Борисов: Поклон пред подвига на героите, постигнали свободата на България!

Българската дума вече не само се чува, но се търси и цени!
Обновена: 3 мар 2019 13:33 | 3 мар 2019 09:56, Елка Василева
716
Борисов: Поклон пред подвига на героите, постигнали свободата на България!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов честити Трети март – националния ни празник, на всички българи.

В деня на Националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Почитаме паметта на нашите предци и поколения наред пазим яркия спомен за делото им, което е извор на национална гордост и чувство за дълг и отговорност към България. Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност, пише в поздравлението си Борисов.

Поколения българи се бориха, за да си върнем свободата, независимостта, държавността, да заемем достойно място сред развитите демократични държави.

Още по темата

Днес, когато тези национални каузи са спечелени, продължаваме да отстояваме авторитета на България пред света. Няма как да не се чувстваме горди с постигнатото от всички нас заедно, когато виждаме уважението и признанието на нашите външнополитически партньори. Вековете чуждо управление са далеч в миналото и българската дума вече не само се чува, но се търси и цени, посочва премиерът.

Идеалите на Възраждането са надградени със 141-годишните опит и мъдрост на българската нация. Днес съм убеден, че трябва да сме  повече оптимисти, защото реалните резултати от постигнатото са видими и имам вярата, че ще продължим да ги надграждаме заедно като народ. Защото неведнъж сме показали, че умеем да сме единни, особено пред трудностите. Защото можем да сме пример за етническа толерантност и знаем как да живеем в разбирателство. И най-вече защото ценим мира и просперитета.

Бъдете живи и здрави и нека бъдем горди, че сме българи, отправя пожелание Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


716
Още по темата: Бойко Борисов3 март
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
34
 
3
 
! Отговори
Айде де! преди 5 години
А кремълската *** кога ще се изкаже по случай празника?! Нещо много се бави! Или Нинова още не му го е написала или го е написала и сега срича и го наизустява! А да не би с нещо да е ядосал Деса и да го е заключила в килера на тъмно!
290
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 888Ако не беше 3 март,всичко останало нямаше да го има! Бойко,защо не казваш кой освободи България от турско робство???--няма такова нещо изоБщо! нагла газпромовска пропаганда, целяща ПОДЧИНЕНИЕ на България и до ден днешен.сманската империя е била пред саморазпад!
289
4
 
35
 
! Отговори
SS преди 5 години
Много ясно, че в тез общи приказки не става ясно за това от какво са се освободили българите и най-вече кой е свършил този подвиг, т.е. и дума няма за Русия и за благодарност!КОЙТО ЗАГЪРБВА ИСТОРИЯТА, ИСТОРИЯТА ГО ЗАГЪРБВА!
288
9
 
34
 
! Отговори
888 преди 5 години
Мили ми българчета - американофилчета,русофилчета,бългорофобчета и т.н. Русия освободи България-за неосведомените! Ако не беше 3 март,всичко останало нямаше да го има! Бойко,защо не казваш кой освободи България от турско робство??? Коя държава застави Турция да подпише Сан-Стефанския договор? Коя държава беше на Берлинския конгрес? Не ми казвай за народите участвали във войната-доброволци винаги е имало-по тази логика и Хърватско е участвало в Апр. въстание??? Стига сте заличавали истината!
287
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от какво се освобождаваме всъщност, нали е имало "присъствие", а не "робство"?робството фактически идва на 3 март и не си е отивало, като неговата съвременна проекция се казва "газпром", която се реализира, чрез едни 240 души.
286
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хващам се на бас, че в словото си по случай 3 март блатния ни президент ще мрънка за машинното гласуване и Грипен!
285
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 361то е следствие на съединението, против което са били всички, вкл. и асвабадителката раССия
284
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам с нетърпение словото тоест мрънкането на Румен *** за да се посмея на заекващото *** на Москва
283
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 3 МАРТ22 СЕПТЕМВРИ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС Съединението!
282
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 355Без Русия Няма България.--така и се иска на раССия - ила България да е зависима от нея, или да я няма!
281
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вековете чуждо управление са далеч в миналото и българската дума вече не само се чува, но се търси и цени, посочва премиерът............................................ТЕЗИ ДУМИ ЗАСЛУЖАВАТ НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА НАЙ-ГОЛЯМА ЛЪЖА!
280
12
 
5
 
! Отговори
3 март ... преди 5 години
... трябва да бъде ЗАМЕНЕН С 22 СЕПТЕМВРИ!Това е чисто българският ден! Съединението е една от много чисто български дати, без чужд привкус, изкована САМОСТОЯТЕЛНО !3 март повече разделя, докато 22 септември - обединява!Сменете празника!
279
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде, на кое място точно г-н Борисов се поклони пред паметта на героите ни?
278
10
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Без Русия Няма България.
277
4
 
23
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Много политкоректно в стил - еврождендър. Нито от кого, нито кой е помогнал за тази наша свобода. Виж ако бяха новите ни англосаксонски господари допринесли макар и малко за това, щеше да ги хвалим и славим.И какъв авторитет отстоявате, като благодарение на вас България няма такъв?И къде се скри пак, защо никъде го няма на такива празници, а пише от фейса?!Честит празник българи!!!
276
3
 
25
 
! Отговори
БАСТА преди 5 години
Колко неестествено звучат евротлантистчетата, като поздравяват България за 3-ти март.
275
2
 
33
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Една дума не каза за Русия в благодарност ,ето това означава ,че ние не сме свободни да говорим каквото си искаме,а говорим каквото ни кажат от Фашингтон.Ех,българино ,и през вековете под Османско или турско робство(кой как му харесва)не беше свободен и сега не си свободен да говориш какво ти мислиш.Една благодраност на руският народ да кажеш поне,щом те е страх да споменеш Русия!
274
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
1 е по силен от няколко милиона- българска математика!
273
5
 
21
 
! Отговори
до 347 преди 5 години
Това противопоставсне и омраза дойдоха от антибългарските НПОта на Сорос. Шепа вечно дрогирани изв ра те няц и служещи наведени на тези НПОта сеят омраза по вестникарски сайтове и телевизии. Физическото им ликвидиране ще направи България едно хубаво място за живот и ще тласне икономиката напред.
272
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета ви коментарите и се чудя...Днешните българи под 40 години нито знаят руски нито са помирисвали Русия...Говоря и за тия които възхваляват днешна Русия и за тия които я ругаят...А Русия каквато е била 1878 година - е история...откъде дойде това противопоставяне в обществото ни не мога да разбера...???

Спонсорирани публикации