Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!

Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"
Обновена: 22 мар 2019 11:00 | 22 мар 2019 11:00, Веселина Йорданова
198
Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!
Снимка: архив, БТА

"Ако има лобизъм, ще го поправим". Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира", посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме - високи сгради или колиби.

Още по темата
"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира още той.

"Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената - лявото. Не, всеки да си върви по закона", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

"По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти", коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и "всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията".

"БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон", заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, "както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега".

"Ние нашите последствия ще си ги понесем - дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена", настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. "Защо съм песимист - 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор", обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
16
 
! Отговори
Дилема преди 5 години
Ако наистина не знаеш колко дълбоко корумпирани и крадливи са герберите - значи не ставаш за премиер. Ако пък си наясно и тепърва ще ги прикриваш - пак не ставаш за този пост.С две думи - няма измъкване!
69
3
 
18
 
! Отговори
Гнойко преди 5 години
"....Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "хилядолетния той ....
68
0
 
17
 
! Отговори
Москвич преди 5 години
Факт е че сделките са законни, въпроса е дали са морални.По-интересното е обаче, ако Бат Бойко излезе мъжкар и спре обекта на Артекс, какво ще правят парвенютата купили си имоти в тази сграда за по 6000 Евро на квадрат.
67
18
 
5
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Разследвайте и БСП, цялата власт е у вас, там ще изкочат злоупотреби за милиарди.
66
5
 
25
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 5 години
На изборите ще се състои НАРОДНИЯ СЪД!!! Гответе се ШАЙКАДЖИИ!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
65
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То само петна.... Един чист и честен човек няма в партията им!
64
24
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Единственият свестен аргумент на комунистите за кражбите на ГЕРБ... - е тоя, че съдят по себе си и не могат, дори да допуснат, че може да се управлява и без да се краде...
63
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб възроди България, БСП винаги ни е водида просешка тояга и това няма да се промени и в бъдеще
62
4
 
33
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Шайката ГРОБАРИ вече са на бунището на историята с тези кражби и далавери!!! Всяко тяхно действие е продиктувано от престъпни и корупционни практики!!! Сега ще изкарат, че 7-те апартамента с 8- те асансьора са придобити " законно"!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
61
1
 
21
 
! Отговори
видео преди 5 години
Сред тях са интервю със служител на Артекс, който искрено се изненадва на въпроса могат ли да се намерят апартаменти за 670 евро в сградите им, скрита камера с брокер, който продава апартаменти в сградата на "Юрий Гагарин" 20 за 2500-3000 евро квадрата и нотариалният акт на Цецка Цачева, от който изглежда, че тя е купила апартамента си за 670 евро квадратния метър. Във видеото са и лаконичните отговори на Цачева и Рашидов на въпросите на Антикорупционния фонд.
60
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"--------------Декек, ще замете следите на Цецо и Цецка...
59
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията би трябвало да се бори с всички форми на корупцията, включително и вътрешнопартийни, а не само с корупцията в БСП !
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Добро утроБарат го по кухата гербаджийка чутура......
57
0
 
31
 
! Отговори
дедо ви преди 5 години
Това поголовно крадене на"наши" хора и масова корупция като в Зимбабве разказа играта на бЪлгария..,тя свърши вече амин!
56
9
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Потрес... - да сложиш водач на листа човек уличен в углавни престъпления, следствен по три дела...
55
2
 
32
 
! Отговори
НИЕ ЩЕ ВИ ПОПРАВИМ преди 5 години
на ИЗБОРИТЕ. После и СЪДА
54
1
 
34
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ай стига вече празни приказки - за такива дела следва НЕЗАБАВНА оставка. Какво ще дирим , ще търсим, ще проучваме , ще разследваме и проверяваме - нищо няма да се открие, защото това е като да се измъкнеш сам от блато дърпайки се за косите. Ако ще се проверяваме - нека Кьовеши да ви провери! Иначе просто си носете срама и кръста достойно! Не сте женени за властта че да трябва непременно да я упражнявате на наш гръб.
53
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100% няма се намери нищо Цвъки не е толкоз ***, но това си е харакири от негова страна ... Тия хора там си купуват апартаменти за по 500к и това все едно е нищо за тях.А останалите, простосмъртните, какво могат да направя?С такива покупкипоказват, как хората във властта живеят(все едно богове).А хора, които учат не знам години завършват с 1000 лева заплата ( лекари примерно ).Това е справедливо нали?
52
1
 
26
 
! Отговори
ПОПРАВКАТА преди 5 години
трябва да се прави на ИЗБОРИ. Другарската критика " Не прави така следващия път" си я оставете за конгресите на ГЕРБ за ядене, пиене и целуване на ръка на вожда
51
0
 
17
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
"корупцията на комунистите". Дали в Америка няма корупция или няма корупция в Европа? Верно, в Дания, казват, корупцията била най-малка, но само в Дания;))) И не че я няма. Значи какво бием корупцията на комунистите, за да сложим нашата корупция на нейно място. Дали корупцията е вследствие политическите идеологии или зад нея стои нещо друго?