Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!

Държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН
Обновена: 29 авг 2018 12:33 | 29 авг 2018 11:00, Веселина Йорданова
275
Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден. При тежкия инцидент с автобус, станал в събота, загинаха 17 души, има и тежко пострадали хора.

"Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, където всеки се подписва и си носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери премиерът в началото на правителственото заседание, като изрази съболезнования на близките на загиналите.

Още по темата

Той призова и опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие.

Вчера социалистите поискаха оставката на правителството след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", заяви Борисов.

Според него след катастрофата институциите са си свършили работата добре в лицето на здравния министър, пожарната, полицията.

Във връзка с протеста на метеоролозите от НИМХ, който се провежда пред сградата на Министерския съвет, премиерът съобщи, че ще се срещне с представители на страните по-късно.

Той обаче заяви, че държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН и ако учените не се разберат помежду си дали институтът да се отдели или не, правителството ще реши въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
21
 
! Отговори
Vaseto преди 5 години
Как така никой не е доволен от Бойко, а все е на власт? Проучвания показяат че и днес да има избори те пак печелят.....Не разбирам! Объркан съм! Няма логика!!!
212
3
 
8
 
! Отговори
Azbeaz преди 5 години
Много тъжно за държавата ни, но сами сме си виновни. Четох че въпросната фирма е получила поръчки за мад 1 милиард евро...смятайте.....Декем много свои хора на Баце и сега ще ги наказвал бил...га-га-гаааа
211
2
 
4
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Царя щеше да каже:Вервайте му.
210
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вожд на индианско племе- радвай се боко, нали това искаше...ха..ха..ха.
209
2
 
2
 
! Отговори
До 221 преди 5 години
Ха ха ха ха ха ха ха Казали 3000 автомобила са минали него ден????Не те бива много-много в събирането на 2+2.Ама нищо.Такива данъкоплатци иска чалгария,такива и получава.
208
0
 
4
 
! Отговори
До 140 преди 5 години
НЕ СИ НОРМАЛЕН !!!!!!!!!!!!! И това не е обида,а мед.ти диагноза.Честно казано незнам дали доказаните престъпници в парламент и министерства или такива като теб са по-опасни за бг.То бива главата да ти е навряна там където слънце не огрява,но още малко и ако имаше мозък щеше да го видиш.
207
1
 
13
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
Бойко е не само министър председател, а ръководител на управляващата много години партия. Тази партия и лично той са отговорни затова, че не променят към подобрение закона за обществените поръчки. Това е законът, които позволява изтичането на много пари от бюджета , посредством подкупи за управляващата партия.
206
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казаха че около 3000 автомобили са минали по същия път този ден. И при същите условия същия дъжд и същия асфалт на същия завой. И колко от тях са се блъснали в стената помляли коли и скочили в пропастта. Хайде стига глупости. Ясно е. Кой е виновен. Пенсионер с неизправен автобус и превишена скорост.
205
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма никой виновен да бъде пощаден, защо Боеко е още на свобода? Нали по негово време е приет ремонтът на пътя?
204
1
 
5
 
! Отговори
До 218 преди 5 години
Гласуват 10%, но Цецо ги пуска по 2-3 пъти през задната врата!
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно, повече от 90% от коментарите са против Б.Б. и герб, КОЙ тогава аджеба гласува за тях?
202
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А този, който реже лентичките нищо не знаел? Хайде бе! Колко метри ленти събра, можеш да се обесиш на тях!
201
0
 
18
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Борисов като не разбираш от нищо, трай си. За пътищата си виновен ти и след като никой няма да бъде пожален, то подай си оставката. Такава е логиката. За БАН пък да не говорим. Ти с твоите хора си напът да унищожиш и БАН и СУ. Но плиткият ти ум не може да го прозре. Жалко за България
200
1
 
19
 
! Отговори
Оцелял от катастрофа преди 5 години
Бойче само по твоите пътища искам да се возя. Че с тая пенсия то не е живот вече. Само филии с мас рупам и па не стигат. Жив и здрав да си.
199
1
 
18
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
И престъпникът Порожанов е акционер във въпросната фирма ремонтирала този пътен участък .Това са думи на Милен Цветков в неговото предаване по телевизията и във Фейсбук страницата си .
198
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка си има статуя на свободата .франция айфелова кула ание си имаме бат бойко..еманация на човешкия гений как да не съм горд българин
197
0
 
21
 
! Отговори
Пак лъже! преди 5 години
Мутрата пак лъже! Някой вярва ли на този лъжец!
196
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете най после едно нещо.всички политици на българия след 1944 та година обслужват и са обслужвали чужди интереси ...руски и американски на всички им е през х у я за българия парите им са при техните господари .децата им сщо.като ударят шалтера и те ще са там .а на нас...като във вица ни се е...а майката решението е като унгария 56 та
195
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадеца вика дръжте крадеца
194
0
 
16
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Ще ги хване, а те ще ги пуснат.Абе тоя филм сме го гледали вече.Давай оставка и закривай партията, неееставаш