Жив ли е Боян Петров? Спасителите не се предават, търсят!

Малко се надяваме на чудо, но акцията продължава, обяви спасител
Обновена: 15 май 2018 10:26 | 15 май 2018 09:00,
121

Спасителната акция за Боян Петров продължава и днес, 12 дни по-късно.

Китайските алпинисти и шерпи издирват изчезналият ни алпинист в ниските части на Шиша Пангма.

"Акцията продължава, ще продължи и утре", обяви пред Bulgaria ON AIR Кирил Петков, част от спасителите, които координират акцията по издирването на българина.

Още по темата

"Вече малко се надяваме на чудо, но акцията продължава", настоя той, макар и с нотка съжаление в гласа си.

По думите му сутринта времето на върха е било слънчево, но много бързо нещата са се променили и в момента е облачно.

Хеликоптери днес няма да участват в търсенето на Боян заради гъстата мъгла на Шиша Пангма.

"Китайската група наистина е невероятна, командира им ги накара да спят на Лагер 1, но днес те отново претърсват района за Боян".

Кирил Петков обяви, че не се е запознал с предметите открити от шерпите, за които се твърди, че са на алпиниста ни -  инсулин, тениска и шоколад.

Остава ли надеждата толкова дни по-късно той все пак да е жив?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
20
 
! Отговори
Реален поглед преди 5 години
На всички е безпределно ясно , че Боян Петров вече е при Христо Проданов и няма да бъде открит ! Под вечните снегове и ледове ! ... Не е възможно да оцелее толкова дни в тези условия! Освен това е й на инсулин ! ... Нямам представа дали има ЗАСТРАХОВКА "ЖИВОТ" и дали трябва да открият трупа му за да изплатят парите на роднините му ... Но ако има такава ... На 100 процента търсенето продължава заради кинтите , а не защото някой очаква Боян Петров да е жив ! ... СУРОВАТА РЕАЛНОСТ НА СЕГАШНИЯ СВЯТ!
61
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да ни надуват главите с маловажни теми, като драмата на някакъв хипи-турист, ако българските медии имаше някакъв професионализъм, щяха да разискват наистина важни теми, като проекта Белене, като кризата с Иран, напрежението в ивицата Газа и т.н.
60
6
 
13
 
! Отговори
Днес са педали преди 5 години
Спрете *** *** да пишете за БОЯН, НАРОЧНО ГО ПРАВИТЕ ДА ДРАЗНИТЕ ХОРАТА
59
7
 
6
 
! Отговори
до 65 преди 5 години
А попита ли Алгафари какво значи "злобар" или "хейтър" защото усещам че си далече от истината! Ако не си ,аз ще ти отговоря че говориш за хора които вечно се оплакват от всичко което се случва покрай тях и друго чувство освен злоба и завист рядко изпитват! Не виждам с какво е уместен коментара ти под тази новина.Отивай да коментираш под новини за ниски заплати и политика.Тук хората се забавляваме с просто.тията на един човек!
58
13
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Гаранция ви давам , че ако застрохаветелите го търсят усърдно ще го барнат!В този район е трудно за проследяване, от Непал и Тибет може да се скрие и избяга където си иска!!!Застрахователите плащат издирването!!!Омръзна ми от дребни селски тарикати, които се правят на велики ден пред медиите, а са най-обикновени мошеници, като започнем с нашия елит бизнесмени и политици,лекари и адвокати, професори и анализатори, а да не говорим за простолюдието!!!Агент Иънг Боулмън!ЦРУ!!!
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация"."
56
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".
55
3
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Ние не можем да открием голямата стъпка па тоз *** ще открием фантазия , фантазия такава жена изостави ненормален ви казвам.
54
12
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Жена му тая сутрин я гледам,се беше нагримирала,направила .Прическа вкарала.С усмивчица каза: С планината се борим кои да вземе Боян! Май тя вече се е оказала от битката и вече се оглежда за нещо свежо и не толкова безрасъдно !
53
7
 
14
 
! Отговори
до 58 преди 5 години
Отиди горе в планината да го намериш да му благодариш и ти, какво ми се правиш на алпинист тука. Няма го тук Боян, марш горе ако ти стиска, намери го и му благодари
52
6
 
35
 
! Отговори
Той преди 5 години
Точно в този момент в БГ има най-малко 5 деца, които няма да порастнат и най-малко 50 майки и бащи, които няма да доживеят да видят децата си порастнали, поради липса на пари. При някои дори се касае само за наколко хиляди лева. И при това положение да се хвърлят толкова средства и енергия за човек, постъпил по личен избор... И не, той не прославя БГ. Прославят я децата по мателматическите олипиади и младите учени в чужбина. В тях влагайте пари и енергия. Иначе и него Бог да го пази
51
6
 
28
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Е то има ли други статии? Включваш телевизора веднага Боян Петров това, Боян Петров онова, изкараха го някакъв национален герой мъченик. Няма да се учудя, ако розовите кухи *** го приравнят с Левски, Ботен и т.н. истински български герои. Ако Боян Петров не беше част от зелената мафия дълбоко се съмнявам, че някоя медия щеше да му обърне внимание.
50
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бояне, благодаря ти, че си един от малкото българи, които са живяли, не съществували. Благодаря ти, че ме запали по алпинизма. Благодаря ти, че винаги говореше с усмивка на лице, с детска страст за тези височини. Благодаря за пробите, доставени на музея. Почивай в мир!
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман, сопрете се бе, стига статии. Оставете човека да почива в мир.
48
16
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Всеки истински алпинист има силно его, пресметлив, винаги прави няколко плана и възможни варианти при изкачването и слизането, сетивата са изострени на макс по време на експедиция, всички тези характеристики граничат до дребните селски тарикати със силно его!!!Това е въпрос на доказване и въпрос да се съизмереш с материалното-природата и духовното , като спазваш вселенските закони и никога не подценяваш стуацията!Боян Петров е един дербен селски тарикат застархователен измамник!Гаранция!ЦРУ!!
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жена му вече го е отписала, а те ще го търсят.
46
5
 
11
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
Аз не го чета бе тъ..анар. Проблема е съвсем друг. Има толкова важни неща за България и българите, жизненоважни, които струват много повече човешки животи, те за Боян Петров ми драскат. Ега ти и медиите .... Но нали си плиткоум... как да разбереш
45
3
 
14
 
! Отговори
икономист- талибан преди 5 години
Оглушителното мълчание на зелените екоактивисти. Това накратко е случая "Боян Петров". Има над 200 еко-активисти и над 500 еко-нпо-та! Това е съотнешението, няма грешка, някои имат по 2-3 нпо-та!И всичките тези подло, дребни душички не дадоха и лев за Боян! Иначе дайте да дадем, да бъдем съпричастни... а те?!Сега разбирате ли защо никой няма да гласува за вас на едни следващи избори! Никой, даже собствените ви родители, за които сте разочарование. Не помогнахте с нищо на Боян в този критичен
44
13
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Жив е той, жив етам в Хималая.Потънал снега,лежи и пъшкадиабетик без инсулинова писалка,диабетик в младост и сила мъжка.
43
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на Марс да беше отишъл ,нямаше да е толкова публикуван Престанете !!!!!!Грозно е ,писна ми да го гледам тоя по 20 пъти на ден