На Бузлуджа: Над 60 000 продадени кебапчета, пържоли...

Събраните отпадъци са повече от 7 тона, казаха от община Казанлък
Обновена: 30 юли 2019 10:47 | 29 юли 2019 07:50, Петя Славова
62
На Бузлуджа: Над 60 000 продадени кебапчета, пържоли...
Снимка: БТА

Повече от 7 тона битови отпадъци са събрани в 300 чувала и изнесени от уикенда, където на Историческата поляна и околността й на връх Бузлуджа, се състоя събора на левицата. Това съобщиха от община Казанлък, пише "Монитор".

Уборката е била направена от 12 служители на общинското предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата". Част от боклука е бил събран извън 12-те еднокубикови контейнери тип "Бобър", разположени на място в съответствие с подписан договор между администрацията и местното ръководство на БСП.

Още по темата

"Според сключения договор с политическата партия, Общината изпълни ангажимента да окоси и да изчисти мястото. Още в съботния следобед, след прибирането на търговските сергии, дейностите по събиране на боклука започнаха и завършиха преди час в неделя", се казва в прессъобщение до медиите.

От БСП-Казанлък припомниха, че са платили авансово 6 300 лв за описаните дейности, почистването е трябвало да стартира веднага след приключването на събора и изтеглянето на транспортните средства от поляната и паркингите. Активисти на левицата пресметнаха , че при 40 000 души  и 7 т боклук се падало средно под 150  грама на участник, колкото тежали пластмасова тарелка и книжна салфетка.

Редовни търговци в бузлуджанската проява пък допълват, че в събота са продали над 60 000 кебапчета, пържоли и кюфтета, за по 1,5-2,00 лв бройката.Отделно били сладоледените изкушения, магнитчетата, знаменцата и сувенирите. Направеният оборот надхвърлял двумесечните сборове в пет средни по големина общини.

Близо 400 полицаи и жандармеристи от Стара Загора, Кърджали, Сливен, Хасково  и Пловдив се грижеха за реда край Историческата поляна извън осигурената от Позитано 20 частна охрана. За събора на Бузлуджа са били монтирани над 150 химически тоалетни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
20
 
! Отговори
знам преди 4 години
След скотоциалистите остава сметище. И тези ще управляват държава.
33
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига гледахте на хората в устите.Вече ми писна.Кебапче,суджук-кой с каквото разполага.
32
1
 
16
 
! Отговори
me преди 4 години
"продали" или "подарили"?Не съм виждал продадено кебапче на политически митинг..
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност, 3/4 качени горе бяха и са еректорат на Греб! Местната БСП активистка е съвършено безскрупулна лелка! Сама каза, че на предните местни избори /тогава не бе активист/ Герб са я посетили и предложили пари за глас - така са я преценили и оценили! Сега и искат няколко бройки за Бузлуджа и тя праща 5 души /тя не отива/ на безплатна екскурзия, трима от които роми гласуващи за Греб! А главният ром я вози на пазар с Хюндая и и праща любовни СМС - и! Любов на 65 по комунистически!
30
2
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Картинката на Бузлуджа и яз.Копринка всяка година е една и съща, чаши с лика Живков, Сталин и други свастики от времето на СОЦА и "Нерушимата българосъвеЦка дружба" ... "Реформираната европейска партия БСП" продължава залага на старите си фетиши и зом.битата наследени от предтечата и БКП ... !!!
29
1
 
0
 
! Отговори
Дончо преди 4 години
До Анонимен: Баба ми от Кестрич ! Май не можеш да четеш ,или така са ти наредили да пишеш?
28
8
 
9
 
! Отговори
бай хои преди 4 години
Едните с 60хил. кебапчета другите с 4 тона суджуци.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електората хапна чумавите прасета с гмо соя.Айде аирлия да е ...
26
3
 
10
 
! Отговори
Пую преди 4 години
Тука броят кебапчетата, от другата страна броят километри асвалт и милиари, милиони,....
25
20
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
Герберите не се ли виждат, че и те същите?! 10 години гласувах за Вас, а Вие се оказахте едно-към едно с БСП! Единствената разлика е, че имате ясно изразен "вожд-бащица"!Съжалявам, че Ви се вързах! Уреждам си емигрирането и живот и здраве до един - два месеца да започна живота си в истинска държава.
24
2
 
21
 
! Отговори
tonyt преди 4 години
То тия нали нямаха пари да върнат субсидия та до 1 лев...?
23
4
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
До Кебапчията 10 ....немате зъби.....ченетата ви падат.....остонахте около 80 000 ...и само ПРЕЧИТЕ на БГ ! Аиде бе....одите си в АДА....САТАНАТА спициално за *** от цял свят е направил 10-ти кръг на АДА !
22
1
 
18
 
! Отговори
Бау преди 4 години
40 000 трудно ... 4000 може. Снимката на Живков на чашата е чудесна ...
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а касови апарати свързани с НАП имало ли е, въобще имало ли е касови апарати, касови бележки издавани ли са за всяка покупка?
20
5
 
18
 
! Отговори
Опссс преди 4 години
Фирмата изпекла и продала кебапите била на другарката Нинова.
19
5
 
34
 
! Отговори
? преди 4 години
И нито лев за Бузлуджа от БСП. Американски фондации ще трябва да спасяват наследството.И от Русия нито лев. Брей това комуниста само взема но не дава.А синчето на Корнелия учи и работи в САЩ. Защо не в Русия или Венецуела или КНДР Не е ли там соц рая към който тя иска да ни поведе.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След събора, на Рожен останаха само чист въздух е ехо от фолклорни напеви и мелодии!
17
9
 
20
 
! Отговори
сандански преди 4 години
Къде по достолепни са спа курсовете на женското и младежкото Герб! Само билков чай и лекции! Никакъв секс, никакви тоалетни, никакви пърдежи! Изящество и стабилност!
16
6
 
28
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Видно е че БСП си живеят добре и като опозиция с 1 лв. субсидия. Да се чуди човек за какво им е властта.
15
7
 
30
 
! Отговори
Свинаря преди 4 години
До 15Викаш, искали да окепазят левицата, а тя една такава чиста и неопетнена.. най-големите унищожители на България са тия от левицата и нейните отрочета от така наречената десница. Жалко хора сте вие, които им вярвате