Строителите на протест: Хиляда машини плъзват по "Цариградско"

Искат подреден бранш. Не са обидени, несправедливо били обвинени
Обновена: 12 дек 2018 10:49 | 12 дек 2018 10:45,
359

Строители излизат на протест. Хиляда машини строителна техника ще бъдат разположени по булевард "Цариградско шосе" в знак на мирна демонстрация.

Председателят на управителния съвет на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев предупреди, че ако не бъдат чути, строителите ще преминат към протестни действия в защита на правата им, работата, законността и сигурността.

Още по темата

Ще бъде внесена и подписка в подкрепа на строителните фирми в парламента, президентството и в министерския съвет, подкрепена от над 50 хиляди подписа. В нея настояват да бъде прекратено използването на бранша за политически цели и предизборна агитация.

От Камарата на строителите обясниха пред Bulgaria ON AIR, че не са се обидили от нищо, но несправедливо са обвинени, че са искали да не им бъдат правени проверки. Илиян Терзиев беше категоричен, че такова нещо не е имало.

"Нашите искания са да подредим бранша, да има плановост в него, да бъде така, че да си разпределим силите, за да останем тук, а не да заминем за чужбина, както правят много от колегите ни. Желаем да се подобри бранша чрез промени в законодателната система и в подредбата на самите правила при изпълнение на строителните работи", настоя Терзиев.

По неговите думи ремонтите в България се правят с не по-лошо качество от строителни фирми, извън България. Той коментира, че не бива строителите да бъдат упреквани, преди да се направят съответните проверки.

От Камарата на строителите бяха категорични, че протестът не е политически и изнесоха информация, че заетите в бранша получават средно по 3,73 евро на час, което е най-ниската ставка в ЕС.

Според бранша политическите атаки срщеу тях идват от чужди фирми, които подвеждали БСП.

Строителите настояват за визия за развитието на бранша, тъй като през следващия програмен период еврофондовете ще предоставят на България между 12 и 15 млрд. евро. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
3
 
! Отговори
Анти-строител преди 5 години
И аз протестирам срещу строителите:"Строители-***! Умирайте от глад!" "Строители-смешници! Вървете си сега!""Строители-мърлячи! Обида сте за нас!"
303
0
 
7
 
! Отговори
Спасение дебне преди 5 години
Типичен пример за срастване на държавата с "БИЗНЕСА"
302
0
 
6
 
! Отговори
сараош преди 5 години
Това не са строители а шефовете на под-изпълнителите. Те тия взимат парите и с малка част от тях плащат на строителите. Много им е трудна работата за това не я върши министерството.
301
0
 
11
 
! Отговори
Горанов и кръстника преди 5 години
На това му се вика "корпоративен протест" Протестираш или те уволнявам! Те тия лежат на държавните поръчки където за всичко цената е тройна.
300
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До extremistПyтьo, в голяма грешка си. Тези пари няма да стигнат до *** като тебе. Защото ще ги изхарчите за ракия и слaнина, вместо за нещо полезно.
299
2
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ъй като през следващия програмен период еврофондовете ще предоставят на България между 12 и 15 млрд. евро. - ТОВА СА ЕВРОПАРИ ЗА ЕВРОФИРМИ, НЕ ЗА ГБС, ГЕПИ ГРУП, СТАНИЛОВ-МАНИЛОВ И ЦЯЛАТА "СТРОИТЕЛНА" МАФИЯ
298
0
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА , КАК ТАКА ОБЩАКА-ЧИСТАЧ ВЗЕМА КОЛКОТО ВИШИСТА БЕ
297
0
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
средно по 3,73 евро на час.....ИЛИ ЕДИН ОБЩ РАБОТНИК(МОЖЕ И САМО С ОСНОВНО), ВЗЕМА 1312,96 МЕСЕЧНО БЕЗ ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД И ТАЗИ ЗАПЛАТА Е КОЛКОТО СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА ЕДИН ИНЖЕНЕР...КЪДЕ ГО ГЛЕДАХ ТОЯ ФИЛМ ? ПРЕДИ 1989 МАЙ БЕШЕ
296
0
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
По неговите думи ремонтите в България се правят с не по-лошо качество от строителни фирми, извън България. - ХАХАХАХАХАХ; РИТОРИЧНО ПИТАМ:И КАТО Е ТАКА ЩО НЕ КАНДИДАТСТВАТЕ В ГЕРМАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ....ЕНЕМОНА ЕДИН ПЪТ СПЕЧЕЛИ И ФАЛИРА. ФАЛИРА ЩОТО СЕ ПРОБВА С ТУКАШНИТЕ ШМЕКЕРЛЪЦИ АМА ТАМ НЕ МИНА НОМЕРА
295
0
 
14
 
! Отговори
друг преди 5 години
ей тия герберасти не толкова са не остри,че и оправданията им едни...не остриКато се почне цветанов-за апартаментите, горанов също, делянчо за родата и кумовете, Бойко за суджуците- сега изкараха крадливите си донори.Крадчице изкараха= тези които работят за тях,да протестират че не могат да крадат!!Трудное за разбиране герберасти, няма го във Винету!Значи какво искат тези Домуси и сиета?Да си крадат,ама ние да не питаме и искаме сметка??Ми то всеки ще намери повод за протест тогава-т***п
294
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са никакви строители а прислужници на герб и мутрата, некачествени ремонти и корупция - това им е отличителното на тия мърлячи
293
0
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА! преди 5 години
Простете ми,че съм платен ***! Съвестта ми заговори и не мога да спя и да се гледам в огледалото,когато се бръсна!Простете ми,че се продадох за няколко сребърника на тиквата!Готов съм да изкупя вината си!Нека народа ме съди!Простете ми!
292
0
 
22
 
! Отговори
Бой, бой, бой! преди 5 години
Най-големите мошеници!
291
1
 
29
 
! Отговори
Кони преди 5 години
Доказа се че се строи некачествено и че всичко е свързано с корупция.Най смешния протест.
290
16
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Сигурен признак че Корнелия власт няма да види.Сама си го испроси.
289
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протест срещу опозицията. Клета Българийо! И хоп милиард и половин лева в тумбаците на бранша. Затова не завършват магистралите. Защото искат да крадат 50 години, а не 5.
288
0
 
14
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Нека да направят шпалира по т.нар. магистрала---особено на местата с ограничена до 90 км.ч. скорост.
287
2
 
16
 
! Отговори
КАМУНИСТ преди 5 години
СТАДОТО НА РОБИТЕ ПРЕДИ 10-И ТАКА ГО ИЗКАРВАХМЕ НА МАНИФЕСТАЦИИ - ХОРОШАЯ ШКОЛА!
286
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СМЕШНИЦИ
285
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не стачкувате за по-високи заплати?