Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!

Северин е изверг, но съдиите знаят какво да правят, убеден е той
13 окт 2018 11:08, Анисия Иванова
279
Бившият мъж на Виктория: Не търсете мъст, време е за промяна!
Снимка: bTV

Искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква, да мрънка. Това каза в ефира на bTV Свилен Максимов, бивш съпруг на зверски убитата русенска журналистка Виктория Маринова и баща на детето й.

"Предпочитам да мисля за бъдещето, както трябва да направя, за да продължим това, което Виктория започна. За мен това е най-важното в момента", призна той. По думите му журналистката бързо е показала в кариерата си, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение, особено на децата.

Още по темата

"Детектор", предаването, от което Виктория Маринова води само едно издание, пък е било създадено с цел да се даде гласност на важните теми, за които не се говори достатъчно.

"Това е несправедливост, която няма как да бъде поправена, ако всички хора не научат това нещо – и не само да стоят пред телевизора и да гледат, но и да направят нещо по въпроса", подчерта Свилен Максимов.

В тази връзка той призова да не търсим мъст: "Мотористите са хора с изключително свободен дух, със санкции няма да ги уплашите. Те по душа са добри хора и ако им обясните, че такива показности и походи в махалите ще доведат само до напрежение, до допълнително насилие, аз съм сигурен, че тези хора ще разберат".

Според Свилен вариантите в момента пред нашето общество са два: "Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл – че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят".

Той призна, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. Не вижда как извиненията на близките му ще върнат Виктория, но и не вижда кое наказание ще има такъв ефект: "Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория".

"Съдиите, ако са морални хора, нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят", допълни бившият съпруг на убитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
24
 
! Отговори
Ей пендьо, преди 5 години
Много си широкоскроен, няма нужда от мъст да, щото истинските убийци се сещаш кои са и те не са от РОМСКИ произход. Чак благороден ще дойдеш като благороден елен си. Северин бил изверг , е пак как разбра или и ти си *** , по - добре не се показвай, или те задължават да говориш глупости ?
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 45Хайбе бе! Кой е с мене! Подкрайти ***!
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТРедактираат те. Така е при европейската демокрация,кагото не използваш правилните думи,те те редактират,идва момента когато не мислим правилно,да ни вкарват правилните мисли.
44
3
 
28
 
! Отговори
джендърмен преди 5 години
Този е баси нулата!
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори животните, които живеят в стада, не оставят "врага" да си тръгне без бой. Има природни закони, тоест божествени закони. Ние ги нарушихме, затова земята се намира в състоянието, което е. Фалшивите проповедници не искат да изкоренят злото, те се грижат само за собствения си имидж. Това е толкова мерзко, откъдето и да го погледнеш - да използваш престъпление спрямо близък, за да блеснеш.
42
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
"В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят"А защо аз да правя нещо а другите да карат мерцедеси и джипове, ааааа! Требе да дойде някой да направи нещо и да ни оправи да станеме като Германия и Швейцария.
41
11
 
31
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Този знае кой поръча Вики и е умрял от страх. Затова прави правилните изявления. Мишо Бирата си замина, а жена му го последва една година по-късно ...Страх лозе пази.... От тук нататък нито един журналист няма да посмее да прави разследвания и предавания срещу корупцията по върховете.
40
6
 
41
 
! Отговори
да преди 5 години
все едно слушаш г'ея Плевнелиев, на който когато му почина детето пред камерите се държеше все едно любимия му отбор е загубил мач - безгръбначни същества
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 43 Ми дядя ти Адолф да не беше нападал дядя ти Сталин и всичко щеше да е наред. На дядя Сталин не му трябваше Европа, да се беше задоволил с цяла Европа дядя Адолф и пак щеше да е щастлив, ама нъцки. Манията му за величие го срази.
38
7
 
23
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
От кой вид мекотело е този?Кух и жалък философ.
37
2
 
14
 
! Отговори
!!! преди 5 години
каква ще бъде ползата от отмъщение ??? - удовлетворение !!!това ще означава, че сме лоши хора ???не, не сме, но тоя път ще направим изключение
36
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв хуманист?! Човекът го тресе шубето дали няма да е следващия. Да беше оцеляла и още ведъж изнасилена - пак нищо нямаше да направи. Такива са българските мъже - страхливци и подлеци, превърнали любовта и предаността в шарлатанство. Не са дори силни на думи, защото не могат да се изразяват. Готови да се бият до кръв, ако им ударят колата, но не и да защитят близките си и паметта им.
35
2
 
15
 
! Отговори
до Дано преди 5 години
не няма нужда от показване на безгръбначни, Мерси
34
1
 
27
 
! Отговори
ист преди 5 години
Не търсете мъст....Овцете не отмъщават.Отмъщението е превенция.На всяко действие равно и противоположно противодействие - Нютон. Той е по умен и справедлив от нас. Закони които защитават убийци, обслужват алчни адвокати и подкупни съдии.
33
15
 
5
 
! Отговори
Дано преди 5 години
Един човек. Само един. Но и това е по-добре отколкото нито един, този е първият в България който медиите показват (а не първият по принцип). Дано показват повече такива човеци.
32
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде да го избереме за Президент!
31
2
 
46
 
! Отговори
??? преди 5 години
Виктория ти е близък човек, и'диоття не е жертва на токов удар или автомобилна катастрофа - НАПАДНАХА Я, ИЗНАСИЛИХА Я БРУТАЛНОИ Я УБИХА КАТО ЖИВОТНО..какъв хуманист изобщо го играеш, г'лупако ??!
30
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още от снимката си личи, че е плитък позьор - преструва се, че не позира, опитва се да изглежда уравновесен, зрял, аналитичен. Но така е то - понякога не можеш да разчиташ на хората, с които си бил най-близък, на предаността им, на любовта им, която уж следваше да се превърне в дълг. Имам усещането, че чуждите хора плакаха повече за Виктория Маринова. Но някой ден дъщеря им със сигурност ще го попита той какво е направил по въпроса. За хората без характер нищо добро не мога да кажа.
29
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 30Те са християни само, когато е удобно.. Иначе е тотално нормално да мразиш и да си ужасен човек. Ако запалиш свещ обаче отиваш директно в рая ...
28
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите са ярко доказателство за онези 80% .....че даже и тази цифра е чуствитено занижена!