Радев: Няма модерна държава без развита инфраструктура!

"Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа"
12 дек 2018 14:52,
134
Радев: Няма модерна държава без развита инфраструктура!
Снимка: БТА

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти, да има прозрачни и честни обществени поръчки, такива условия, че всеки лев да отива по предназначение, контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността си по най-добрия начин в една реална и здрава конкурентна среда. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Вие бяхте една от първите организации, които приех в началото на своя мандат и това беше естествено, защото съм воден от убеждението, че вашата дейност е от огромно значение за обществото. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура", обърна се държавният глава към представителите на Управителния съвет на Камарата.

"Проблемите които ви вълнуват, вълнуват всички нас. За да ги решим по най-добрия начин, трябва да сме наясно, че в тези проблеми има трима важни участника. Първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият участник е собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми. Третият са подизпълнителите - средни и малки и хилядите работници строители, които съвсем съвестно изкарват прехраната си. Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност", заяви президентът.

"Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят", подчерта той.

По думите му за решението на проблемите на строителния бранш изключително важно значение има изпълнителната власт. "Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
17
 
! Отговори
Айс.. преди 5 години
Този напълно се отнесе. Постоянно бълва някакви клиширани фрази: Без силна икономика няма силна политика; на студентите Отхвърлете безисходицата (?!); очаквам да костатира, че совите не са това, което са; от онези дни - Демокрацията в БГ е в критично състояние. ДОБРУТРО, мистър Президент, ми нали за това гласувах за тебе, не да ми каканижеш мантри, нашепвани в ушенцето от г-жа БСП и разни макаровци. А пък Клаус Йоханис в Румъния излезе на улицата и застана начело на протестиращите хора.
62
3
 
18
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
Боже, какво прозрение - няма модерна държава без развита инфраструктура! А да си спомняш, коя Партия тропкаше lanki, че видиш ли не се яде асфалт? На кого да вярваме - на Корнела, която не ще модерна държава или на Десиславчо Радев, който пък иска развита инфраструктура?! А пък дали в развита инфраструктура не се разбира магистрали, пътища, ж.п.линии, газови магистрали и прочие! И стигаме до въпроса - КОЙ СЕГА Е ШАМПИОН ?!!
61
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОт другата страна - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, предвождан от Президента си.това докато акашe на Бузлуджа ли го научи бе каскет?
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми бойко нали затова от години строи пътища
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако иска някой да слуша лекции за задгробния живот, да посети Радев !
58
3
 
13
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 58 и 60. С бе стига като номенклатурен кадър на БКП от 60-те си говорил от името на народа. Само част от народа, и та малцинство, може да е с него. Другата, по-голямата, не сме. Нали видя мижавите протести, зад които застана и той? А и те те вече спихнаха.
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев отново доказа, че и на сватба да го заведеш, ще я обърне на погребение !
56
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румка, а какво стана с ние не ядем асфалт по повод на магистралите?Или магистралите не са част от инфраструктурата?
55
2
 
21
 
! Отговори
патриарх Кирил преди 5 години
Румен Радев дойде като президент, но май ще си отиде като гимнастик...
54
7
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Браво,Странджа!Обещавам да ти давам повече стотинки!
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радефф, и ние ти нямаме доверие, след като тихомълком си назначи любовницата за секретарка и не искаш да признсеш, че те съгласуваха с Решетников.
52
12
 
3
 
! Отговори
ДОМУС,ДОМУС преди 5 години
ама се има за елит. Да ви имам кухото самочувствие. Окрал една торба с пари./ пардон вагон с пари / и се има за най-умния , че даже иска и да му се кланят за някакви заслуги пред хората. СРАМ НЯМАТ ГЕРБЕРУНДИТЕ и СЕ.ДЕ.РАСТИТЕ
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъркалото отново анатемосал всичко заобикалящо го до следващия път.Щял да изслушва всеки, а се оправдава, че не може нищо.А, да го питам: Защо си избра, тази синекурна длъжност, като знаеше, че тя е чисто декоративна ?Да назовава недъзите на другите, сякаш всеки българин не ги знае, а собствените си, не вижда този неспасяем черногледец !
50
4
 
19
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 5 години
По-застрелян президент България не е имала. Застане като истукан и като че ли чете и препрочита устава на армията !
49
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От едната страна - Мафита, предвождана от Борисов, Домусчиев, Златев.От другата страна - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, предвождан от Президента си.Нека всеки направи своя избор, на коя страна да застане.
48
14
 
2
 
! Отговори
ТИКВАТА ДРАГИ преди 5 години
ми СМЕХУРКО е НАЙКРАДЛИВИЯ и Т.ЪП Премиер
47
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Радев.Разбий докрай крадливата мафия ГЕРБ.Народът е с теб и те подкрепя.
46
3
 
5
 
! Отговори
СТРОИТЕЛИТЕ преди 5 години
на КАПИТАЛИЗМА начело с ДОМУСА са направо за затвора
45
9
 
5
 
! Отговори
БРАВО РАДЕВ преди 5 години
Така трябва да се разговаря с едни от най-големите крадци и рушветчии у нас. 100 пъти ще ремонтират едно и също нещо на най-високи цени. В строителния бранш КОРУПЦИЯТА е на ниво ГЕРБ - овластена и одържавена БАНДИТСКА
44
3
 
11
 
! Отговори
набор 1937 преди 5 години
а бе другарю президент нали твоите съпартиици от бкп / бсп твърдяха че асфалт не се яде каква стана тя сега н разбрахте ли вие комунистите че без инфрастроктура не може да се развива транспорта икономиката търговията на една страна вие май не разбирате