Радев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан Байрам

"В основата на българската култура е толерантността"
4 юни 2019 09:48,
58
Радев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан Байрам
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев поздрави днес представителите на мюсюлманското изповедание в България по повод празника Рамазан Байрам, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Още по темата

Радев за Рамазана: Смисълът на празника е да ни сближава!

Мъдростта на празника учи на искрено милосърдие, осъзнато покаяние, споделяне на изпитанията и разкрива способността за съпричастност  и единство в дните на радост, когато вярващите почитат дълговечни, съкровени за тях традиции“, се казва в поздравлението на държавния глава.

Президентът подчертава, че в основата на устойчивата българска култура на толерантност заляга съхранението на разбирателството и взаимното уважение между изповядващите различни религии. „Вярвам, че отбелязването на Рамазан Байрам ще разкрие за пореден път обединяващата духовна сила на цялото ни общество“, се казва още в поздравлението на Румен Радев до представителите на мюсюлманското изповедание в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако БОТЕВ беше толерантен дали щеше да напише своята велика поезия ,а Радев ?
28
9
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
В Турция Ердоган дали поздравява християните-българи, арменци, гърци и прочие за Рождество Христово и за Великден? Не,нали! Значи той не е толерантен.А ние защо трябва да сме толерантни?
27
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-26,а любимата ти тиква първична суровина ли е.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като говорех, че този е вторична суровина....
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толерантност изисква като си в България, да си българин, да не правиш други религии, партии, езици и ако не ти харесва да напуснеш! Обратното - като отида в Арабия не ща там да се разхождат дибидюс голи *** и геища, а да видя забрадени хора и джамии!Ако ми хареса - приемам исляма, поставям чалмата и оставам! Ако не - тук! Това е уважение е толерантност! Дай сега всички да спим в едно легло! това не е толерантност, а оргия и разврат световен! Анатема, Анатема, Анатема!
24
5
 
10
 
! Отговори
Не преди 4 години
Айде,айде-толерантсноста. Само за това ни плямпате.От толкова толерантност- като въшки и *** се навъдиха НПО-ота, третополови и тем подобни извратени и ние ,понеже все ни повтаряте че сме толерантни-трябва да им търпим гнусотиите! Не сме толерантни и няма и да бъдем!
23
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСтавка на нищоправеца от харманли! Румен Радев е позор за президентската институция!
22
12
 
9
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Знаех си че е прикрит туркофил. Импийчмънт за ислямиста Радев! Аз гласувах за Цецка Цачева - една истинска Българка и православна майка!
21
4
 
11
 
! Отговори
Мустафа Кемал преди 4 години
Машала, ашколсун президент ефенди. Твоя поздрав е по-добре от на сатрапДОГАН и ибрикичиите му в България. За другия байрам чакаме също. Машала
20
4
 
8
 
! Отговори
Дервиш преди 4 години
Не знам! Корана не признава жената за човек...!???!??!?!!!???
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички Авраамически религии са един дол дренки.Единственото, което можеше да спаси света, беше комимизмът т.е.депривация-обществена собственост върху средствата за производство.Човек е АЛЧЕН и това е основна характеристика на вида.Всички религиозни фантасмагории са като агитките от футболни запалянковци.Упс, homo sapiens днес е повече хомо, отколкото сапиенс.
18
3
 
10
 
! Отговори
Димо Падалски преди 4 години
... Е и ?!?! ......... А Радев НЯМА ЛИ ДА ПОЗДРАВИ едни други "хорица" с наближаващия ... само след 4 дни .... "голям купон" ... в центъра на столицата ни ... А именно - "СОФИЯ ПРАЙД 2019" ..... ?!?! :) ;) :) ... Нали го раздава много ....... "ТОЛЕРАНТЕН" .... ?!?! :) ;) :) .....
17
2
 
9
 
! Отговори
8 преди 4 години
Не знам къде да се спасяваш! В гората, в пещерата, в Сибир! Едно девойче отиде за магистратура в Англия, допускаше да се реализира там, но веднага след дипломирането си дойде и на учудените ? Защо, обясни, че там имало много нахални мюсюлмани! Сега май е в БНТ! Нахални са, знаете каво правиха по Коледа в Германия! Бе, аз като се виждам, че не приличам на човек и гледам да се скрия, а то облещило мусурата и най нахално се предлага! Няма отърваване от такава пополация.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В сравнение с него дори Гоце изглеждаше нормален. О, времена! О, нрави. О, гласоподаване с четирибуквие. О, нечовешка продажност и антибългарщина.
15
4
 
5
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Мерси честито и на него.!.
14
4
 
20
 
! Отговори
Клишета ! преди 4 години
Мине не мине някой ден и пенсионираният военен Радев ни приветства със заучени клишета и кухи фрази . Така май ще му мине мандата, в празни приказки , да е жив и здрав да си харчи 11 000лв месечна заплата !
13
3
 
11
 
! Отговори
отврат преди 4 години
Аз да си призная, не знам какъв етнос точно съм, не съм много бял и красив, но тези думи - рамазан, курбан, байрам, не ги понасям дори като фонетика, камо ли като смисъл! Не понасяш ли овче, със сигурност не си от мюсюлмански произход! Най малко не си прихванал гените! Защото някой от близките ти може да се облизва над паницата с овча лой!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8:Къде да се спасяваме?Анонимните създадаха една чудесна фраза:Битката за човечеството се води в нашето съзнание!-но и те се отказаха.Няма спасение!Може би йезуитите са прави като искат да ускорят Второто пришествие.Човечеството е калпав генетичен материал!П.П.И този е женен за една от "невестите" на Сорос.
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Размазан Байрам е голям празник!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов не е отишъл да поздравява разни фанатици с липсващи краекожия. Само вметка. Може да е всякакъв, но толкова ниско, колкото недоразумението пробутано от кремълското джудже, не е падал.