубиеца.в никакъв случай не искам даэащитавам *** но,нека полициятасе проиэнесе....
80
3
 
11
 
! Отговори
Iron преди 6 години
Гелето е толкова заблуден и говори по инерция, чу дори не прави разлика, че човекът е рентгенолог, не е анестезиолог.
79
4
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Господин патрЕота - неговата партия не е ли в управлението? Нямат ли мнозинство в парламента? Защо закона не е променен? Другото са празни приказки!
78
2
 
35
 
! Отговори
Rock of ages преди 6 години
Нападателят е носил незаконния пистолет, във възникналата схватка с лекаря, медикът е успял да го отнеме и да се защити по най-добрия начин. Това е моята версия за случая. Медикът е невинен и достоен за медал!
77
2
 
10
 
! Отговори
Джатари преди 6 години
До 76Е по твойта *** логика да легнем и да ни колят и е..т, а??? Къв си такъв ненормален не знам...
76
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искал е да избяга но го наръгал, защото е задигнал еврото на лекаря и не е могъл да го спре. Убийство ли е при самоотбрана или убийство за да си върне парите ???
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добър адвокат му трябва и ще го оправдаят. Този плъх, може да не е починал от изстрела. Може да е получил инфаркт от страх. Може да е от кръвозагуба, а е имал нож.