Лидерката на протестите на мед сестрите – уволнена

Неудобна или не спазва задълженията си?
6 авг 2019 11:20,
58
Лидерката на протестите на мед сестрите – уволнена
Снимка: Facebook/Мая Илиева

Лидерката на протестите на медицинските сестри Мая Илиева беше дисциплинарно уволнена вчера от „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда” в София.

Още по темата

„Явно съм станала неудобна с проверките и обществената си позиция“, заяви Илиева по повод освобождението ѝ от работа.

Тя уточни, че в здравното заведение е влизала и икономическа полиция, а тя постоянно е предизвиквала проверки заради нарушенията там.

„Ръководството на болницата, предполагам, че заради предизвиканите проверки, тъй като съм викнала най-различни институции, които да проверяват нередности, които се случват там – Инспекция по труда, сигнал до НАП, наложи се и да влезе икономическа полиция”, заяви Илиева.

Илиева е председател на синдикалната организация в болницата. Тя има закрила при уволнение. Работодателят й е получил разрешението на синдиката.

Работодателят твърди още, че зад наказанието на Илиева стоят категорично установени факти, че тя не спазва задълженията си.

„Наложеното дисциплинарно наказание на Мая Илиева е мотивирано от нейни конкретни действия и бездействия при и по повод изпълнение на непосредствените ѝ професионални задължения в отделението за реанимация и интензивни грижи за пациенти с кардиохирургични заболявания“, се твърди в позицията на болницата.

От там още посочиха, че поводът за налагане на дисциплинарното наказание са конкретни факти и обстоятелства, които са категорично установени и за които има писмени и други доказателства и свидетелски данни.

По думите на медицинската сестра вицепрезидентът на КНСБ й е звънял със заплаха по повод организираните протести в социалалните мережи.

„Подкрепа от КНСБ не получих, в момента, в който започнаха организацията на протестите в социалните мрежи аз се допитах до синдиката чрез писмо дали би подкрепил така спонтанно надигналия се протест. Все още не са ми отговорили официално. А неофициалният отговор беше, че протестът е от Facebook и че ако не е успешен, ще се дискредитират като организация. Единственият натиск тогава беше, че д-р Кокалов, (вицепрезидент на КНСБ) се обадил е каза „да си затварям голямата уста, защото лично ще се погрижи да си загубя работата”, обясни Илиева пред bTV.

Д-р Иван Кокалов опроверга тези твърдения и отвърна, че всъщност президентът на КНСБ и той са получвала заплахи от медицинската сестра и че може да ги покаже в писмен вид.

"Въпросната госпожа продължава от вестници и екрани да ръси лъжи. Поради тази причина съм казал на моите адвокат, че събирам данни за тези неща и ще я съдя, понеже оронва моя престиж", добави той.

И двамата смята да заведат дела, а Илиева уточни, че не се притеснява от това.

Здравни специалисти в страната готвят протести срещу уволнението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДртПрчне пич, не е конфликтна личност, а социалистически активист, всичко е премислено и планирано и то не от нея
26
20
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Резултатите от проверките за "нередностите", които г-жата е предизвикала ако не са дали резултат, значи тя е просто конфликтна личност. И на моята работа има такива конфликтни личности, които ми нарушават спокойствието и ми пречат да си върша работата. Човек се чуди как да е по ефективен с по-малко нерви, а накрая идва някакъв многознайко и съсипва всичко с претенциите си. Ей такива конфликтни личности не мога да търпя на работа, без да съм началник. Само тровят работната обстановка.
25
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е просто дискриминация,това си е направо диктатура.Да не смееш да се обадиш,щото ще бъдеш уволнен.Ужас!
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какви протести бе?Робите нямат право на протести при таз хунта!Протестите са разрешени само за милицюнерите,ама те тяхните протести са само за парлама и симулация щото са най задоволените на тази територия галеници на властта!
23
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП прави мръсни номера на турци? Голямо дране на петолъчки ще има. Не вярвах че бсп такава простотия ще направи. Прекрасно, сега ще гледаме как турци мачкат социалисти.
22
9
 
4
 
! Отговори
митове преди 4 години
Който го уволнят за немарливост и веднага е в медиите- лидер на протест!, който го арестуват, че краде нещо- пак лидер и политик става! Даже хакерите печелят симпатии и и злиза, че народа вявра, че са невинни и са ги натопили и прочие глупости... Някакъв съдия- кандидат за кмет, ама не напуска, че да става политик ами започва с басните- бил омерзен от корупцията и така... Държавата има тежък проблем с имиджа си, а не прави нищо по въпроса...
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подземните контейнери за *** на ул. Солунска вече близо година стоят запечатани, като паметници на некадърността на общинската администрация.Йорданка Фандъкова - вярно ли е, че те са неизползваеми, защото при строителството им никой не се е сетил, че бетонният саркофаг, в който се спускат контейнерите, няма отводняване?
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се,че е неудобна!Друг мотив за уволнението и винаги може да се намери.
19
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА Я ВЗЕМАТ ТЛЪСТЯЦИТЕ НА ПОЗИТАНО 20 ДА ИМ ЛЕКУВА СОДОМИЯТА
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо е да риташ канчето на мафията...
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше снимка с Тлъстия Банкянец нямаше да смеят да я уволнят.
16
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В РАДОМИР ТРЯБВА ДА ОТИДЕ ЕДНО ПОДЕЛЕНИЕ ТУРСКА ВОЙСКА ЗА ТРИ МЕСЕЦА. ДА ЛЕКУВА КОМУНИСТИ.
15
3
 
28
 
! Отговори
А 3 преди 4 години
НЕ СЪМ ВИДЯЛА ОТ ГОДИНИ КНСБ НЕЩО ДА Е НАПРАВИЛО В ПОДКРЕПАНА РАБОТЕЩИТЕ ! ЗАГРИЖЕН ,ЗАГРИЖЕН И НАКРАЯ СЕ СЪГЛАСЯВА С УПРАВЛЯВАЩИТЕ! ПЕДКРЕПА И ТЯ НЕ СЕ ВИЖДА И ЧУВА.НЯМА ГИ НИКАКВИ....
14
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да има радоМИР, социалисти в Диарбекир
13
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
СОЦИАЛИЗМА УМИРА ОТ ТУРСКА РЪКА.
12
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТУРЦИТЕ СА ХОРА СПРАВЕДЛИВИ И БЕЗКОМПРОМИСНИ. БСП САМО СЕ НАБУТА ПОД ЯТАГАНЯ.
11
2
 
20
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Има защо да сме на 111 място по свобода на словото. Догодина 185, Което практически е последно. Искам коментар от герб защо за 10 г от 30 на 111? Искам само едно обяснение което да не е тип, НЕ ЗНАМ ТЕ ЕДНИ ГАДОВЕ БЯХА!
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който скочи срещу Мафията на Суджуците бива уволняван.А иначе доказани престъпници, които са верни на Суджуците ги възстановяват по бързата процедура - пример Пацо Терасата.
9
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на болницата, така се прави със социалистите! ШУТ В ЗУРЛАТА И ДА *** НА ПОЗИТАНО 20.
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАК ЛИ ЩЕ ПИЩИТЕ ПРОТИВ ТУРЦИЯ, СОЦИАЛИСТЧЕТА КРАДЛИВИ