Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!

Едва 22% одобряват напълно действията на ветеринари и БАБХ в Ямболско
Обновена: 3 авг 2018 20:06 | 3 авг 2018 15:00, Красимир Ангелов
130
Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няколко хиляди овце и кози бяха евтанизирани в Ямболско заради потвърдените случаи на чума сред животните. Срещу действията на властите обаче се обявиха мнозина, като десетки доброволци се събраха около засегнатите села в опит да попречат на ветеринари и служители на БАБХ да умъртвят животните.

Още по темата

Скандалът достигна и до парламента, където управляващи и опозиция се упрекваха взаимно за действията си. И трагедията на десетки стопани се политизира.

В разгара на случващото се екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Трябваше ли да бъдат евтанизирани стадата с овце и кози заради чумата? В традиционната ни анкета участие взеха 2099 наши читатели.

Резултатите от проучването показват, че повечето от анкетираните не одобряват и не разбират действията на ветеринари и БАБХ.

29% от хората смятат, че е трябвало да бъдат умъртвени единствено болните животни, а другите поставени под сериозна карантина.

Цели 32% пък вярват, че случилото се е сценарий, който цели постепенно да бъдат ликвидирани дребните стопани и производители.

На фона на това едва 22% от хората смятат, че властите са взели най-правилното решение в случая.

Други 16% по-скоро подкрепят действията на властите като смятат, че решението може би вероятно е било крайно, но е важно да не пламне болестта из цялата страна.

Анкетата показва и високият обществен интерес към темата, като само 1% от запитаните са обявили, че не се интересуват от нея, а повече ги вълнува времето и как ще се отрази то на лятната им почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
13
 
9
 
! Отговори
Sas преди 5 години
Резултатите от тази анкета са показателни за умствения капацитет на населението. После защо не сме били Швейцария...
67
2
 
14
 
! Отговори
Име преди 5 години
българинът не е зад баба дора, а зад разума и срещу фейк нюзовете, които разпространяват "зелените" централи на евреите! както винаги за да печелят само евреите.
66
16
 
5
 
! Отговори
Не говорете преди 5 години
ГЛУПОСТИ.ЗАД глупостта и сценките стои БСП. И техни поддръжници.Ако пламне България? Тогава ПАК ВЛАСТТА ще е виновна.От гражданката на РБ ДОра логични съждения не очакваме.Особено като е инспирирана от БСП кохорти.Какво да прави ***. БСП трябва да се съди за атентат.Защото заразата по животните и възпрепятстване на овладяването Й е тероризъм.А ПОДПАЛВАЩИТЕ ОТНОВО ИСКРИТЕ??? КАКВИ са? И кой пусна заразата и СЕГА СЪЖАЛЯВА< че ПЪКЛЕНИЯ му план НЕ УСПЯ? САМО РАЗДУХА недоволство сред не
65
5
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АЗЗЗЗДа бе, Бойко ще трепе кози, а Нинова отзад, ще купува. "Който чупи-купи". Откъде, накъде, Нинова, ще плаща за мурафетите на Бойко? Айде, марш в гората!
64
21
 
8
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 5 години
А Нинова защо вместо да помогне на баба Дора и да и купи 10-тина кози, отиде на БУЗЛУДЖА да върти КЮЧЕЦИ и да похарчи милиони за автобуси, кебапчета, чалгарска музика, байрачета, сувенирчета и още куп глупости! Това ли е "СОЦИАЛНАТА" политика на БСП, Нинова и останалите милионери, които само се бият в гърдите!
63
5
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименТомиславиният Пърдележ, толквоа си може, нямало е жена му, до него, да му нашепва с чехъла;)))
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 63: Напротив длъжна е, справка ЕС
61
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Естествено, че трябва да избият всички животни от заразените райони, защото после като пламне цялата държава ще оревем орталъка как е бездействало правителството"Момче, добре че нямаше чума, защот ако наистина имаше, точно действията на правителството щяха да разнесат заразата. Животните се заравяха пет за четири от работници в скафандри и диви животни разнасяха кокали и леш. При тази болест животните трябва да се изгарят, но кой ти мисли.
60
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другия път животновъдите да се научат да си застраховат животните или да си организират фонд, в който да си събират пари за обезщетения в такива случаи.Държавата не е длъжна да им плаща чумавите животни, но въпреки това го направи в името на мир да има...тоест парите на данъкоплатците лесно се раздават за какво ли не.По тази логика да премахнем застрахователните фирми и държавата да плаща за всичко. Така всички ще са хепи.
59
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са доказателствата за чумата?, къде са документите от изследванията?, за месеци няма нито едно животно, което да е умряло от болестта. Гарантирано от калинките на ГЕРБ.
58
12
 
6
 
! Отговори
Къде преди 5 години
Е държавността?Хем и дадоха нови кози,хем и платиха евтаназираните,половината нерегистрирани!После плачем за нормална държава!Всички малко или много сме лицемери,но не искаме,да си признаем!
57
4
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименГерберче, н забравяй, че благодарение на медийните манипулации на твоят титан Охо-Бохо Чуйпетлохо и раздаването пари, на калпак, Бохо печели изборите. Иначе, кога такъв *** от Банкя, ще стане мин. председател? В коя нормална държава;)))
56
6
 
15
 
! Отговори
художника преди 5 години
Баба Дора е събирателен образ на народа. На никой не му пука за вас, а някои обиждайки нея, обиждат всъщност себе си. Малката разлика м-у баба Дора и кресльовците против нея е....., че тя се бори до последно за себе си и за стоката си, а вие нямате за какво да се борите, защото отдавна сте си дали *** под наем.
55
2
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Да, ние, застанахме твърдо срещу Чумата Охо-Бохо Чуйпетлохо и ако бяхме още по-твърдо подкрепени от стопаните, а не само, от някои от тях, а другите пак, като типични селски хитреци, гербери, не търсеха келепиреца и в тази ситуация, на Охо-Бохо Чуйпетлохо и Пора, отдавна щяха да са избити зъбите в Хасекията.
54
4
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Щях да се науча да правя едни неща с една близка твоя родственица, запартък с гръбначни изкривявания.
53
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това изследване,ако е вярно, полазва как масата хора са подвластни на сълзливите медийни манипулации и реагират първосигнално.Естествено, че трябва да избият всички животни от заразените райони, защото после като пламне цялата държава ще оревем орталъка как е бездействало правителството. Стопаните ще бъдат обезщетени от данъкоплатците, включително и баба ви Дора, която получи своята слава.Цялото раздухване беше, за да се изтръска някой лев повече от държавата.
52
2
 
20
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
От Фондация Отворено Общество наредиха да не се отразява темата с избитите животни и подопечните им Нова Телевизия и БиТиВи само с бегло, 30 секундно обяснение ни казаха, че "животните са хуманно евтаназирани и загробени"! Нито дума за протестите!
51
4
 
3
 
! Отговори
Охххх преди 5 години
Не драскайте на компа, а имунизирайте ДЕЦАТА СИ против ЧУМА!
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека гербаджиите вместо да висят като цифуни по форумите и да ръсят простотии,да свършат нещо полезно и то за любимата им партия.А именно да ловят гората,да намерят по един вълк,да го хванат за х.. и да събират вълча пикння в шепите си.Така де,трябва да спираме дивите ***,че пак ще стане като с баба Дора.
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казваш, че "премиера трябваше да прати два автобуса и беленици за всички."Това "беленици" да не е кръстоска между Белене и белезници. Вместо да погне администрацията си, че не може един читав документ да изготви, Юнак Бойко прати жандармерията да гони и плаши хората които гледат животни. А родната ни журналистика се чудеше как да замаже скандала, вместо да ни информира. А нали се сещате, че след тези изпълнения, никой няма и да помисли да гледа животни там и района ще бъде обезлюден.