Симеонов вече не е шеф на Съвета по етническите въпроси

Решението на кабинета е по предложение на Борисов
Обновена: 25 окт 2018 16:29 | 25 окт 2018 14:37, Веселина Йорданова
80
Симеонов вече не е шеф на Съвета по етническите въпроси
Снимка: БТА, архив

С решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов вече не е председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС.

Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев.

Още по темата

Правителственото решение, предложено от премиера Бойко Борисов, е прието неприсъствено, съобщиха от МС.

Националният съвет подпомага кабинета в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси.

Също така съдейства за сътрудничеството, осъществява координацията и провежда обществени консултации между държавните органи и юридическите лица с нестопанска цел на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства.

Осъществява и текущ мониторинг на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012 – 2020) и на други програмни документи на държавни органи в областта на междуетническите отношения.

Решението на правителството идва след серия от протести на майки на деца с увреждания с искане за оставката на Симеонов, който ги нарече "кресливи жени" с "уж болни деца".

Недоволство предизвика и възможността вицепремиерът да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, което става възможно с промени в закона. Те бяха приети вчера от социалната комисия в НС, но днес депутати от различни цветове се изказаха против заради създалото се напрежение. 

Законът за хората с увреждания е първа точка в дневния ред на депутатите утре. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
4
 
! Отговори
ВС преди 5 години
Трябва за него специално министерство НА Гьон Сурата .ама те всички са за него начело с вожда
60
6
 
3
 
! Отговори
мирис на пари преди 5 години
В България има толкова много грубиянщина, достатъчно е да излезеш на улицата и веднага ще се натъкнеш на арогантност невъзпитание простотия, хората се държат помежду си като *** ... с други думи чудя се - от къде се намери тази чуствителна и изтънчена огромна маса от хора които толкова много се засегнаха от една реплика която даже не е обидна, особено по българските стандарти, да грубо казана е, но съдържа резонен въпрос и истина!
59
2
 
0
 
! Отговори
Jiri преди 5 години
Kreslivite maiki v bg imat goliama vodna energia...blagodarenie na kreslivite maiki iznosat na bg elektroenergia ot vodna sila e povishen 3 pati...tasi godina...a ako viknat i za bg zlatoto ot zlatnite koncesii....ei kade sa izstrebitelite...na edna raka razstoianie...snimka arhiv...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
lesh
57
3
 
3
 
! Отговори
един преди 5 години
сайдера и каракопанара му скроиха шапка от завист
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
dyrven duhov muzikalen instrument tova e ,, patreotara ,,
55
1
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
приемам ти оставката
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далавери трябва да внимава да не се разхожда много сам , че с тоя цвят на кожата , ако го срещнат ултрасите на Лъфски ...
53
3
 
13
 
! Отговори
не трий преди 5 години
Оставка веднага
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да знаем вчера райхсфюрер Тръмп го направи министър на обединеното министерство на пронацистката пропаганда и евгениката.
51
4
 
6
 
! Отговори
69315 преди 5 години
Непонятна ми е колебливостта на Борисов спрямо този грубиян. Или валери Симеонов шантажира другите в голямат коалиция!... Достатъчноо е и това, че е допустимо, че е възможно... ГЕРБ могат и без Симеонов, но ако продължат с него, влизаат в графата, в която е той...
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под 500000 не трябва да влизат в Парламента!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обединени патриотки на изборите 2017 взеха 318513 гласа! Смятайте! С по-малко от Младост някакъе *** е станал Вице премиер на РБ! Тотално неадекватна избирателна система България няма да прокопса така никога!
48
0
 
4
 
! Отговори
shefket преди 5 години
brata i sestri vsicko za tah e pari negi interesuvat 4ove6ko stradanie i myka neka da pomognem na bylgarite
47
2
 
8
 
! Отговори
кокала преди 5 години
какви извинения бе я веднага марш от кораба *** мръсен. кой *** те сложи на тоя пост като и *** не става от него. абе хора вие слепи ли сте като гласувате. каква полза от такива *** загубяняци какво очаквате от тях. толкова са *** че ако не са в политиката за да ползват привилегиите и едвам ще си намерят работа. на тях им работи устата и наглостта им е голяма. явно докато не ги наредим до стената като в румъния няма да се отървем от тази проклета зараза . президентите са същата сток
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е на всички че герб управляват на паразитен принцип- хващат малките партии гладни за власт и коалират ,ли коалират с тях ... докато неги съсипят .Къде са СДС , ДСБ,ББЦ ,НДСВ ? Всички бяха в коалиция с Бойко и си отидоха. ОП-то са на ред, а след това и Слави може да стане политически покойник! Козяците дорде могат ще го ползват това къофте от Банкя
45
2
 
11
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Оставете го етносът, ако си човек облагородяваш произхода, ако си нечовек си срам за етноса.Как на масата 20 - човека се събираме веднъж месечно - католици, източноправославни, евреи, палестинци, персийци, британци, имаме си ром композитор от чужбина - американче, лекар от Турция, руснак, гей, веган, будист.А една държава с три етноса на кръст като България, позволява да се подиграват с нея.Няма различия, слабите хора използват хората като инструмент за омраза.Защо постигаме консенсус?
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Винкела влезе във властта с обещанията си че ще ограничи ромския терор над българите, а след като захапа кокала на властта, НЕ НАПРАВИ АБСОЛЮТНО НИЩО в тази насока!ОСТАВКА!
43
1
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
С поклон пред Христо Ботев, си позволявам да напомня за една малка част от творчеството му. Част, АКТУАЛНА и то осезаемо в наши дни:Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв председател бил???!!! Нали етносите според тях бяха "тахтаби" и "миришели много" ??----Точно какъвто би трябвало да бъде за да намалеят паразитиращите