Отчаяният баща, който остави сина си в МС: Ние сме просяци!

Имало пари за хората с увреждания, а къде са, пита той
Обновена: 31 юли 2018 10:57 | 31 юли 2018 10:30, Камелия Цветанова
122

Недоволството на родителите на хората с увреждания се стовари буквално на вратата на Бойко Борисов. Отчаян баща остави 18-годишния си син с детска церебрална парализа пред кабинета на министър-председателя, за да види Борисов с очите си трудностите, с които се сблъсква ежедневно семейството.

Още по темата

"Решението ми беше обмислено, разбира се. Само някой, който не е родител, може да твърди обратното. Чашата ми на търпение прелива, защото не виждам нищо конкретно да се случва. Само приказки и срокове, които се променят. Ние сме просяци. Просих, за да реабилитирам сина си, просих, за да го оперирам", сподели бащата Емил Мавродиев.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова той обясни, че премиерът и синът му са разговаряли за нуждите на хората с увреждания и проблемите им.

"Бойко Борисов обясни, че са отпуснати пари за здраве, но не можа да отговори ясно и точно къде са изчезнали тези пари. Ние пак сме доникъде. Трябва да има промени в цялата структура. Не бива да се хвърлят само едни пари", отбеляза той.

Една от организаторките на протестите на майките с черни тениски Мая Стоицева посочи, че дебатите на работните групи, които работят по закона за личната помощ, не включват техните искания.

"Отново се заговори за пари. Министърът посочи едни суми в общественото пространство, които звучат много. Искаме парите, които получаваме, да са достатъчни за здравните нужди на децата ни. От началото на протестите премиерът има 3 отворени писма от нас. Ако искаше да помогне – щеше", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе, направихте един ПР на Тиквата със запретнатите ръкави.Може да ви е подхвърлил и някоя и друга троха.Направили сте си и едно селфи в коридорите на МС, с което да се хвалите пред комшиите.

Спонсорирани публикации