За единия надник... Протестър пита: Къде е гражданското общество?

Серия от референдуми ще последва протеста на българите от чужбина
18 сеп 2018 09:10,
395

Трети ден на протест в София, обявен като "Протест на българите в чужбина". В 12 часа протестиращите се събират пред сградата на Народното събрание, а в 17:30 ч. ще направят шествие до Министерския съвет.

Те искат оставката на правителството, провеждане на референдуми по швейцарски модел и въвеждане на електронно гласуване.

Още по темата

"Следващата седмица започваме да инициираме референдуми и няма да се спрем. В България никой не иска да изгуби личната надница и да се отдаде на обществения интерес", посочи пред Bulgaria ON AIR един от организаторите на протеста Росен Миленов.

"Борим се за конкретни неща, които сме входирали преди седмица в Министерския съвет, Народното събрание и Президентството. Документ от 30 страници - описани са исканията, описани са и стъпките. Законодателната и изпълнителната власт вече 30 години служат на частния интерес. Искаме институти на отзоваване, да се влиза във властта по други правила. Искаме премахване на естествените монополи, искаме експертно правителство...", обясни Миленов.

По думите му протестът е уникален, тъй като исканията на демонстрантите са конкретни. Росен Миленов подчерта, че не искат премахване на партиите, а публичните средства да се разпределят от всеки данъкоплатец.

PR експертът Соня Момчилова посочи, че симптомите на болното ни по думите ѝ общество се виждат по-ясно отстрани. Тя не смята, че има режисиране на протеста, но не е убедена, че това е пътят за постигане на промяната.

"Добре звучи да няма партии, на всички ни се иска да се избавим от познатите стари муцуни. Само че един косъм ни дели от анархията. Чрез избори е начинът, чрез който ще можем да отвоюваме гражданските си права", посочи тя.

Момчилова обаче отчете, че подобни протести и искания ще разместят политическите пластове в страната.

Според нея въпросният протест е изиграл ролята на лакмус за болезнени процеси в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
3
 
! Отговори
Счети преди 5 години
До 353. Ами нали точно това обяснявам, че въпросната политическа система е направена по такъв начин, че на никого да не бъде търсена отговорност, обаче за всички други е важно конкретното лице да си поеме политическата отговорност. Един политик поел политическа отговорност обикновено освобождава поста и му дават друг мисля, че няма смисъл да давам примери. А политическа отговорност означава, като си некадърен не само да не заемаш постове, а да напуснеш политиката, за да дойде друг по-можещ.
345
3
 
8
 
! Отговори
Мето преди 5 години
Някакви неуспешни гастарбайтери взели по $100 на човек от КГБ и се опитват да клатят държавата. Искат нещо но и те не знаят какво. Най-вече бой искат.
344
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До СчетиИма преференциален вот, можеш да избереш на кого да гласуваш доверие, но по-важното е за какво ще му искаш отговорност! За това, че се казва Иван Драганов Петканов ли ?Нима кметовете не се избират мажоритарно? Нима не са затънали в корупция и нагласени обществени поръчки? И каква персонална отговорност са понесли ?Когато "материалът" е ***, медиите казионни, а съдът политически зависим, няма НИТО ПОЛИТИЧЕСКА, НИТО ЮРИДИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ, независимо от избирателната система!
343
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕх, славчо, славчо, толкова си жаден и оскотял за власт и ОЩЕ ПАРИ, че вече на човек не приличаш бе. Нищо нормално няма в теб за жалост. Трагедия откъдето и да те погледне човек. Скрий се и не се показвай бе. Малко ли се изложи - п одлогите никога не са успешни, ок.
342
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вярно е, чеЗа десет години "управление" тиквите изведоха България на първо място по корупция и на последно място по стандарт на живот. Протестът е правилен и всеки нормален български гражданин трябва да го подкрепи. ----------------------Нали не ми казваш, че съм ненормален защото НИКОГА НЕ БИХ СЕ ПОДДАЛ НА ВАШИТЕ ИНСИНУАЦИИ БЕ г ламар с гламар такъв. Я пътя - и откъдето си дошъл еднопосочно.
341
2
 
1
 
! Отговори
до 332 - Счети преди 5 години
"Демокрацията е нещо много лошо, но по-добро все още не е измислено"У.Чърчил
340
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
корупцията съществуваше и преди Герб - при Костов говорихме за клиенетелизъм.При царя - за 10 процентапри Станишев -за корупция.Засилав се корупцията, защото се засилват неравенствата в социален план, а няма откъед толкоав да се граби вече. Който и да дойде след Герб пак ще има корупция.въпросът е, че тепърва ще трябав да се учи да управлява.
339
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем го Слави - първо доведе на власт Борисов и Първанов. После се изпокара с Борисов за имоти и защото искал да му нареди половината листа. Посел доведе Миглена Кунева и я подкрепи за президент -той винаги е бил на "ти" с червените. Канеше Станишев, също и Царя. само Костов го прозря и откааз да му дойде, затоав Слави го намрази и напраив всичко възможно да го бутне. Костов го свали от екран, а Слави отиде в Червена телевия - Тв7
338
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо такоав - протестите са на слави , които обяви че ще търси българи в чужбина за новата си партия и даже цял специалон кастинг да прави.
337
4
 
6
 
! Отговори
Вярно е, че преди 5 години
За десет години "управление" тиквите изведоха България на първо място по корупция и на последно място по стандарт на живот. Протестът е правилен и всеки нормален български гражданин трябва да го подкрепи.
336
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човек може да харесав японци, *** и пак да не харесва мюсюлмани и да не е расти. Пък и исляма не е раса. нещо си се объркал. ОСевн тоав цели държави си затварят границиет за имиграните - Полша, УНгария, чехия, Словакия, Италя, холандия, Австрия предприе по-твърад политиак, Британия излиза от ЕС...но България която посна 60 000 имигранит е ксенофобска??
335
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАФИЯТА ИСКА НАПРЕЖЕНИЕ И ПОСЛЕ...ПОСЛЕ БЕЗВЛАСТИЕ И ГРЪМНАТИ ИНСТИТУЦИИ И ПОСЛЕ ВСИЧКИ 4.5 МИЛИАРДА- 2013/2014 Г СЕ ПОВТАРЯ.
334
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест, стигнахме до извода, че сега пак Бойко си ги плаща протестите. Цвъки е учил драматургия в Щатите. Нещата бяха стигнали до кокал с поръчките на Трейс, с това и онова журналистическо разследване и сега дай да изтипоса е едни клоуни там да им се посмеем.
333
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
333 - расизъм? ксенофобия? ти наясно ли си какво значат тези думи? каков лошо има, че не искаем децата ни да да мюсюлмани, като цял свят вижда какво представлява мюсюлманската култура - една серия от изнасилвачи и агресивин типове.
332
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После на 6-7 ия ден почан да се появява Антон генов. някои го свързваха с Томов, но не бяха сигурни. посел се появи и Антоанета Цонева, много хора я свързваха с Плевневлиев и Иво Прокопиев. Както стана ясно Протестираащ мрежа бе един параван на ДСБ и Герб
331
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори протестите вече приличат на бойковчета, нормални българи не останаха. Бойко от червено-милиционерската хунта, пръв борец срещу комунистите, ще падна от смях колко хора ти се вързаха. Когато се прибирам в България буца ми засяда на гърлото, защото смешно не е, а истински тъжно.
330
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
335- то беше ясно. Яз бях на протестите среущ Орешарски до 4-тия ден. До третия ден имаше плакати "не искаме Туй, за да не се върне Онуй" и хората бяха против статуквото. на четвърият ден ддойдоха провокаторите и започнаха да викат срещу всеки който търсеше по-мирно решение - "ти си комунист" .Найо Тицин пак беше там, както и Босия. също и Калин Янакиев. като ги видях разбрах накъде отиав работата и се махнах.
329
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държава се напълни с нацепени бойковчета.
328
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Бойко, пръв комунистически довереник, мутра и шефче на структурите от 90-те, глав сек на МВР, два пъти кмет на София и премиер, който засенчва с дипломатическите си гостувания, дори президента. Човека, който реже лентички и лично разпуска и назначава местната власт. Нашата гордост с образование за пожарникар, доктор онорис кауза, пръв артист, футболист на държавата. Смееееееех. Тошо маймунката може да се гордее със своя Франкенщайн!
327
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми Слави за кой работи? Доган? Бойко? Той цял живот слугува на властта, никому не е неудобен, в случая пак ще го използват. ----------------------Е, като си безгръбначно ще те яха всеки - така му се пада на този дългуч

Спонсорирани публикации