Оръжие за самоотбрана? Шансът да те блъсне кола е по-голям!

"Голяма част от убийствата, които се случват с оръжия са самоубийства"
Обновена: 31 мар 2018 07:16 | 30 мар 2018 22:55,
39
Оръжие за самоотбрана? Шансът да те блъсне кола е по-голям!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Хората и у нас, а и в останалите европейски държави са свръхчувствителни по отношение на темата за притежание на огнестрелно оръжие за самоотбрана. Медиите от своя страна допълнително обострят тяхната сензитивност и масовото мнение, което започва да доминира - че трябва да се ограничи контролът върху тях.

Още по темата
Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Даниел Василев във връзка с последните разстрели в САЩ, както и със случая с пловдивския лекар Иван Димитров, който преди около месец простреля влезлия в дома му рецидивист Георги Джевизов.

"Много често фактите не са добре изпипани. Политическото говорене се базира по-скоро на емоции, отколкото на запознаване с детайлите. Шансът да те блъсне кола, на практика, е доста по-голям от това да станем жертва на масов разстрел", коментира още Даниел Василев пред Bulgaria ON AIR.

Бизнес редакторът в списание Forbes посочи, че по-голямата част от убийствата, които се случват с огнестрелни оръжия са самоубийства.

"В САЩ оръжията са дори повече от населението. През последните дни в страната хиляди демонстранти излязоха по улиците с призиви за прекратяване на нападенията с огнестрелно оръжие. Това, което трябва да отбележим обаче е, че обезоръжаването на населението е първата стъпка към диктатура", подчерта журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Виолин преди 5 години
В община Бургас са забранени ножовете със закон от кмета. Въпреки тая забрана, гледайте ги там как се ръгат с ножки като луди. Преди няколко дена гръмнаха и Перата даже! "Добре работи" забраната.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не просто цивилизованите хора се стрелят когато се наложи а примитивните диваци се ръгат с ножове,разбиват си главите с ръце и крака,ползват камъни тухли,лопати парчета арматурно желязо и тн.Преценете вие от кои сте.Излизат срещу вас няколко амигоси.Ножове,братви,тояги и много омраза.Без пистолет сте ходещи мъртви.Какво ще им направите?Ще им вземете брадвите и ножовете?Ще победите 2-3 яки *** с голи ръце и карате фатки?Много филми гледате ,но реалният живот няма нищо общо.
35
1
 
4
 
! Отговори
Махмурлук преди 6 години
Пълни глупости. В Австралия като ограничиха оръжията каква точно диктатура е настанала?
34
0
 
4
 
! Отговори
Константин Събчев преди 6 години
Въпросътт в САЩ е конистуционен.Вторат поравка..
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Отдавна не съм бил в Русия (пише се с главна буква!), но в компютъра виждам цените на ножовете от Златоуст, Кизляр и на артела "Велес". С почти всички, които се продават свободно, можеш да убиеш човек. Десетки, стотици модели, различни стомани (до 63 HRC!), някои много скъпи. В Русия във всяка селска къща виси тулка, ижевка или някоя сериозна карабина с оптика. Като правило, с тях много рядко стават убийства. Проблемът там е в КНО. Прочети книгата, препоръчана в пост 31.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Бъди снизходителен, братко! Всеки ден е така, вдигнал съм ръце от тези "интелектуалци". Ти виж само кои думи са вкарали в собствения си електронен филтър, да е видиш колко им е акъла! Такъв ни е ШАНСЪТ!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Препоръчвам на всички, а и на младия мислител Даниел Василев, да прочетат книгата на Александър Никонов "Здравствуй, оружие. Презумпция здравого смысла". Книгата промени мнението ми по въпроса. Може да се прочете и "он лайн".Сега основната ми идея е: "По-добре зад решетките, отколкото под земята!".
30
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен28Плредстави си, чел съм го. А сега ще ти цитирам буквално, какво казва един адвокат по въпроса: "Влиза крадеца у вас, блъска те по гръб на пода, стъпва с коляно на гърдите ти, допира нох до гърлото ти, прорязва кожата ти, и бликват първи капки кръв. Едва тогава може да се самоотбраняваш, законно, и то-с нож, не нещо друго.Ако все пак успееш, не е гаранция , че в съда няма да си виновен ти-ще кажат-поканил го е на гости, посред нощ, за да инсценира самоотбрана и да го убие"
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва всеки да има пистолет и да можеме, да тепаме крадците, дела ги видиме. Няма крадец, няма проблем. Да тръшкаме по 1000 крадеца на ден, за 33-4 месеца, няма крадци да останат. Чиста работа ! Ко го мислим толкоз ... На село, дедо едно време е убил трима и набези не е имало след това, ама днес много сме мили и добри .. Живота на престъпника, едва ли не е ценен ... Дейййй ....
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До (-_-)Трябва малко да поправят закона за самоотбраната и всичко ще си дойде на мястото.--------------Кое не му е наред на закона или си говорим така, по инерция? Ти чел ли си го изобщо?
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да те блъсне кола си е голямо щастие, невероятен изглед за успех. Абе направо си е ШАНС! Език мой...
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ако пред някакво КОС че ще омекнеш по добре да не взимаш пищов .Завеждаш делото и не на 90 а на95 процента гаранция че ще го спечелиш а в другите 5 най вероятно наистина не си наппавил правилно документите или прикриваш съдимост
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във КОС,отказът 100%,и е устен.Никога отказът не е писмен,защото е официален документ с подпис,дата и печат.А това е нарушаване на граждански права,които ще бъдат оправдани във всеки един провинциален съд,и ще трябва да се издаде съвсем законно разрешително за притежание.И делата ще се печелят на 90%.За това те привикват,и на четири очи ти обясняват ,че знаеш ли какво си,знаеш ли защо си и т.н. до като омекнеш,и си отидеш с подвита опашка.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В русия и боен нож неможеш си купи камоли през тяхния КОС да минеш Аз си взех един Hk mark 23 и съседами руснак бивш учител от Москво зяпна това там и за офицер от спец наз няма да им го дадът . Просто го заведах на стрелбището заедно с дъщеря му да види как е в относително нормална европеска държава ...колкото и силно да звучи..като бг и че хората се пак имат някакви права особено ако са по далеч от московия
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До геле то за това след като направиш всичките други работи При това смятам че са и добре замислени и нужни ... при това неса и кой знае колко трудни колкото да отсеят ненормалните ... а и балистичния паспорт на оръжието си трябва . Пржсто отиваш с адвокат при Кос и пускаш иск да обясни защо те мотае и ти ограничава гражданските права , 100 процента клякат и ти дава нужното щото закона е с теб а и е редно
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във България се посяга на поразия,по-силният има право да бие колкото му душа иска.А ако се разреши оръжието както си е и по сегашен закон,тези нахаканите мутрета не ги мисля.Да не говориме за кокошкарите по селата,много *** ще си замине.
21
2
 
25
 
! Отговори
Геле преди 6 години
С КОС е доста странна работата. По закон имаш право , но се оказва , че всичко е според кефа на КОС , които си карат по инерция от соца - оръжие само на наши хора.....
20
0
 
17
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Какъв е шансът да ме бутне кола не е от значение в спора за въоръжена самозащита при нападение. Ама джурналистите не мислят толкова надалеч ...
19
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател2 преди 6 години
У нас "закона за самоотбрана" всъщност са няколко члена и алинеи в Наказателния кодекс. Те са много добри, като права които дават, но са изключително трудноразбираеми. Просто трябва да се пренапишат на понятен за хората език.
18
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
В САЩ протестите бях за затягане на контрола, а не за ограничаване на правата за притежание.Освен това имаше и също толкова "масови" контрапротести, неотразени у нас естествено.Там те изместват проблема - винаги ще имат луди, които ако нямат огнестрелно оръжие, ще убиват с бусове и самоделни бомби. Не в оръжията са им проблемите на американците.