Синя (омиротворителна) каска. Властта остава – алтернатива няма!

Доц. Румяна Коларова и проф. Михаил Мирчев пред Bulgaria ON AIR
4 сеп 2018 09:20,
111

Часове преди началото на новия политически сезон наблюдавахме един добре познат сюжет – посред нощ и след близо 4 часа коалиционен съвет, управляващите решиха да запазят властта си.

Поредните компромиси в името на стабилността бяха предшествани от остра критика на Волен Сидеров към поведението на вицепремиера Валери Симеонов и искане за неговата оставка.

Всичко това на фона на сатиричните опити на Красимир Каракачанов да омиротворява патриотичното трио със синя каска.

"Проблемът на този кабинет не е парламентът, а изборите, които предстоят догодина. Именно бъдещето му ще се реши на тези избори. Действията на коалиционните партньори са продиктувани от тях. Политиката в България е на ниско ниво и всеки министър мисли как да оцелее", отбеляза политологът доц. Румяна Коларова.

Още по темата

"Отношенията между "Патриотите" са истерични. Хем ще крепят кабинета, хем ще осигуряват парламентарна подкрепа на ГЕРБ, хем не се понасят. Проблемът на този кабинет са министрите. Те са некадърни и потънали в корупция. Държавата започна да се разпада. Пътища, Търговски регистър… Всички системи блокират и се разпадат, а главният прокурор само мига с очи", пък допълни политологът проф. Михаил Мирчев.

Доц. Коларова посочи пред Bulgaria ON AIR, че единствената възможна политическа заплаха за сегашното правителство би била алтернатива в ляво.

"Авторитетът на президента е силно ерозиран. Той беше избран със заявката, че ще бъде алтернатива на властта. БСП не е алтернатива. Там има възраждане на нещо старо, което инстинктивно отвращава българските избиратели. Заплаха за това правителство би била алтернатива вляво, но БСП държи здраво контрола там и потиска всяка инициатива", подчерта тя.

Проф. Михаил Мирчев изтъкна, че причината, поради която рейтингът на управляващите не пада, въпреки постоянните сътресения, е именно фактът, че в момента няма реална убедителна алтернатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
14
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Няма да има оставки на министри. Това било проба да се види колко са им истинските приятели. КОНСТАТАЦИЯ - ВСИЧКИ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТЯХ. Тези хора срама нямат. Направо се подиграват с нас. Слушах г-н Цветанов- той обясни че имало оставки но не били истински. ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА ТЕРМИНА - МАЛКО БРЕМЕННА И МАЛКО ДЕВСТВЕНА.*** скапанат държава.
72
2
 
6
 
! Отговори
Едо преди 5 години
НА ДУХОВНО ПРОСТИ ХОРА НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ РАЗУМЕН СЪВЕТ! НЯМА КАК! ДУХОВНО ПРОСТИТЕ СА ИЗПАДНАЛИ В ДИВА СЕБЕПРАВЕДНОСТ, ЕДНА АНАЛИЗАТОРСКА ЕУФОРИЯ ГИ ГОНИ И ГЛЕДАШ С ИЗВЕСТЕН СТРАХ, КАК КЛЕТИТЕ ТИ СЪНАРОДНИЦИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, ДАЛИ ИМАТ ЧЕТВЪРТОКЛАСНО ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ СА С ПО ЧЕТИРИ НАУЧНИ ТИТЛИ, ВСЕ ТАЯ ДУХОВНА ИМПОТЕНТНОСТ. Е,АКО, КОЛКОТО СТЕ ЗЛИ ХУЛИТЕЛИ, ДА СТЕ ТОЛКОВА И КРЕАТИВНИ, БЪЛГАРИЯ ДА БЕШЕ СТЪПИЛА НА КРАКАТА СИ. КОГА ЩЕ ПОРАСНЕТЕ ЗА ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ?
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 66E, така, де. ГЕРБ и патриотите са си комунисти и ченгета.Така е!Важното е, БСП да не идва на власт!
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко туй е, щото смятаме, че държавата е на Бойко!То и той тъй смята... може и да е прав.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама другари, как ви ****аха а?Хванаха и куфарчето с 10-те милиона за ,,спонтанния" протест.Червените оставате с пръС в ... уста хахахаха!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето текстови редактори имат спелчекър. Натиснеш копче и ти проверява правописа.И други възможности има.На времето беше Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя.Живеем в лъжа.Сега осигурявали на минимална заплата, а работникът плаща по-малко данъци.
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Какво стана с тези демократи за силна България, СДС-та, рефоматорски блокове."СДС беше модерно когато едни комунисти искаха да вземат властта от другите комунисти. Сега вече властта е взета и не е модерно да си демократ. Сега е модерно да се наричаш "патриот".
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с тези демократи за силна България, СДС-та, рефоматорски блокове и тем подобни? Кунева е на висок пост в държавата в момента заради Борисов. Много я обича. Касим Дал и Корман Исмаилов да не са фалирали? ДПС-то им взе всички гласове. Лютви Местан само кукурига като петел, и той не може да влезе в парламента заради ДПС. Петър Стоянов се пенсионира отдавна. Няма ги сините крадци на прехода.
65
2
 
17
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
До АнонименE, така, де. ГЕРБ и патриотите са си комунисти и ченгета.
64
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тая демокрация бе! Ние не сме имали комунизъм, че да ахкате толкова по него. Нито сега това е демокрация. Постоянно увеличават цените на стоки от първа необходимост и битови сметки, а вие не смеете един митинг да направите. Белене отдавна го няма, а вие си траете като мишоци. Какви демократи сте тогава? Тоталитаризъм беше и тогава, тоталитаризъм е и сега. Шайка бандити ни грабят и заробват вече 84 години.
63
1
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Проблемът е, че няма силна партия, която да мине ГЕРБ и БСП. Всички са ***. Ако гласувам за малка партия, тя ще им стане патерица.
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист кръв повръща но власт не връща.
61
2
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
До край, за майка България!
60
6
 
15
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Трябва ни някой като Орбан със силна ръка, който не се огъва на 100 платени соросоида под прозореца! Президентска република и фиктивен парламент да приема закони!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
демег само ние сме, няма отърване от нас... тва сме го слушали в СДС.... Сега нямат 1%...
58
0
 
11
 
! Отговори
Аман от драскачи ! преди 5 години
С такива брутални правописни грешки още в заглавието как да вярваш на статиите изобщо... А и всеки ден си пълнят страницата с талаш за зодии и прочие простотии. Да се чудя как съм оцелял с моята зодия... Явно някои думички са табу за редакционната колегия. Ето една от тях: гра-***-ти-ка. И още една: би-бли-о-те-ка.
57
1
 
11
 
! Отговори
Tronald Dump преди 5 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душатаИ е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква затуй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената.
56
4
 
8
 
! Отговори
до Демократ преди 5 години
Българите са били много зле 30- те години на миналия век и от 30 години в днешно време.Ще ми отговориш ли :Кому е нужна демокрация в мизерия и недоимък ? Хората умират поради невъзможност да плащат по болници, заради лоши пътища с причина корупция, ниски заплати , *** пенсии и пр. От спокойна и Светла държава станахме принебрегвана територия в задния двор на Запада." Не пей ми се..." по Вазов в съвременен вариант.
55
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Да виждате някаква разлика между ГЕРБ-патриоти и БСП-ДПС? Нещо промени ли се? Построиха ли нещо, което да носи доходи на държавата, като например АЕЦ? Национализираха ли поне едно нещо? Качиха ли жизнения стандарт? Не видях нито едно от всички тези неща. Само обещания. Нито един от тези не посмя да иска от Турция компенсации за турското робство и баташкото клане. Дори бяха готови в сегашни дни да отстъпят територия на Турция, защото Ердоган има претенции. Търсете нова алтернатива!
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алтернативата на ГЕРБ/ДПС/БСП е силна партия в дясното, а не в лявото.Но, нали...българина си иска комунисти, русофили...путинисти.Не иска проевропейско мислещи хора, въпреки че точно те са двигателя на държавата и плащат данъците и пенсиите на дъртите комунисти.Проблема е манталитета на хората. ТОй е селски и просъвеЦки.Плюят по Бойко, ДПС и Патриотите, но на всички избори отиват и гласуват пак за тях.Появи ли се някой по-нормален, той е еврогей, сооорросоид, ***, ллиберал и т.н.