Отчаяният баща, който остави сина си в МС: Ние сме просяци!

Имало пари за хората с увреждания, а къде са, пита той
Обновена: 31 юли 2018 10:57 | 31 юли 2018 10:30, Камелия Цветанова
122

Недоволството на родителите на хората с увреждания се стовари буквално на вратата на Бойко Борисов. Отчаян баща остави 18-годишния си син с детска церебрална парализа пред кабинета на министър-председателя, за да види Борисов с очите си трудностите, с които се сблъсква ежедневно семейството.

Още по темата

"Решението ми беше обмислено, разбира се. Само някой, който не е родител, може да твърди обратното. Чашата ми на търпение прелива, защото не виждам нищо конкретно да се случва. Само приказки и срокове, които се променят. Ние сме просяци. Просих, за да реабилитирам сина си, просих, за да го оперирам", сподели бащата Емил Мавродиев.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова той обясни, че премиерът и синът му са разговаряли за нуждите на хората с увреждания и проблемите им.

"Бойко Борисов обясни, че са отпуснати пари за здраве, но не можа да отговори ясно и точно къде са изчезнали тези пари. Ние пак сме доникъде. Трябва да има промени в цялата структура. Не бива да се хвърлят само едни пари", отбеляза той.

Една от организаторките на протестите на майките с черни тениски Мая Стоицева посочи, че дебатите на работните групи, които работят по закона за личната помощ, не включват техните искания.

"Отново се заговори за пари. Министърът посочи едни суми в общественото пространство, които звучат много. Искаме парите, които получаваме, да са достатъчни за здравните нужди на децата ни. От началото на протестите премиерът има 3 отворени писма от нас. Ако искаше да помогне – щеше", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сучвствам на родителите на деца с увреждания, но ме е гнус като ги гледам как се мазнят на един Тлъст про-стак, който се изживява като Цар.
20
4
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
ОК ! СЛУГИ на Тиквата...
19
4
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Не сте просяци,*** на Тиквата сте ! Нали МУ казахте,че той не е виновен ? Чий ГО дирихте при него тогава ? Да бехте отишли при министъра на здравеопазването ! Ама нали требеше да помогнете за PR на Еднокнижежа...
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за оставка на брутало буда бесния е : - Делян Добрев призна, че ББР е отпускала заеми на политици, а не на малки фирми - източената банка на новите олигарси! Винаги когато буда подава оставка , идва някое перде, което да обере пешкира и да узакони източването на поредната набедена банка.
17
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МУ ОСТАВЯЙТЕ ДЕЦАТА СИ НА ***!Той ще ги убие! Убива ги и сега индиректно!
16
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли биха направили тези, които плюят хората с увреждания, ако на тях самите им се роди дете с увреждане?
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само това може да помогне на детето.Бойко ще го остави в къщата във Барселона,а там хората ще му предложат нужната рехабилитация !
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Що за болно общество"Едно общество което не е в състояние да се грижи за болните си (било то ментално или физически) е общество което не функционира. Комунизмът роди една нефункционираща икономика, а капитализмът - едно нефункциониращо общество. Жалко е да видиш колко са озверели хората от глад и мизерия, че да изтъкват предимства в това да се умъртвяват болно родени деца.
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се изградят центрове за долекуване, в момента те изхвърлят от болницата все още болен, трябват и рехабилитационни центрове за всякакви заболявания платени от държавата, не да се дават пари на ръка. И да знаете човека е крехко създание и всеки маже да заболее, много внимавайте какво говорите, да не се озовете на другия бряг.
12
1
 
44
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Това не е трагедия само за протестиращите, това е национална трагедия!
11
2
 
34
 
! Отговори
Veso преди 5 години
Много им е зор на тия горе за тези деца! Те приспиват с приказки за мн пари и светло бъдеще! Един PR и едно плямпане. Това е оръжието на Герб! През това време народа избяга!
10
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един съвет към тези родители:Вземете си детето, намерете малко пари за начален капитал и се изнасяйте веднага някъде на запад от Сърбия.Това е единственото Ви спасение.От мутра не очаквайте нищо добро. От гербери, също. От комунисти, още повече. От псевдопатриоти...също.Спасете детето и себе си като напуснете това подобие на държава.
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава си изхвърли телефона и компютъра и стани плодно дърво, никой не те спира да не се превръщаш в индианец. Ама от борци срещу дехуманизацията с лаптоп под мишница.
8
15
 
12
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
А ти като имаш интернет ,че си поумнял .Нали това е признака на нашата безплодна вече култура и цивилизация.Обречена да превърне хората в индианци с телефони и компютри .
7
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Древна Спарта и интернет не са ползвали. Спирай нета, спирай тока, отивай да живееш в някоя колиба и ловувай за прехрана, като е толкова хубава Древна Спарта.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов обясни, че са отпуснати пари за здраве, но не можа да отговори ясно и точно къде са изчезнали тези париУправлението на ГЕРБ in a nutshell - изливане на кинти, които все едно са потънали в пясъка.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът има цялото ми съчувствие, знам какво му е. И мой близък имаше проблеми, струваше ни десетки хиляди. Наложи се да изтупахме чувалите, направихме и една ипотека. Справихме се, но така не е правилно, държавата не си е на мястото. Обикаляш по разни институции, фондации, навсякъде съчувстват, но не могли да помогнат, макар че, понеже, защото...
4
5
 
26
 
! Отговори
Питър преди 5 години
"Просих, за да реХабилитирам". На български "реабилитирам" има друг смисъл от този, в който е използван в текста. Майките са сваляли не едно и две правителства, време е да подходят сериозно към ГРОБ
3
37
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В древна Спарта такива деца са били убивани да не се мъчат -себе си ,родителите си ,обществото.Днес им даваме дипломи за висше ???Що за болно общество сме .Изкривен хуманизъм интегриращ малцинства от всякакъв тип .Една обречена нация и култура отиваща към пропаст.
2
5
 
40
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Бойко Борисов обясни, че са отпуснати пари за здраве, но не можа да отговори ясно и точно къде са изчезнали тези пари."- no comment.

Спонсорирани публикации