Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула – българин!

Историкът: Всичките му документи са писани на български език
Обновена: 16 апр 2018 16:34 | 16 апр 2018 16:30, Красимир Ангелов
227

19243 гледания   |  Още видео

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
А това с бягането от хазарите все едно го е мислил Стефан Цанев, хазарите ни гонят като мръсни кучета, и ние идваме тука и Бием Империята, най-силната военно и икономически фракция в света по това време. Че след това ни плащат и данък.
Кандидатствай за работа във външно министерство, да говориш глупости които нямат нищо общо с реалността .
142
0
 
4
 
! Отговори
:-) преди 8 месеца
Като обиждаш, едва ли ще докажеш, че не сме мърдали оттук. Знаеш ли например, че власите се преселват оттук на север от Дунав. Ето това са твоите траки - ромонизирани власи. Така че ти си вероятно влах, а не българин.
Руснака дето не се има славянин - ами сигурно си ***, така вика Божо. По тая логика татарин Чака ни е бил цар една година - значи вси българи сме татари като ни се подиграват в Скопие.
141
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това за мръсния и новопоявел се народ не е нещо друго освен истината, - значи ако подгониш визирам хазарите нас са ни гонили, като днес бежанците как страдат, нормално е живот мил бягащите да са гладни, мръсни, боже и да не са добре облечени, обаче така пък са били по-мотивирани и са спечелили войната. Не подценявам освен славяните шанса и прабългарите да са допринесли за България много. Обаче ако ги нямаше, славяните вероятно щяха да направят държави княжества като в Сърбия и да си създадат дър
140
2
 
4
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 8 месеца
Аз, въпреки някои мои руски корени, не се считам за славянин И НЯМА ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ТОВА НИКОМУ!
139
4
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
Дрисльо , стига си си прокарвал модерните геополитически виждания в исторически спор. Първо на първо, от всичко на света най много мразя капитализма, след това миража наречен западна демокрация, след това обаче най мразя праволинейни *** дето не мислят като говорят, и вкарват думи в на опонента си устата.
Не дърпам нито на запад нито на юг, твърдя, че не СМЕ МЪРДАЛИ ОТ ТУК.
138
1
 
5
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 8 месеца
ЕДИНСТВЕНО в българския и "македонския" език от всички славянски езици няма падежи и се членува. Ние сме внесли в славянския език тази корекция, понеже при адаптацията народът е превеждал мислите си на славянски. От нашият истински език, който и да е бил той. Според мен при силовото смесване по времето на Борис I Михаил протобългарския, както и гръцкия на хеленизираните траки е трябвало да се приспособява към официално приетия славянски, отчитайки мераците на Борис за лидер на славянския свят.
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Огромни усилия се полагат да не се докосваме да славянската култура. Гледаме турски сапунки, холивудски екшъни. Даже полски антируски филм не ни се излъчва. Това пълно затъмнение не е случайно. Доста полски филми хванаха международни награди, ама не се пускат тук.
136
3
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
Значи за готите искаш археологически доказателства ма за слявяните не ти трябват, караме го на доверие?
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мирмидонците българи. Това е друг нерредовен фалш, над който се смея. Абе къде му е на Аспарух шлема на Ахил и огромния кръгъл щит... Ако това е вярно значи сме гърци и ние българите. Абе казвам ви аз че джендърските хрумки не са случайни все ни теглят на юг, запад или в Афганистан. Сама да не сме част от най-голямата група народи в Европа - славянската.
134
5
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
Това, че ромеите пишат, че целия полуостров е в славяни, е равносилно на днешните твърдения на държавния департамент, че се борят с Ислямска Държава в Сирия.
Историята ще чете техните официални изявления, и ако не намерят писано от някой друг, което да е достатъчно кредитирано, ще го вземат за истина. Та мислиш ли че империята ще нарече народите които си искат земята и правата от нея с истинските им имена? Те са били наясно, че народите които не пишат, ще си забравят историята, и са били прави.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СТАРОРУСКИ ЛЕТОПИСЕЦ ОТ 1627г.; съхранява се в НБКМ под №774; превод от руски на български език Константин Каменов
Цитат №78
”При сем Константине царе придоша блъгари чрез река Дунав к братьем.”."(При този цар Константин (Брадати ;Погонат)при своите братя дойдоха българите през река Дунав).
.
И какво не ти е ясно?Аспаруховите българи пристигат при сънародниците си кутригури и утигури,които са се заселили по-рано от Аспарух на Балканите,но са били български племена.
132
2
 
2
 
! Отговори
ИВАН преди 8 месеца
Ехеее!Как ще ги стигнем....македонците!!!Божидаре,ами ,че то всичко наоколо е тяхно,ако разберат лошо ти се пише!
131
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божи е изкукуригал отдавна. Опитва се да прави история като македонците.
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако готите са гети, демек траки, тогава къде са им тракийските златни съкровища, тракийското облекло, могили, махайри, колесници ако щете, божества?!?!?! Йорданес хубаво казал, ама къде ги потвърдените факти?
129
0
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ, ( IV в.), "Готските игри";”Руские древности”; т.IV; с.139; превод на руски граф Толстой и Кондаков; превод от руски на български език Константин Каменов
Цитат №119
"…след пиршеството, развлеченията бяха музика, песни, театрални представления и латински словославия. На шестия ден на празника се устрои закуска, на която се показаха сините, зелените, българите и разни чужденци; фаргани, хазари, агаряни и Франки; всички се явиха в национално облекло, народни горни дрехи ковади."
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога ще обявят агнетите историци, не само на ДС но и на чуждите разузнавания. Примерно ако историк пише че Левски е убиец и кривминален престъпник, мисля, че не е за малко пари тая работа, нали. Кой днес ще даде пари за разкопки на славянско село? Напротив отгоре ще излеят повече бетон или язовир може да се направи.
127
2
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
Ми те повчето извори са красноречиви, ама такива като теб ги наричат архаизация.
Когато Йордан говори за готи и разни му готски работи е вярно, но когато каже, че готите са гети, както почти всички автори от този период, е архаизация.
Когато Цеца и Малала говорят за мирмидонците също е архаизация, нали?
Вярвай ми, чел съм много извори, и не вярвам с твоето повърхностно мислене да можеш да направиш дори Б Димитров смешен. Щото не знам от къде ще си изсмучеш доказателствата.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да при братята са - славяните са тук 100 години преди българите, още от трети век, а българите от четвърти век. Това е безспорно, пък не знам как никой не вижда славяните къде са. Византийците пишат че полуострова е станал само славянски, и че не само завоюват но вече си и зимуват в земите на императорите.
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен
Хахахааааа!Каква измама,бе?Че Мавър е получил титлата консул от византийците,бил е управител и назначен военно да командва византийците и българите от Солун.
Той се координира със съплеменниците си - Куберовите българи,само внезапно пристигналата голяма флота в Солун е спасила града от превземането му от българите и превръщането му в столица.
124
1
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 8 месеца
Близки сме генетично най много със северните гърци и с румънците,

Спонсорирани публикации