Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити

Ангел Джамбазки с призив: Незабавно освободете д-р Димитров
Обновена: 4 мар 2018 20:49 | 4 мар 2018 20:12, Красимир Ангелов
232
Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити
Снимка: Булфото

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби криминално проявения Жоро Джевизов - Жоро Плъха, в защита на собствеността си. За това настоя в своя позиция евродепутатът и  зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Мъжът от Столипиново е стар познайник на полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважават лекар – анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи. Достойният мъж, просто е действал в условията на неизбежна самоотбрана – един правен институт, който ние от ВМРО – БНД от години настояваме да бъде разширен, се чете в позицията на Джамбазки.

„Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог -  задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров“, посочи евродепутатът.

Според него в случая става въпрос за класически случай на неизбежна самоотбрана. „Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си“, категоричен бе Джамбазки.

„Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.

Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи, изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
26
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
И запомнете - дори да имаш законно КНО, при всеки изстрел извън стрелбището се вика полиция и се пишат обяснения. Това да застреляш човек и да се опитваш да замазваш и да се криеш, си е убийство.А пък и с незаконно оръжие...леле, мале!
113
34
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Ами докторът-анестезиолог свлича по 20-30 хил лв на месец, купил си е кола за 120-130 хилки и си е повервал, че е Господ. Да убиеш човек с незаконно оръжие е сериозно престъпление, трябва да лежи дълго и напоително.
112
30
 
7
 
! Отговори
Убиец преди 6 години
Сега кво казвате повечето. Да си купим оръжие и да стреляме по месо по непознати вкъщи. Не сте убави ора..
111
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комшиите в Румъния отдавна се справиха с битовата престъпност. Само за няколко месеца си решиха проблемите. районните полицаи си познават жителите в квартала. И се знае много добре кои са криминалните. Всичко се потушава в зародиш. И не се стига до престъпления.В БГ няколко стотин криминални, които са познайници на полицията няма да ги търпим да ни влизат в домовете с взлом..ДО КОГА?!
110
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На народа му писна от политици ..... корумпирани магистрати и хелзинкски мaзници дето все със зъби и нокти бранят престъпниците и убийците
109
1
 
14
 
! Отговори
scbg преди 6 години
До снайпераЯдох шамари като дете за подпиране на кола... от тогава не се "подпирам" и не давам да се "подпират".
108
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 106В Швейцария дават помощи на безработните и нямат плосък данък и бедност както в България.
107
4
 
40
 
! Отговори
режисьор преди 6 години
Не ми пука да ли е утрепал мaнrала с незаконен пистолет, дали е било вкъщи или на паркинга. Управляващата *** по - добре да свива знамената и да пуска доктора, че търпението вече май отива към края си. На народа му писна от политици ***, корумпирани магистрати и хелзинкски мaзници дето все със зъби и нокти бранят престъпниците и убийците
106
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че и сега е легално да гърмиш ако ти влезе с взлом и те заплаши. А политиците да не капитализират над чуждите проблеми, а да си коригират надробените закони, защото те са виновни за тези проблеми.
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КАЛИН ОРЕЛАЗадигнал е 5 хиляди евро на доктора и затова е.
104
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спипал ги е с жена му да правят секс и е теглил куршума.
103
0
 
18
 
! Отговори
режисьор преди 6 години
До anonБил е наръган с нож - тебе ако те наръгат в зaдника какъв режим ще бъдеш? Що ли си губя времето с хелзинкски свинe
102
0
 
23
 
! Отговори
избирател преди 6 години
До anonИма някакъв момент на афект,записан е и като закон мисля,до час или два не съм сигурен.Все пак оня е нападнел дечицата му.Повярвай има хора,който щяха жив да го дерат след това да го обесят и накрая да го застрелят на паркинга за подобна проява.
101
26
 
4
 
! Отговори
anon преди 6 години
Е добре де... Ама добрия доктор е подгонил крадеца и го е убил като куче в паркинга. Тогава пак ли е бил в режим на самоотбрана? Или може би в състояние на афект?
100
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако го пуснат ще настане касапница - отмъщението е доста съблазнително, що народ иска улично правосъдие, не е истина.
99
3
 
48
 
! Отговори
КАЛИН ОРЕЛА преди 6 години
Д-р Димитров има 2 малки деца.Как бихте реагирали вие ако заварите крадец в къщата си?Ами ако сте дежурен и жена ви и децата ви са сами...?Какво ли би станало?!Най-вероятно доктора е прострелял Плъха и той само е успял да прескочи оградата.Колата върху ,която са го открили е на метри от двора на д-ра.Според мен д-р. Димитров няма вина,че отбранява жена си и децата си!Нека го подкрепим!!!!! Свобода и правосъдие за доктора!!!!!!
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZAKAKVOTI E TAZI VOENNA SLUJBA DA PRASHAT VOINIZITE DA TE TREPIAT CHE SI OBIL PRI SAMOOTBRANA ROM SAMO AKO BALGARIA BADE UPRAVLIAVANA OT ISTENSKI NAZIONALISTI TOGAVA DA A NE SLUJBA ZA HAZAROZIONISTKITE INTERESI
97
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,В Швейцария няма военна служба,и няма Армия'' ....Ето така ни залъгваха от време оно.А в същност какво се оказа ?Че Швейцария е НАЙ_ВЪОРЪЖЕНАТА СТРАНА В СВЕТА.Военната служба е задължителна за всеки,дори и за хомо-сите,закон.След приключване на военната служба,всеки го уволняват с автомат,или дългоцевна карабина,един боен пистолет,и две бойни униформи.След навършване на определена възраст,връщат зачисленото оръжие,и им дават пушки-помпи.Да сте чували за някакви инциденти там ?Аз,Никога.
96
1
 
22
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 6 години
СВОБОДА ЗА Д-Р ДИМИТРОВ !!!
95
0
 
26
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Свобода !!!