Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!

Едва 22% одобряват напълно действията на ветеринари и БАБХ в Ямболско
Обновена: 3 авг 2018 20:06 | 3 авг 2018 15:00, Красимир Ангелов
130
Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няколко хиляди овце и кози бяха евтанизирани в Ямболско заради потвърдените случаи на чума сред животните. Срещу действията на властите обаче се обявиха мнозина, като десетки доброволци се събраха около засегнатите села в опит да попречат на ветеринари и служители на БАБХ да умъртвят животните.

Още по темата

Скандалът достигна и до парламента, където управляващи и опозиция се упрекваха взаимно за действията си. И трагедията на десетки стопани се политизира.

В разгара на случващото се екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Трябваше ли да бъдат евтанизирани стадата с овце и кози заради чумата? В традиционната ни анкета участие взеха 2099 наши читатели.

Резултатите от проучването показват, че повечето от анкетираните не одобряват и не разбират действията на ветеринари и БАБХ.

29% от хората смятат, че е трябвало да бъдат умъртвени единствено болните животни, а другите поставени под сериозна карантина.

Цели 32% пък вярват, че случилото се е сценарий, който цели постепенно да бъдат ликвидирани дребните стопани и производители.

На фона на това едва 22% от хората смятат, че властите са взели най-правилното решение в случая.

Други 16% по-скоро подкрепят действията на властите като смятат, че решението може би вероятно е било крайно, но е важно да не пламне болестта из цялата страна.

Анкетата показва и високият обществен интерес към темата, като само 1% от запитаните са обявили, че не се интересуват от нея, а повече ги вълнува времето и как ще се отрази то на лятната им почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
До 46 Дано те сполети СЪЩАТА УЧАСТ! И тогава ще ти задам същия въпрос! ДАНО!
47
2
 
20
 
! Отговори
изобщо не е имало чу преди 5 години
чума по животните. Гледайте по Евроком предаването Делници с доктор Пасков и ще разберете че всичко е една огромна гавра! Господ няма да стане каил на толкова мерзост и ще накаже виновните!
46
2
 
23
 
! Отговори
Дошла от село преди 5 години
Има една истина! За тези хорица отрудени, чиито животонки бяха избити, живота никога няма вече да е същия. Не вярвам някои от тях да завъдят ново стадо, едва ли!
45
20
 
4
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
Не ГЕРБ, а БАБХ избиха животните. Това са две различни организации, но червените кратуни няма как да знаят това, не им стигат мислителните сили до там.
44
16
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
БСП само претопля СТАРИ МАНДЖИ! Занимава ни с ВЕЧЕ ПОГРЕБАНИТЕ КОЗИ на баба ДОРА, даже днес повдигат и темата за кравата ПЕНКА!?!?!? Плачат за Иванчева, след някой ден ще ревнат и за Митъо Очите.....ха ха ха ха....
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай проблема с животните Томислав Дончев изключително ми падна в очите. Гледах го по "Панорама", кълбо от нерви, тикове и криво лице. Повтаряше едни и същи стандартни фрази, досущ като политкомисарят Цв. Цв. Изглежда изчерпан и изплют. Жалко. Преди поведението му не беше като типичната гербаджийска празна кутия.
42
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До37 Вензи. Проблема не е в Нинова , а в премиера трябваше да прати два автобуса и беленици за всички. И Нинова с протестиращитехв затвора.Първо за подстрекатество и създаване вна епидемия. Второ, нерегистрираните животни иза нерагламентирано развъждане без регистрация, без ваксина и преглед. Да се плаща на общината глоба.Куче като се има се плаща.
41
6
 
21
 
! Отговори
Една преди 5 години
Правилно е да се политизира проблема. Решението за масова екзекуция на здрави животни в типичен юдеоболшевишки стил беше на политическа партия ГЕРБ
40
4
 
33
 
! Отговори
Додо Edited преди 5 години
"Проблемът 'баба' Дора" няма как да не се политизира, защото той ще изяде главата на ГЕРБ, а те са политическа партия. Факт! Чyмa няма и нямаше на първо място. Това е ясно и на децата! Дори обаче да имаше чyмa, пак не това беше начина - с избиване на хиляди здрави животни. ГЕРБ жестоко се омаза с тази история, но когато вече и те знаеха, че чyмa няма, само е така, да покажат колко са велики и да демонстрират сила избиха и стадото на 'баба' Дора. Само да смачкат народа. Мислех ги за по-хитри!
39
4
 
13
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Проблемът 'баба' Дора" няма как да не се политизира, защото той ще изяде главата на ГЕРБ, а те са политическа партия. Факт! Чума няма и нямаше на първо място. Това е ясно и на децата! Дори обаче да имаше чума, пак не това беше начина - с избиване на хиляди здрави животни. ГЕРБ жестоко се омаза с тази история, но когато вече и те знаеха, че чума няма, само е така, да покажат колко са велики и да демонстрират сила избиха и стадото на 'баба' Дора. Само да смачкат народа. Мислех ги за по-хитри!
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казваше един дърт философ кое не се решава с пари се решава с много пари както гледам и тоя проблем се е решил с пари ай честито на печелившите
37
1
 
8
 
! Отговори
Ааааааа преди 5 години
Смислените. Млади и Красиви изкараха Баба Дора най големата баба с бяла якичка тарикат ограбила държавата ,и едновременно с това и неука и овчеглава. .Като си Смислен не нужно в думите ти НА ИМА ЛОГИКА И ФАКТИ ,А САМО "СМИСЪЛ" КАТО ВЪВ ВСЯКА ДЪРТА РОМСКА НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ
36
1
 
32
 
! Отговори
една уфса преди 5 години
истинската чОма се казва евросубсидии, квоти, крупни "фермери" - голямата игра не е за честните овчари ! а бг стадото ще яде огризките на Европа и 20г месо .пък и покрай тая шумотевица тихомълком си вървят проекти за милиарди - то летище,то тол такси ,то ток и тн -МИЛИАРДИ !
35
30
 
11
 
! Отговори
Вензи преди 5 години
Стига бе спрете вече с тия фалшиви новини! Всеки знае, че животните бяха болни! Само Нинова твърди обратното! Омръзна ми от тази сърдита лелка, не разбра ли, че не става за нищо! Оставка за Нинова и разпускане на червената *** заедно с Радев марионетката да стават и да се махат!!!
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе те толкова хора избиха, сега се завайкали за кози.
33
18
 
11
 
! Отговори
ДРУГАРКЕ НИНОВА, преди 5 години
АКЪЛ ВИ ЛЪЖЕ, ЧЕ С БАБА ДОРА ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ ИЗБОРИТЕ! ГРЕШНА ВИ Е ИНФОРМАЦИЯТА ОТ КГБ,Ч Е 80% СМЕ ***! САМО 20 % СТЕ, ДАЖЕ И ТОЛКОВА НЯМАТЕ! ЗАТОВА НЕ ВИ ИЗЛИЗАТ СМЕТКИТЕ НА 11 ВОТА ВЕЧЕ!
32
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой българин?Аз примерно съм против тая дърта тарикатка Дора!Хем от 100 кози не беше регистрирала 40, хем получи 19000лв обезщетение, хем и 100 кози от калоферския балкан.От къде на къде?
31
11
 
5
 
! Отговори
Ааааааа преди 5 години
"""Аз не съм зад нея. Службите си вършат работата. Бай *** неможе да се меси на всякъде , все едно разбира от всичко."""Ако поне малко се бе образовал ТО СЪБИРАТЕЛНИЯ ОБРАЗ НА БАЙ ТИ ГАНИЯ Е ФРАНКЕНЩАЙН ОТ ОБРАЗИТЕ НА ВИСШАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И ТЪРГОВСКИЯ КАПИТАЛ !!!!!! На обикновените българи можеш да ги обиждаш на тема АНДРЕШКО бе *** анонимни
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе защо така гласуванията в днес винаги коренно се различават с изборните резултати? да не би да са на платени руски ***?))):
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чумата не е страшна по страшни са алчните и зли хора готови на всичко за да успеят в живота непризнават ни власт ни Господ Бог само тяхното да успее и да богатеят за сметка на всички останали