Искрен, вторият след Желяз: Не съм престъпник!

Младият мъж благодари на всички за протестите и подкрепата
146
Искрен, вторият след Желяз: Не съм престъпник!

"Не се чувствам престъпник, не съм направил нищо нередно", обяви Искрен Георгиев, вторият българин, обвинен от САЩ, за нарушаване на ембаргото срещу Сирия.

И Искрен, както Желяз, е заплашен с екстрадиция и американски затвор заради работата си в US-компания у нас, която е продавала самолетни части в разрез със законите в САЩ.

"Сирийските авиолинии бяха поредният клиент, поредната сделка. Аз лично не съм се обаждал на тях", разказа младият мъж пред Нова тв. Той е работил в компанията през 2010 година. Там е работила и съпругата му, с която имат малко дете. Разбрал за обвиненията миналата година.

Още по темата

"Разбрах, че в американския офис са влезли полицаи и са търсили управителите там. Тогава и видяхме, че сме издирвани в друга държава за нещо, което не сме направили. Опитахме да влезем в нашата фирмена кореспонденция, но се оказа, че всичко е изтрито от нашите имейли. Нямаме представа от кого, но имаме подозрения", обясни Искрен.

Той и съпругата му обявиха, че вярват в българското правосъдие и справедливостта и се надяват на добро развитие на нещата.

Притеснението им е, че имената им може да влязат в черен списък и да не могат да пътуват в чужбина след време. "Оптимист съм", каза въпреки всичко Искрен.

Той благодари на всички, които подкрепят Желяз и останалите българи, срещу които са повдигнати обвинения.

"Не знам защо Желяз беше арестуван. Аз казах, че той не е опасен и няма да се укрие", обясни адвокатът на Желяз Боян Лимберов.

Друг от защитниците по случая, адвокат Георги Вълев, бе категоричен, че служителите в полицията, които са получили документацията, че Желяз се издирва, първоначално не са имали представа точно срещу кого се изправят и за какъв казус става въпрос.

"Желяз беше задържан за почти 48 часа без възможност да се свърже с адвокат и с идеята, че може да лежи до 25 години в затвора", допълни той.


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия приказки, че са много добри и много интелигентни деца и имат чисто минало хич, ама хич не вървят в САЩ. Американците разсъждават така - има Закон, който трябва да се спазва. Който е нарушил Закона - отива на Съд и ако се докаже вината му, от там директно в затвора. Дори докато се гледа делото, подсъдимият също е в затвора. А не като тук, където убийци рецидивисти, излизат от затвора послед бял ден и то през парадния вход.
Схващате ли разликата между САЩ и Бантуситанска Тикволандия.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В гуантанамо няма да ги вкарат, но най-вероятно ще получат доживотна забрана да стъпват в САЩ.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9, повечето българи смятат, че навсякъде е като тук: звънкаш едно телефонче на премиера / Цацата и той решава дали едно дело да тръгне, или да спре.
10
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, невинни са и ако беше твоето дете или твоят приятел, нямаше така лесно да хвърляш обвинения, без изобщо да си запознат със случая. Те не са извършили престъпление, самата фирма е одобрила Сирийските авиолинии като клиент и е било разрешено да се работи с тях. Тези млади хора трябва да бъдат защитени, защото утре всеки може да е на тяхно място, да бъде обвинен и заплашен по същия начин и това е много важно да бъде разбрано и осъзнато от хората.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено това момче не отговаря на представата ни за престъпник. Но понякога зъбчатото колело на съдбата те захваща и измъкване няма. Поне по познатия и лесен начин. Нужни са огромни усилия, устойчивост и изключителна борбеност остава. Ако не, горко ти. Не очаквай други да ти свършат работата. Това е твой проблем.
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия петимата ги пишете БЕГАЛИ. 60-те дни до Екстрадацията текат.
Хубавото е, че в щата Флорида, където ще ги съдят поне няма смъртно наказание.
Но затворът в Гуантанамо едва ли ще им се размине.
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много българи не са наясон, че прокуратурата на САЩ никога няма да предяви обвинения без събрани доказателства.
Прокуратурата на САЩ е абсолютно НЕЗАВИСИМА от Президента и Сената.
Тя се ползва със 100% авторитет. Не е като смешната Цааратура.
Още повече, че тук става вече въпрос за ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА.
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ще загуби няколко избирателя - невинни.
5
3
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Според мене, Искрен е искрен, а Желяз - железен.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено! В България всички сте невинни.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обвинителния акт може всеки да го прочете на страницата на м-во на правосъдието на сащ. 45 страници е документа и описва всичко каквото са правили не само желяз, а и ненова, христова, сергиев и георгиев - другите българи които са обвинени. на ненова например прокурорът иска 40 г затвор
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Максим Ставийски не беше.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе защо не ни разкриете цялата мафия, а ни ги показвате един по един.