Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

12457 гледания   |  Още видео

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
3
 
27
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До 65

Тези, които ходят често на почивки, може да са все едни и същи няколко стотин хиляди хора... Въпросът е какво правят останалите, които не ходят на почивки, и не са ходили от години. Почивките може да са им осигурени от роднини в чужбина, които им изпращат парички. Пълните колички в хранителните вериги кога ги виждаш? Само по празници или по принцип. Тук въпросът е, какви точно стоки зареждат хората. Тези с най-големите промоции, или тези, които най-много им харесват...
221
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СПИРАТ КОЛА А В БАГАЖНИКА 500 000 ЛВ- ХА ТАКА- НЕ БИЛО СРАМНО ДА СИ БОГАТ.
220
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ БИЛЕ КОФТИ- АМА ДА ТИ НЕ ДОЙДАТ БСП- ЗАКЛЮЧВАЙТЕ ВРАТИТЕ ШУМКАРИТЕ ИДАТ С РОЛС РОЙС.
219
1
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
До икономист

Както ти казах, ако бях служител на работодател от масовия тип, нямаше да мога да придобия квалификациите и уменията, които той самия търси. Затова напуснах частния сектор, като това ми даде възможност да придобия такива умения, че вече се явявам сътрудник, а не служител. И размера на заплащането си го определям сам, на база пазарната ситуация към момента и обема и сложността на работата. И щат-нещат, плащат, защото се усещат, че изгониха много специалисти за последните 15 год.
218
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЗИМАТА ОТ 2013 СЕ ПОВТАРЯ, БСП ВЗИМА ВЛАСТТА И ГРЪМВА 14 ТАКОВА ОНАКОВА И ПОСЛЕ НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ ЗАМИНАВАТ А НИЕ ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД.
217
9
 
11
 
! Отговори
Така е преди 4 месеца
Аз съм за ИКОНОМИСТА и да приключваме. Стоките с висока принадена стойност отдавна са преватизирани от развитите държави. Каквода произвеждаме,електроника , самолети , ракети , какво ? Така че нямаме шанс да живеем по добре и там е трагедията. 45г. безвремие не могат да се избият.През това време другите не са ни чакали да развием социализма , а са работили здраво. А ние петилетки , лозунги , манифестации и така...
216
15
 
8
 
! Отговори
65 преди 4 месеца
Ами ще ни бръкнат в джигера.Не може да сме бедни,а всеки уикенд в Гърция.Коли ,джипове ,високи колкото училище,децата с телефони за 300_400лв.Това нямане ли е?Изключвам тези ,които теглят заем,ходят на почивка и го плащат цяла година.И другото лято пак.А как си обяснявате дългите опашки с пълни колички в хранителните вериги?И се плаща и с кредитни карти?Тоес пари ,които на са твои ,но ги харчиш на воля?Статистика се води от 2_3години.затова поскъпване.
215
1
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
До икономист

Ееее, най- накрая ми отговори, за което ти благодаря :) НО аз говоря за адекватно заплащане, а не за високо такова. Т. нар. бизнес в България, при даденостите, които са днес, в този момент, може да плаща двойни, а в някои случаи и тройни заплати спрямо сегашните. Говорим за заплатите на неквалифициран до средно квалифициран персонал. В цифри това ще рече, че заплатите, които сега са 800-1000 лв. могат да бъдат 1600-2200 лв. Има го ресурса за тези заплати, но не се плащат.
214
1
 
10
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До Чиновник

Точно това имам предвид! Радвай се, че имаш такива специфични умения, които те правят търсен на пазара на труда, та да може да избираш къде и колко да работиш, защото много други нямат тази възможност, и точно там е трагедията при пазарната икономика. Работодателят винаги е в много по-добрата позиция, когато трябва да се договарят заплати и условия на труд.
213
10
 
7
 
! Отговори
Да добавя преди 4 месеца
До Анонимен 221 Жан Виденов ни имунизира срещу фалиране на държавата. След него вярно едва ли има нещо да ни оплаши. Сомо Корделка е за плашене.
212
1
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
До икономист

Виж сега, очевидно не си никакъв икономист, а изперкал HR. Моите умения изобщо не са на ниво "що-годе" и струват доста скъпо. Парадокса е, че такива умения не могат да се придобият, ако се работи във фирма управлявана от човек с твоето мислене. Такива като теб хем очакват хората да имат висока квалификация, хем ги спъват да придобиват, каквато и да било квалификация. Затова такива като мен работим с фирмите само на Граждански договори и сами определяме цената на труда си.
211
0
 
14
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До Чиновник

Приятелю, аз не разтягам локуми, а само казвам истини! Бизнесът не плаща по-високи заплати за повече свършена работа, на първо място, защото е престъпен бизнес, и преследва личния си интерес. На второ място, защото конкурентите в му бранша(не само в България), също произвеждат повече и по-качествена продукция, и вероятно с по-ниска себестойност. Ние по принцип не произвеждаме продукти с висока добавена стойност, там е проблема! Тези продукти се произвжедат в развитете икономики!
210
2
 
6
 
! Отговори
дядо Соци преди 4 месеца
Да идва Нинова и да ни върне цените от соца.Ако може и младостта ми и оня войнишкия още по добре.
209
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След зимата на 1997 година, когато комунистическата партия фалира България за пореден път едва ли нещо може да ни уплаши.
208
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е да, но от климатична гледна точка ще бъде мека:)
207
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Синдикатите омаловажиха поголовното обедняване на народа, като го приравниха до 7 лв. Обедняването ще бъде стотици пъти по 7 лв.
206
1
 
6
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До Чиновник

Ти пак се радвай, че имаш що годе някакви умения да си изкарваш прехраната. Но има хора, които в България не попадат в никакви статистики, и които може би никога няма да се нагодят към пазара на труда. На запад тези хора са обхванати от мощните социални системи на развитите икономики, но тук понеже нямаме възможност за подобен разход, ще чакаме бавно, но славно, тези групи хора да се маргинализират окончателно. Министър Радев, преди време намекна за този проблем в парламента...
205
9
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 4 месеца
Време е Вожда-джудже на путинопитецитe да качи още цените на газта и бензина, чрез монополиста си Лукойл и по естествен път те да измрат от глад и липса на средства, но със любов в сърцето си към Сибир и православните славяни, дето живеят там :))) Така, както са измрели неандерталците :) Така ще може да има по-малко платени тролове от колхозническите НПО-та и ще може да има повече интелигентни и смислени мнения по тези форуми :)))
204
0
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
До икономист

Стига си разтягал локуми и кажи защо за повече работа т.нар. "бизнесмени" отказват да плащат повече пари.
203
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До HeinrichHimmler

Ами крайно време беше да ви се бръкне в джобовете. Тия пари, дето ги кътате по буркани и дюшеци трябва да влязат в обръщение. Иначе най- много телефонните измамници да ви ги вземат.