Искрен, вторият след Желяз: Не съм престъпник!

Младият мъж благодари на всички за протестите и подкрепата
146
Искрен, вторият след Желяз: Не съм престъпник!

"Не се чувствам престъпник, не съм направил нищо нередно", обяви Искрен Георгиев, вторият българин, обвинен от САЩ, за нарушаване на ембаргото срещу Сирия.

И Искрен, както Желяз, е заплашен с екстрадиция и американски затвор заради работата си в US-компания у нас, която е продавала самолетни части в разрез със законите в САЩ.

"Сирийските авиолинии бяха поредният клиент, поредната сделка. Аз лично не съм се обаждал на тях", разказа младият мъж пред Нова тв. Той е работил в компанията през 2010 година. Там е работила и съпругата му, с която имат малко дете. Разбрал за обвиненията миналата година.

Още по темата

"Разбрах, че в американския офис са влезли полицаи и са търсили управителите там. Тогава и видяхме, че сме издирвани в друга държава за нещо, което не сме направили. Опитахме да влезем в нашата фирмена кореспонденция, но се оказа, че всичко е изтрито от нашите имейли. Нямаме представа от кого, но имаме подозрения", обясни Искрен.

Той и съпругата му обявиха, че вярват в българското правосъдие и справедливостта и се надяват на добро развитие на нещата.

Притеснението им е, че имената им може да влязат в черен списък и да не могат да пътуват в чужбина след време. "Оптимист съм", каза въпреки всичко Искрен.

Той благодари на всички, които подкрепят Желяз и останалите българи, срещу които са повдигнати обвинения.

"Не знам защо Желяз беше арестуван. Аз казах, че той не е опасен и няма да се укрие", обясни адвокатът на Желяз Боян Лимберов.

Друг от защитниците по случая, адвокат Георги Вълев, бе категоричен, че служителите в полицията, които са получили документацията, че Желяз се издирва, първоначално не са имали представа точно срещу кого се изправят и за какъв казус става въпрос.

"Желяз беше задържан за почти 48 часа без възможност да се свърже с адвокат и с идеята, че може да лежи до 25 години в затвора", допълни той.


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65
Какво ембарго те гони бе. Фирма регистрирана в България, по нашия търговски закон , страна на сключване на сделката - България . Към онзи момент , нито България , нито ЕС са налагали ембарго на Сирия . Има да чакат американските прокурори да им ги прати , но няма да ги огрее този път да се гаврят с нас.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом приватизаторката Курнелия е невинна и тези са невинни.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да поисктат убежище в Руската Федерация, като Сноудън.
Тогава САЩ няма да посмеят да ги пипнат.
70
4
 
8
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
За американската прокуратура ме боли фара. Тя си има американски граждани . За българите има българска прокуратура. Ако хората са нарушили българските закони да бъдат съдени. Ако не да правят както прави вятъра.
НИЕ НЕ СМЕ АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой да е чул пртестъпник да се признава за виновен?
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никъде не напишете за бонусите, които са получавали от тези сделки???? Защо мълчите?
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не могат да го прочетат без превод.
66
5
 
10
 
! Отговори
123 преди 2 години
Добре бе,аз друго не разбрах,кой им разрешава на тия с жълто около устата да правят такива сделки. Дришльовци. Не знаели, не били, ала бала. В Конституцията ясно си пише че:"незнанието на закона не оневинява неговото нарушаване"
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България всички са невинни. Това е нация от Светци, начело с Премиера.
Как не се сетих по-рано.
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са работили за Сирия(Русия) са невинни. Желязната логика на русофиилистик-путинофилскаата сбирщина. Нищо, че не искат да прочетат дори обвинителния акт.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията повече прилича на FAKE NEWS отколкото на нещо сериозно , нищо конкретно от това което пише
62
5
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
А пък на Прокуратурата на САЩ й пука какво мисли един неграмотен български селчо като теб.
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като четете коментарите , усещатели как деиства системата на хибридната воина.Под всяка статия по случая са активирани платените от Козяк празнописци, който определят разследваните , едва ли не като най-крувожадните босове на международния нелегален трафик на оряжия за масово унищожаване.То не са авиационни бомби , стоки с десеторна употреба и тн. И всичко това за да се повлияе на общественното мнение , за да може господарите им да тикнат тези младежи в затвора.
60
7
 
8
 
! Отговори
Боли ме фара преди 2 години
Пука ми дали са нарушавали американските закони. Те важат за американски граждани. За българите важат българските закони
59
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Желязко с невинната физиономия, всъщост не е редови служител на фирмата, както се опитва да ни изълже, а Директор на направление "Продажби". За това има документи, които лично той е разписал. Прокуратурата на САЩ се позовава именно на тях.
Не си мислете, че го познават лично и че имат нещо срещу него.
Просто е нарушил законите и трябва да бъде съден.
58
0
 
4
 
! Отговори
до Авторката преди 2 години
Като копираш статии от интернет да беше споменала името на Фирмата , какво коментират тука за Извънземни ли?
57
5
 
10
 
! Отговори
Вън САЩ преди 2 години
САЩ не екстрадират собствени граждани да бъдат съдени в други държави. ЗАЩО НИЕ ДА ГО ПРАВИМ
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не си престъпник като нарушаваш ембаргото наложено на Сирия? Хайде сега бъдете мъже и застанете достойно пред американския съд
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обвинителният акт на американската прокуратура срещу Желяз Андреев и още четирима българи е повече от 45 страници, съобщава NOVA. До момента САЩ са поискали екстрадирането единствено на Желяз Андреев.

Според прокурорите българите умишлено са участвали в заговор за индиректен експорт на стоки от САЩ до Сирия,

без да са имали разрешение за това.

Желяз Андреев е бил координатор на сделките между САЩ и Сирия за военно електронно оборудване – различни части за самолети, които фирмата на Желяз продавала на Сирийските авиолинии. Затова Желяз е обвинен в нарушаване на американските закони. Вт
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да бъде живот. ЩО за глупости. Животът е пред тях. Гадно то е, че тези, които са ги манипулирали продължават под формата на грижа за тях. Превръщат ги в жалки мижитурки имитирайки загриженост. Показвайки се като благодетели ги правят зависими от тях.