Лекари: Ревността е бичът на българските семейства!

Проф. Станка Маркова и д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR
9 яну 2019 11:15, Анисия Иванова
149

25-годишната Юлияна Иванова от Стара Загора бе намушкана с нож в сърцето от 65-годишния ѝ съпруг. Основните мотиви за престъплението са семеен скандал или ревност.

Сексологът проф. Станка Маркова и психиатърът д-р Веселин Герев коментираха пред Bulgaria ON AIR случая.

Според тях става дума за ревностна параноя, която се появява доста често при семейства с по-голяма възрастова разлика.

Още по темата

"Агресията у мъжа не се получава от вчера за днес. Това са наслоявания в характера на човек. Причината за убийството най-вероятно е ревност. Патологичната ревност става психопатия. Става сериозен проблем, при който мъжът до такава степен започва да фантазира, че се подлудява. Това състояние обаче предразполага за повече скандали в семейството", обясни д-р Герев.

По думите му ревността на мъжа често се поражда от сексуалната неспособност.

Сексологът проф. Маркова е на мнение, че от стотици години насам е прието мъжът да е по-възрастен от жената в семейството, защото това предразполага за стабилност.

"В браковете, които възрастовата разлика е много голяма, е важно дали мъжът, или жената са съгласни на компромиси. Ако жената е по-възрастна от мъжа, то нещата се променят много. Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс, докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. Маркова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
7
 
! Отговори
Чило до 142 преди 5 години
До Анонимното 142Скимтят, да. "Мъже", дето налитат на бой после скимтят. И даже се жалват на органи на реда, понежа събитията не са се развили както са очаквали. Те налитат на бой, а поле те се жалват, при положение, че от празните им с.лташки главици не е паднал и косъм. Т.някът бързо се отказва да "съветва" като види калибър или острие. Как да го обясня по-образно на мозъчен блок като тебе. Хайде бягай, че твоя вонящия на лук селинджър те вика да те очеластри. Ще ме заплашва, ракиена гн.да
126
2
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Егати тъпата професорска, момичето е обявило на всички, че има любовник, каква параноя какво чудо?
125
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧилоА ти си голям "юнак" - можеш да издевателстваш над жена, която по характер е "свита", като я злепоставяш публично, след като вероятно ти си този, който я е изоставил и по този начин я е наранил. Но това ти е малко. Трябва и да я тормозиш и унижаваш, за да се доказваш. Но очертае ли се конфликт с други мъже, се на..си..раш. Точно за това е нужно превантивно да те "съветват" мъже на място. та да си знаеш мястото, което се полага на мекокитковец - подвита опашка и скимтене в кьошето.
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗнайкоПонатрупай още житейски опит, пък ще говорим тогава.
123
2
 
8
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
Малката булка и старият педофил, индийски сериали.!.
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 136Ами изневерявай и ти бе. Или се раздели с тази, която ти изневерява. Това не значи, че трябва да постъпиш по този начин като този психопат.
121
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е хронично заболяване на българин,наследено от робското минало на народа.. 700 години да си роб и да нямаш нищо,освен жена,и то ако е хубава-пак не е твоя..Бягайте от бг мъже-това е..
120
11
 
11
 
! Отговори
Пичоа преди 5 години
Абе жените си изневеряват масово бе.Така,че ревнивците имат основание.Ама курвалъка не мое се запре.
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на ревнивците е ниското самочувствие. Те страдат, че не са достатъчно добри и че някой друг е по-добър или има нещо повече от тях и ще отнеме половинката му. Проблемът тук е, че жената е била в разцвета на младостта си и явно този комплексар се е срахувал, че някой по-млад ще му я отнеме. Но дори и така да е, трябвало просто да се раздели с нея и да й благодари за 10-те години, в които тя му е подарила своята младост и жизненост.
118
13
 
8
 
! Отговори
Знайко преди 5 години
"Жената може да прави секс докато е жива" цитат.Може ама след 35 никой не я търси... ;)
117
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Тези двамата са последното нещо, което бих нарекла семейство?!Откъдето и да ги погледнеш са си едно голямо недоразумение!Иначе светла й памет на момичето!
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревнивците трябва да работят върху своята савоувереност. Проблемът е психологически и е в тях самите, макар че не искат да си го признаят и прехвърлят вината върху своята партньорка. Ревността е преди всичко, това че един човек иска от Любонта да прави Собственост. Никой не принадлежи, нито е собственост на друг и когато връзката не го удовлетворява, другият просто трябва да го пусне да си отиде. Другото като този случай е психопатия.
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревността е страх от загуба и емоционална блокада. Решението е психотерапевт, докато е време и не се стигне до такъв фатален край.
114
5
 
13
 
! Отговори
Чило преди 5 години
До Анонимен 83Ти си точно това, което имах предвид- примитив. Във всяка ситуация решението веднага е "ще ти пратя яките братовчерди". Само че батките като твоите братовчеди са страшни само като видят слаб характер, иначе си остават на думи и с позьорството. И също като тебе обичат да заплашват шумно, но все от разстояние и най-вече ако са в група. "Бог създаде хората, мистър Колд ги направи равни", беше казал някой. Пък ти ми пращай "братовчеди", ще им подаря по един нов официален анцуНг.
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревността не е от лювов, а от страх, страх от загуба, страх, че не сте достатъчно привлекателен за половинката си, че тя може да си намери друг по-привлекателен от вас, това са комплески. Ако един мъж е уверен в себе си, ако има самочувствие и самоуважение, няма да ревнува.
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревнивците имат нужда от психологична помощ, защото често имат фантазии, че ще загубят жената до себе си, те си въобразяват, че тя ще намери по-атрактивен мъж и за това ги лъже или ще ги изостави. Те се съмняват в себе си, затова не могат да повярват, че някой друг може да ги обича. От страх да не я загубят, търсят доказателства за своите кошмарни фантазии, ровят в чантата й, миришат й дрехите, ровят в телефона и лаптопа й, преследват я с колата си...Комплексари!!!
111
1
 
11
 
! Отговори
redordead преди 5 години
ревнуват хората, които са неуверени в себе си, защото виждат във всеки заплаха, дори в най-големият баламурник...ако си уверен в себе си и във връзката си, няма от какво да се страхуваш.Ако пък, си се хванал с някой/някоя шавлив/шавлива, сам си го избрал, защото искаш лесна мишена, понеже нямаш смочувствие да се справиш с нещо по-трудно...
110
11
 
10
 
! Отговори
Лора преди 5 години
До 105Май си се познал в описанието :-) Такива като теб не тропат ничии жени, а по-скоро дебнат собствените си партьорки в храстите пред работните им места, кафене или по тъмните ъгли, защото в душичките си сте жалки мишки. Признай си, че дебнеш всеки удобен момент да и преровиш телефона и фейсбука със свито сърчице....***
109
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ревнуват. Някои го показват по-явно, други успяват добре да скрият ревността си. На пръв поглед ревността е заради комплексарство, но всъщност връзка няма. По-скоро ревността засилва комплексарството. Егоизмът пък няма нищо общо.
108
5
 
13
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Ревността е признак на комплексарство и егоизъм. Комплексарството може да се израстне, но егоистът си остава егоист цял живот.