Протестът: Горяща вълна, литри мляко и животновъди на щурм към МС

Хората поиска оставката на земеделския министър Порожанов
Обновена: 18 юли 2018 14:42 | 18 юли 2018 14:30,
315

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Запалени чували с вълна и излети литри мляко белязаха днешния протест на животновъдите пред Министерски съвет. Хората недоволстваха срещу избиването на хиляди животни в Странджа и ниските обезщетения за това.

В ранния следобед протестът ескалира и животновъдите опитаха да нахлуят в сградата на правителството. Те блокираха и движението по булевард "Дондуков".

Още по темата

Хората недоволстваха докато течеше правителственото заседание. На него премиерът Борисов обясни, че заразата трябва да бъде спряна и предприетите мерки са единствените възможни. Борисов призова министрите си да проявят съчувствие и да вземат спешни мерки, за да помогнат на хората.

Разгневените животновъди скандираха за оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов и неговия заместник д-р Цветан Димитров. Според демонстрантите министрите не се грижат за сектора и това довело до всички проблеми, съобщи Bulgaria ON AIR.

По данни на протестиращите фермери преди началото на Прехода в България е имало около 11 милиона дребни преживни животни, а днес те са под 1 милион.

В знак на крайно недоволство протестиращите запалиха чували с вълна пред Министерския съвет и изляха литри мляко.

Така те показаха, че не могат да се издържат с това, което произвеждат, тъй като се оценява много евтино, а се компенсират от държавата прекалено слабо.

Преди началото на заседанието премиерът призова министрите да информират хората какво точно се случва със стадата им и защо се налага животните им да бъдат умъртвени.

Порожанов пък обясни, че едно от исканията на овцевъдите не може да бъде постигнато, защото ще струва около 25 милиона лева на бюджета.

Премиерът припомни, че по време на комунизма армията е влизала в населените места, за да избива животните. Той бе категоричен, че мерките са адекватни, но не са обяснени достатъчно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 241 СпокойноМини на качествени наркотици, стига с това екстази!
232
11
 
9
 
! Отговори
Протестират без акъл преди 5 години
От 1 млн. и 300 хиляди животни са евтаназирани едва 4000? Ако не се направи това, то цяла България пламва. Искате заради 1 копче да изгори цялото палто ли? Иначе става страшно! Ама червените искат да спрат процеса, защото си правят само PR и мразят българите. Вчера баба Корни гушна една чу.мава коза за да си прави PR по TV. Веднага под карантина!Всички, които са били в заразените територии, разнасят заразата!!!Наистина тук е пълно само с промити мозъци, без възможност да мислят.
231
3
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
Е, сега не е армията, а жандармерията.Разликата е от небето да земята.
230
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно Шервино си има къща в Барцелона , а тук блейките на ГЕРБ блеят ли, блеят.
229
9
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До БОГ ВИДИ ще ни спаси 2 Възможността Бог да ни спаси е по голяма от тази Карделия да ни спаси.Че тя не може да сипе водица на малешката на Бойко. Титан и бълха.
228
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Премиерът припомни, че по време на комунизма армията е влизала в населените места, за да избива животните." - Аха. Значи даваш примери с миналите времена? Ех, по времето на koмyнизма ТИ ЩЕШЕ ДА ЧУКАШ КАМЪНИ НА БEЛEHE!
227
12
 
8
 
! Отговори
Спокойно! преди 5 години
За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини:1. Естествена физиология2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите (те, всички са там, в тази социална партия). Не става дума за пари, а за много, много пари, които ние не сме и сънували).А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята.Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - Европа, САЩ, на екзотични острови.Алтернативата - управление с ДПС
226
5
 
7
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 226 Всичко се срина до нивото на Виденов или на Орешарски ?
225
6
 
11
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
"Боко и сие ме докараха дотам да преяждам с хляб,пък за вас не знам." Ха-ха-ха! Ами яж жаби. Те са деликатес
224
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ви вземат и тия 100 лв къде са ви дали за овците как е тръгнало
223
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пишете Каракачанов отвърза ку???? от ДАНС. Ще спрат свободното слово .
222
14
 
5
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До Анонимен226Абе левът не се е сринал до 3000 за долар както беше при вас, бесепарско ....
221
2
 
12
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Ела да ми го кажеш в Ямбол
220
16
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До чукча. А бе кога и иддиоти като теб взеха да разбират от ветеринарно дело? Айде млък и марш в Сибир.
219
14
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До 228. Глуппости, имаше не повече от 1000 души. От които 2/3 докарани от бесепарите пенсионери и техни протежета.
218
6
 
19
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Освен двете животни от герб откриха ли друго заразено животно? Защо избиха 4000 не заразени животни? Защо спасените овце и кози не се разболяват? Герберски убийци-отговаряйте!
217
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сАМО ЕДНО НЕЩО ЗНАЯ - КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ПОЛИТИЦИ, ХВАЛЕНИ ОТ д н е с а, НОВА, КАНАЛ ЕДНО, бОСФОР ТВ, ТОЙ ГЛАСУВА ЗА ОЛИГАРХИЯТА. СЛАВИ Е НА ЩАТ 30 ГОДИНИ НА ОЛИГАРХИЯТА И Е ПОРЕДНАТА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБАВИТЕ ОСОБЕНО ЯВНА С РЕФЕРЕНДУМА СИ - ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФОВЕ С ИЗБОРИ - ЦЕНКО ЧОКЕВ ПОЛИЦАЙ. ВСЯКА МУТРА ПОЛИЦАЙ ТОВА ИСКА СЛАВИ
216
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички останали партии, начело с ДПС, които са истинските свалячи на Орешарски и те предложеха Пеевски за да станат протести, са коалиция със сУДЖУЦИТЕ. пРОСТО трябва леви и десни да гласуваме до един които имаме съвест и обичаме България за БСП за да се освободи милото ни Отечество. Без изгледи за власт хунтата ще се разпадне а после си гласувайте след 3-4 години на другите избори за който ви е кеф. ДА СИ ВЪРНЕМ ДЕМОКРАЦИЯТА.
215
8
 
19
 
! Отговори
БОГ ВИДИ ще ни спаси преди 5 години
Българи, иде краят на пропадналото управление. Трябва да направите само едно нещо - гласувайте за сто пъти по-малкото зло - Корнелия, дето два пъти я удряха с коли на една и съща такси фирма. Важното е тази гнусна ламя да падне от власт веднъж за 3-4 години. После БСП ако не са си взели урока помитаме и тях. Не се лъжете да гласувате за патериците на ГЕРБ - всички останали партии и олигрхо Слави. ТОВА НИ Е СПАСЕНИЕТО. ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ОТ ОЯЛАТА СЕ ИЗМ ЕТ.
214
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако медиите лъжеха че на протестите срещу Орешарски имало 10 хиляди, виждал съм им цирка, тука имаше сто хиляди протестиращи. От президентството до Суджукарника всичко беше пълно с народ. А Суджуци, вас ще ви съдят както наредихте Иванчева. Купувайте си раираните екипи за мач в панделата. Ще ви викат дюшекчиите като извадите пачките за Марковски.

Спонсорирани публикации