Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!

Според президента има опит за приватизация на евроидеята за лични цели
178
Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев смята, че има политици, които водят война с българската държавност.

"За мен това съвсем не е махленски дебат", посочи Радев пред журналисти, попитан дали е утихнало напрежението между институциите или продължава да ескалира.

Още по темата

Задочният спор между президента и вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов избухна след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и пакта.

Малко по-късно от "Дондуков 2" разпространиха текста на становище и обвиниха Цветанов в манипулативност. В следващите дни двамата си отправяха различни реплики, а от БСП, които подкрепиха президента, заявиха, че от ГЕРБ опитват да създават интриги.

Според държавния глава се тиражират лъжи в медиите и става дума за режисирана кампания, която не е първата.

"В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България, и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели", добави Радев, цитиран от БТА.

"И колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците, и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите", попита президентът.

"Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана, чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ. И как очакваме да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа", добави в коментар Румен Радев.

На въпрос дали министри са изпълнили заръката на премиера Бойко Борисов да осветлят в президентството теми, за които има съмнения за корупция, Радев отговори, че щом премиерът смята, че някой друг трябва да контролира министрите му, да инициира съответните промени в Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
17
 
16
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Пълен *** със зелени чорапи. Отврат.
64
22
 
16
 
! Отговори
льотчика президент преди 6 години
Просто нормалните хора недоумяват, льотчика президент на България ли е, или на някоя съветска република ?
63
10
 
12
 
! Отговори
Дедо Гошо до Байфида преди 6 години
Абре , Та нали управлявате от 10 години - каква 1989 година .Ало Фидане имаш Скрелоза - Днес сме 2018 година и ГЕРБ са на Власт . Радев е Президент избран от Народа през 2016 година ( 2016) .И този Президент се БОРИ с Мафията .А твоя Плевнелиев е вече е Омъжен .
62
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешна карикатура е тази старшинка да вземе да се задрами защото ако не бяха ДПС гласовете сега щеше да копае кавуните на село.
61
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от този президент егати скандалджията не минава и седмица без да се заяде с някой най-добре Борисов да го хване и да му играе едно маваши да млъкне малко
60
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61 корупцията е преди Борисов Тя си върви от СОЦА.Не знам къде си бил и какво си работил Но да се пишеш дедо сигурно забравяш.
59
4
 
4
 
! Отговори
Зорзаман преди 6 години
До БайфиданМи това е два пъти повече от фсичкото герп,барабар с ромите.
58
11
 
14
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До дедо гошо. Кои всички, бе зомбиран дъртак. Гласуваха само 2 милиона от 7. Това всички ли е? Вие, ***, много обичате да говорите от името на целия народ, ама тази песен се изпя още през 1989.
57
17
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Този *** започва да се държи като пълен глуппак. То не се и очакваше друго.
56
15
 
16
 
! Отговори
Дедо Гошо преди 6 години
За Радев Гласуваха всички Българи . ТОЧКА - за ГЕРБЕРИТЕ - умрете от яд Корумпета , този ще ви вкара в Затворите и ще върнете Имането заграбено от вас и децата ви .
55
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно е прав Радев,писна ни от корумпираната чегеджийница,която едно говори,а друго прави!
54
16
 
14
 
! Отговори
Ефрейторът от БНА преди 6 години
ГЕРБ и четирите годишни времена му пречат на президента, защото корупцията е от вчера, нали така другари ?
53
15
 
17
 
! Отговори
Хронологично преди 6 години
по медиите може да се види тонът и нападките срещу правителството на Борисов;1.'Имате още една седмица.2.'Искате война, ще я имате"3.Пренебрежително отношение към европредседателството, ЗАЩОТО е на правит. на Борисов.4.Пренебрежително за всяка инициатива на Борисов-"Шербета"?5.Борисов има явни успехи и похвали;НИКОГА БСП и Президентът НЕ са изказали позитивно отношение или да се "издигнат над дребнавостта' и да кажат"Браво-РБългария се изяви!"6.Постоянно се търсят "под вола теле".7.Сирия е разр
52
8
 
9
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянИзказът ти малко напомня на радиостанция на къси вълни - заглъхва, губи се - чепици, Клеопатра и фашаги, разни съкращения...Та, президентът се държа много достойно срещу патриарха, дори той се направи на обиден. И двамата са прави за себе си. Русия е решила да води тази война, а не 20-те финландеца и 15-те поляка.
51
13
 
21
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ 45 преди 6 години
Трябва Плевнелиев да се съди за Държавна Измяна - Има такъв Закон за Военните - той беше Главнокомандващ . Продаде България за Пари на ИДИЛ - Осигури им Коридор през България за бягство .
50
9
 
15
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До ФатмакВсъщност тъкмо обратното, русофобите и колониал-атлантиците ни попиляха държавата, oдyпвайки я на големите акули на Запада. Малко си се пообъркал.
49
8
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Тинтири Минтириседим не точно на клона на руските интереси, чепик. газта ни р.овч ни я продава на двойна цена на тая на която в.в.п продава на фашагите. горивата ни са под контрола на лукойл, а президентът се отчита на руската патриаршия. а ти, специално ако търсиш къде да седнеш и закво да се фанеш, питай охраната на клеопатра.
48
17
 
16
 
! Отговори
Жалко за Радев преди 6 години
Радев по поведението си прилича повече на пощенския гълъб на Путин отколкото на български президент. Жалко
47
10
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен48президентът ти, мише е каскет, като тая половина от 51.4% гласували дето го избра. генерал е точно толко колкото и баба лили. и е културен точно толко колко деса анцуга, кога слуша пияна миле и азис в служебния мерцедес и си играе на транспортер с софийските ушаци.
46
7
 
8
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Анонимен (27)На кого пък му дреме за поляците, че и харакири си бил направил, като казал еди-какво-си за тях. Пишеш глупости ей така да се намираш на приказка.Участието ни като боен пинчер в анти руски акции се видя, че е пагубно. Общо взето, пикaeне срещу вятъра и рязане на клона, на който седим. После Боко гони вятъра за някакви заобиколни газови хъбове.