Жив ли е Боян Петров? Спасителите не се предават, търсят!

Малко се надяваме на чудо, но акцията продължава, обяви спасител
Обновена: 15 май 2018 10:26 | 15 май 2018 09:00,
121

Спасителната акция за Боян Петров продължава и днес, 12 дни по-късно.

Китайските алпинисти и шерпи издирват изчезналият ни алпинист в ниските части на Шиша Пангма.

"Акцията продължава, ще продължи и утре", обяви пред Bulgaria ON AIR Кирил Петков, част от спасителите, които координират акцията по издирването на българина.

Още по темата

"Вече малко се надяваме на чудо, но акцията продължава", настоя той, макар и с нотка съжаление в гласа си.

По думите му сутринта времето на върха е било слънчево, но много бързо нещата са се променили и в момента е облачно.

Хеликоптери днес няма да участват в търсенето на Боян заради гъстата мъгла на Шиша Пангма.

"Китайската група наистина е невероятна, командира им ги накара да спят на Лагер 1, но днес те отново претърсват района за Боян".

Кирил Петков обяви, че не се е запознал с предметите открити от шерпите, за които се твърди, че са на алпиниста ни -  инсулин, тениска и шоколад.

Остава ли надеждата толкова дни по-късно той все пак да е жив?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
13
 
13
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Сега го търсят по искане на застрахователите! Няма ли труп.няма плащане! Ако се е скрил да касира пари и го намерят...затвор и конфискуване на имуществото. Акциите по търсене трябва да се платят а застрахователите не са толкова наивни.видели са всякакви измамници!
81
5
 
7
 
! Отговори
Сега разбирам преди 5 години
Вие също така знаете че чрез сателит немогат да го открият и дори с гпс система. Пътували сте през тунелите с колите си по път към София знаете как радиото шуми ако Боян е в пещера няма начин да го открият чрез сателит или гпс няма обхват вътре в пещерата.
80
9
 
6
 
! Отговори
50/50 преди 5 години
До 87 днес е последният ден на издирването ако не чуем че той е открит край с разследването. Китайците си имат други проблеми за да се занимават с един българин. Сащ сега натиска здраво Китай а Китай няма време за почивка и за игра на търсене на един индивид български. Може Боян да се появи неочаквано след разследването ако не го открият де.
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип е неприемливо развитието на експедиция от този тип - следва всеки алпинист, без значение част от група или не, да е задължен да нас елементарен gps проследяващо у-во, като от базов лагер да имат възможност да го локализират за часове, вкл. през сателит. В противен случай - няма разрешително за изкачване. Това се отнася за която и да е експедиция - ще се спестяват усилия и загубено време на хаос, никаква ефективност....
78
4
 
12
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До STOP: Ти, наистина ли вярваш, че човек 5 пъти по чудо избегнал смъртта, може да го направи още веднъж, след като от 10 дни е в неизвестност?
77
16
 
15
 
! Отговори
STOP преди 5 години
Спрете да го погребвате ! Ще се случи ЧУДО ! Вярвам ! Самият той казва в едно интервю :С тази сила ,която има в мен ,не се умира така лесно !
76
5
 
7
 
! Отговори
Умен Уникален преди 5 години
Уж имат супер компютър в Китай използвайте го де аре да видим дали има полза от суперкомпютри. Хвалите се че суперкомпютъра ще оправи всичко само да разбере колко проблеми ще бъде затрупан едва ли ще може да се оправи. Човечеството се се надява на техниката да оправи нещата или да ни направи живота по лесен без въобще ние хората да мислим за последствията. Светът не работи по този начин ние хората трябва да носим отговорност за действията си. Боян носи за неговите като го гледам май е духнал све
75
27
 
13
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Така е.тоя каквото си е Сам търсил си го е намерил! Други умират болни и гладни от мизерия.този отишъл са си начеши крастата.да се изкара герой!? Къкъв герой и за кой и за какво го е подгонил мерака нагоре ? Или наистина се крие и сега да касират пари близките му а ако може и пари са се събират от хората за ПОМОЩ! Жена му и тя вече героиня от сапунен сериал!
74
23
 
10
 
! Отговори
Морски преди 5 години
И какво ни занимавате още с тоя самоубиец.
73
12
 
35
 
! Отговори
2 преди 5 години
всеки ден умират 299 българи, не по-малко стойностни от този човек , който със пълно съзнание за риска е отишъл да доказва нещо си....за 15 дена откогато цяла България се захласва по тази нелепа смърт и се вайка ..са починали окаоло 3000 човека ,всеки скъп за някого. хайде намалете децибелите , че ми писна .
72
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шерпите горките изтрепаха се да го дирят а тоя мълчи ли мълчи не им свирне поне да знаят къде да го изровят е те тия са герой ако го открият трябва орден Стара планина да им се връчи
71
1
 
29
 
! Отговори
До 74 преди 5 години
В България стойностна журналистика няма, няма какво да се обиждат като ги наричат джурналисти и това им е много. Те си мислят, че като пуснат на google translate, някаква статия от чужбина и после я публикуват, но ултра неграмотно и неразбираемо, защото не се напъват да проумеят смисъла й, да не говорим да имат някакви познания по темата и са големите журналисти. Сега почнаха да публикуват и разни квартални простотии от фейсбук, някой си бил написал нещо си и вече голяма новина - отврат!
70
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете нещо актуално за всички българи. И спрете да пишете за един починал човек. Защо не пишете, че цената на горивата пак скачат. Новините за г-н Петров са много удобни за прикриване на съществени проблеми в България.
69
8
 
4
 
! Отговори
Аз съм българин преди 5 години
Та всички ние българи сме злобари завистници телевизията да си дрънка кот си изка да ни заплашват с закони по канал 1 , 2 , 3 и тока ми спри телевизора си гръмни тока включи късо направи гръмнал телевизор запали с късото бушон гръмни ток изгасни гори , гори , гори пожарна да дойде няма да те спаси защото българинът знае че е обречен на смърт , самоубийство или на мизерия. Мечтата на един българин е да стане богат и да си излекува злобата , завистта и омразата към света и човечеството.
68
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замразен елайте си го изкопайте от леднико и си го вземете че ни писна от вашата ,,"легенда"веле 12дена го държим да не се размръзне че ке омириса всичко аре трийте че не ви изнася истината
67
22
 
14
 
! Отговори
Василев преди 5 години
По принцип 90% от софиянци и от всички българи са дребни селски тарикати, като Десислава Иванчева и Боян Петров, а другите хора им завиждат, че не са на тяхно място да барнат лесни кинти с мушингии и застрахователни измами!!!Агент Неш Уйтакър!ЦРУ!!!
66
4
 
23
 
! Отговори
Реален поглед 2 преди 5 години
... Брутално и Сурово , но нека си кажем истината в очите ! Всички се правят на интересни , но всички си мислят това което казвам в прав текст ! Абсолютно никой НЕ очаква да намерят Боян Петров жив ! Лично мое мнение - изобщо няма да бъде намерен , а ще спи вечния си сън под снеговете и ледовете на тази Величествена планина ! Ако има ЗАСТРАХОВКА "ЖИВОТ" - голямата "БИТКА" ще да е за кинтите и КОЙ да ги получи! Освен това - ВСЕКИ АЛПИНИСТ,ОТИВАЩ ТАМ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КАКЪВ МОЖЕ ДА Е КРАЯТ МУ !!!
65
9
 
14
 
! Отговори
до 70 преди 5 години
Ние за това сме на 120 място по свобода на словото.Всички знаят ,че до 12 часа ако не те открият в планината си до там.Чудя се защо цяла седмица това е топ новина,поредната пусната със заповед мъгла ,че да се принизи нещо по важно и да не получи гласност.После гилдията реве защо хората настръхват срещу бранша.
64
3
 
29
 
! Отговори
Робокоп преди 5 години
10 дни на 7000 метра /зона на смъртта/. Сами си отговорете дали е жив.
63
12
 
11
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Ямбол. Човече, какви кокали на -25 ???? За има няма две седмици??? Хаха смешни сте! Боян е и винаги ще бъде ГОЛЯМ ЧОВЕК! А вие си останете все същите "поклонници" на каквото там сте. Хайде със здраве си останете!