Засилени мерки за сигурност ще има в София за 3 март

Ограничено ще бъде движението в центъра на града
3 мар 2019 07:56, Елка Василева
10
Засилени мерки за сигурност ще има в София за 3 март

Засилени ще бъдат мерките за сигурност във връзка с Националния празник 3 март, като ограничения ще затруднят движението в центъра на София.

Церемонията по издигането на националното знаме ще започне в 11 ч. пред паметника на Незнайния воин.

Ще бъдат изградени 6 пропускателни пункта. От 8 до 12,30 часа ще бъдат затворени за движение части от улиците "Оборище", "Московска", "11 август" и "15 ноември". От 14 ч. до 20 ч. ще бъдат затворени части от улиците около пл. "Народно събрание". Самите площади "Народно събрание" и "Св. Александър Невски" ще бъдат затворени от 7 до 21 ч.

От 12 ч. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България Националната гвардейска част ще извърши смяна на почетния гвардейски караул.

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ ще се проведе тържествена проверка заря по повод честване на националния празник.

За осигуряване на охраната на обществения ред и безопасността на официалните лица и гости ще бъдат изградени два кръга на охраната съвместно със служители на „Военна полиция”.

Граждани ще бъдат допускани в обособения джоб на бул. „Цар Освободител”, откъм ул. „Г. С. Раковски”, както и по пътното платно на бул. „Цар Освободител” в отсечката от пл.„Народно събрание” до бул.”Васил Левски”, като районът ще бъде отцепен с полицейска лента и тежки парапети.

През деня предстоят да се проведат множество различни по формат и сборни пунктове шествия и митинги по повод честванията на националния празник в района на паметниците на Незнайния войн, Цар Освободител и Българския Опълченец.

От СДВР напомнят на решилите да присъстват на събитията, че следва да спазват чл. 6, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл. 23, ал. 5 от Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община, която гласи: „При провеждане на масови прояви на обществени места се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум”.

На 4 и 5 март на официално посещение в София ще пристигне делегация, водена от Председателя на правителството на Руската Федерация Дмитрий Медведев. На 4 март пред Паметника на Незнайния воин ще се състои церемония по официалното им посрещане. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред и безопасността на движението по време на официалната визита. При необходимост поетапно ще бъдат затваряни улиците по маршрута на делегацията.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Да идват преди 2 години
Да идват директно със Су-та, МИГ-ве, Посейдони, Кинжали, Искандери, C-500, Т-50, Прометей, Циркон - 30 г. ни умориха от робство Техем, Бруната, Веолия, ЧЕЗ.Да идват да ни освобождават от криминалният елит заробил БГ.Народът на БГ се умори от "шокови терапии", Ран-ове, монополисти, олигарси и престъпници с по няколко присъди.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По ирония на съдбата, за реда и сигурността, ще следят тези без чието участие, няма престъпление.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от септември в София има ред и дисциплина-забраниха вдигане на шум и много други неща.Това е хубаво,така трябва.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че нали е всенароден празник ве!От кого ще пазят властта?От народната любов ли?Хаха!Страх ги е от новото освобождение ли :-) :-)
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечна дружба с велика Русия! Време е да ни освобождават от робство пак. Дано Медведев пристигне на танк!
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЪН палячото с пипонестата глава, подметка та на Путин!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките за сигурност за заради Димон-ша го пазят от народната либоф.....