Руският премиер у нас – знакова визита или безсмислена?

Посещението няма да реши нито един проблем у нас
Обновена: 4 мар 2019 11:28 | 4 мар 2019 10:49,
126

Руският премиер пристига на двудневно посещение в София. Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов. Освен с него, Димитрий Медведев ще се срещне още с държавния глава Румен Радев и председателя на парламента Цвета Караянчева, за да открие руско-български икономически форум.

Медведев идва ден след отбелязването на 141 години от края на Руско-турската освободителна война. Днес в Европа се говори за война от ново поколение, която включва в арсенала си оръжия като информацията, енергийната и киберсигурността. Старите бойни средства също не са забравени. В края на миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше у нас и отново повдигна въпроса за повече военни кораби в Черно море.

Още по темата

Каква обаче е причината за посещението на руския премиер и какъв знак ни изпраща с него президентът на Руската федерация Владимир Путин, който не е идвал в България от 2010 година?

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов отсече, че визитата на Медведев не е знакова, тъй като тя нямало да реши нито един проблем - нито в отношенията между България и Русия, нито между ЕС и Русия.

"От тази гледна точка това посещение е безсмислено, защото налице са множество нерешими геополитически проблеми", категоричен бе Агов.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са в сферите на енергетиката, икономиката и туризма.

Според историка и експерт по геополитика проф. Нина Дюлгерова обаче, нито едно посещение на държавен или правителствен ръководител в друга страна не е лишено от смисъл.

"Подобни визити винаги са с определена цел. Това, че предварително се поставят основни акценти, не означава, че само и единствено те ще бъдат обсъждани", коментира Дюлгерова.

По думите ѝ България е доказала както в историята, така и в съвремието, че е изключително прилежна, изпълнителна и коректна спрямо своите съюзници, а именно Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
16
 
! Отговори
Абе преди 5 години
След като е официална визита сигурно е по-важна от драсканиците на Ердоган в Туитър!
80
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И безсмислена, и знакова поради това.
79
11
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
А какво ни донесе посещението на Меркел, Макрон, и другите? Освен снимка на Баце с тях, но не в гръб и надупен, това е зад кадар....
78
3
 
12
 
! Отговори
Позитано 20 преди 5 години
То и срещата на Тръмп с дебелия имаше определена цел във Виетнам , ама не се получи. Та и тук така.
77
10
 
14
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
....VELIKA RUSIYA......SVOBODATA SI DULJIM NA RUSKITE VOYNITCI....
76
3
 
8
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
До майорски,Какво му обясняваш на този! То трябва малко от малко да си имаш идея от икономика, че да можеш да асимилираш някой неща! Само, че те се надяват, че повтаряйки една лъжа 100 пъти, тя става истина! Те нито са наясно какво точно е печалба, нито пък по какъв начин може да се избегне плащането на данък върху същата!
75
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неглежирането на това посещение също е по сценарий. Важни са отношенията между държавите - икономически и политически, отколкото между военна американска агресивна разбойническа групировка и обслужвана от престъпна спрямо народа шайка.
74
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хасан Агов е от псевдодемократите, чиито идоли са обявили война на САЩ и Великобритания. Народна република България и БКП не са обявявали война на никого.
73
31
 
14
 
! Отговори
Пацu преди 5 години
Ще ми затварят половин София на връх националния празник заради някакъв вaтник?!Cpaм и пoзор!!!
72
2
 
18
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Кой е пуснал новина за Ердоган най-отгоре? И плевнята след него?
71
29
 
11
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
Любовницата на джуджето - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
70
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По далеч от тези. Никой не е проспериал заедно с русия.
69
9
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Нато иска да ни хвърли брат срещу брата от полша до българия, да се самоизбием с русия и хитрите мързеливи западни пирати наготово да дойдат да ограбят земите ни. Вътрешните предатели- в морето!
68
3
 
4
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
днеска робите пак са с килийно. ало, дежурния, излагате се.
67
11
 
23
 
! Отговори
МРЪСЕН ФАШИЗЪМ преди 5 години
ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ МАСОВО МЕДИИ НАСАЖДАТ ФАШИЗЪМ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО .ФАШИСТКА ДОКТРИНА ОТ РАСИЗЪМ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БРАТСКА РОССИЯ....ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕКРАТИ ПРОКЛАМИРАНЕТО НА РАСИЗЪМ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВЕН БРАТСКИ НАРОД КОЙТО ПОЛЗВА СЛАВЯНСКА ДИАЛЕКТНА ФОРМА НА ГОВОР.....
66
12
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До ВРЕМЕ РАЗДЕЛНОидеално решение! за нас виртуални ядрени реактори през 10 години, а за тех анимационни филми за достижения в надпреварата със стратегически оръжия. през това време некви напушаци пращат хора на марс, слизат в марианската падина и говорят за лунна орбитална база. но нищо, важното е че имаме устоите на вярата, празни тикви и колани за затягане.
65
12
 
26
 
! Отговори
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО преди 5 години
България+Русия!!! Християнски Славянски Съюз!
64
4
 
3
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Майоре, *** сиедно си баба знае едно си баба бае ..... написано е колко е целия данък ...указано е колко е данък печалба ..... лукойл не може да си плаща данъци в Русия от дейност в България ...първо трябва да си оправи данъците в БГ от дейностите в БГ ....това са нормални международни търговски взаимоотношения...съществуващи от поне 50 години..... не демагогствай !
63
2
 
2
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До майорскина "милярда" ме изгуби, капацитете. айде, бегай.
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнато от руснаците това гостуване е празно разхождане. То няма да реши нищо. Погледнато от Атака ще му навиеме пружините на Медвед че са му верни. . Погледнато от обществото - ще мине и замине. Без да го взимаме на сериозно.