Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
24
 
17
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Вежди Рашидов - творец със световна известност,който може да купи дворец със спечеленото от творчеството си , има 155 кв.м. апартамент и комунистите му завидяха ! А Милиончева - световно неизвестна писачка и плювалник , има апартамент 345 кв. м. !!!! Какво говори за цоциалистите това ? Дори всички апартаменти на Цветанов нямат 345 кв.м. ,а той има жена и 3 деца. Но виж, Милиончева е сама ,но има 345 кв.м. апартамент !!! Има гори ,земи , джипове.... И то сама как ги е спечелила? Тя е фокусник!
258
7
 
11
 
! Отговори
Радеф е отмъщениео преди 5 години
На правешкияЦървул ТодорМоже и да е правен от него даже Не само външно му мяза Ами е и по *** от него
257
16
 
13
 
! Отговори
Клепоухото не преди 5 години
Разбра Ли че Цветанов е заменил два малки апартамента за един голям с доплащане Как ще разбере като е проста пръчка...
256
14
 
19
 
! Отговори
Радефф е духовен преди 5 години
ПеерастГушка 11 хилки на месец и разкарва дългата Деса по света за наша сметка самоЗа народа нищо не в направил!
255
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това ушато човече по му приляга едно стадо и гега.
254
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правосъдния министър дава да се разбере, какво е правосъдието в бг-интересчийско,за едни може ,за други не
253
9
 
22
 
! Отговори
Жалко за Радев преди 5 години
Генерале, да се занимаваш с комунистие все едно да имаш глиисти ...Кофти работа с две думи.
252
6
 
8
 
! Отговори
men преди 5 години
новият сезон на сериалчето власт започва скоро. гответе се. новите кадри са добре подготвени в америка и по нищо нема да отстъпва на холивудска продукция. включвайте телевизорите за да не пропуснете некое облъчване. ПС: точно този другар ли ше ни спаси дето всичкото му обучение е по мазетата на пентагона....
251
17
 
24
 
! Отговори
Надявам се преди 5 години
Радев, с теб сме, не искам ГЕЕРБ
250
7
 
10
 
! Отговори
до 273 преди 5 години
И аз споделям изказаното мнение. Съвпада с това, което мисля.
249
8
 
12
 
! Отговори
до 273 преди 5 години
Много точно казано. Съгласен съм с всека казана дума.
248
11
 
12
 
! Отговори
Д-Р ДРЕ преди 5 години
До ь.... ВЕЧЕ НЕ Е КОМУНИЗЪМ ...И НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ ДАДЕШ ВТОРАТА РИЗА НА МИЗЕРНИКА ДО ТЕБ , ДЕТО ГО МЪРЗИ ДА ГЛЕДА ... МИЗЕРСТВАТ МЪРЗЕЛИВИТЕ ... АЗ ИМАМ ПРИЯТЕР ДОКТОР , КОЙТО ЗАРАБОТВАШЕ ПО 1000 ЛВ. В СОФИЯ , НО ЗАМИНА ЗА ФРАНЦИЯ И СЕГА ЗАРАБОТВА 30 000 ЕВРО , НО РАБОТИ ПО 15 ЧАСА НА ДЕН
247
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква-Сериозно ли, бе?Това ли е най-големият проблем на България, че някой си е купил апартамент? Този гьот верен знае ли, че Комисията не оневинява?
246
20
 
18
 
! Отговори
Джон Ленин преди 5 години
До Ясно.....Искам правителство оглавено от Радев...... И КАКВО ЩЕ СТАНЕ ??? МАНДЖА С ГРОЗДЕ ...ЩЕ ЗВЪНИ ВСЕКИ ДЕН В МАСКВА ДА ПИТАЕТ ЧТО ЗДЕЛАТЬ... ???
245
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цецо си е известен спекулант и вифаджия, ама цецката - абе от една смрадлива кантора - дупка плевенска я докараха в зелен вагон на гарата, рабфак по милост влязъл право без изпит, секретар партиен и вече живее в дипломатическите в Изток, мъжа и в РВД на големите пари и сега имот за милион...
244
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо Крадецо Многоапартаментов няма ли да спре с тия имоти вече???Е................прекалява, стига толкова, хората са овце..........да, но вече се осъзнават!!
243
8
 
4
 
! Отговори
ъкъл преди 5 години
Харманлийския *** пак прочете нещо. Кога ще прочете Винету.
242
8
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До ясно. Ами нали имахме едно с Герджика. Сътвори куп глупости за 3 месеца. Явно не ти е ясно, че радефф не става и за *** за зеле и ако има негово правителство тогава ще видиш хаос и некадърност.
241
19
 
23
 
! Отговори
Фатмак преди 5 години
Този клепар откъде знае, че има нещо нередно, като не е запознат с детайлите по сделката. Да коментира като приключи проверката. И да си гледа жената изкъсо, че много ръси червило.
240
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев прашай военните да арестуват шайката че държавата ти стремглаво отива на кино?!

Спонсорирани публикации