Тайна организация ли е масонството?

От печат излезе втори том на "Летопис на българското масонство"
5 сеп 2019 22:45, Нели Христова
54

"Масонството е открита организация, не виждам нищо тайно в нея", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR Великият приор на Ордена на тамплиерите у нас акад. Румен Ралчев. Преди дни от печат излезе втори том на "Летопис на българското масонство". Тя е в съавторство с проф. Недю Недев. 

"Видин е бил един от центровете на масонството у нас. Много министър-председатели и военни министри са били масони. Независимо от превратностите в години на войни, гонитби, въпреки всичко - масонството не се е разцепило, от едно не е станало две", обясни Ралчев.

"В някои държави масоните дефилират на празници. В основата стои философията за устройството на вътрешния мир на човек, това да опознаеш сам себе си", подчерта той.

По думите му има доста хора,  които говорят за масонството публично без да го разбират.

Едно от основните правила при масоните е да не се посочват имената им, ако самият масон не пожелае да разкрие, че е избрал да е такъв. Доста са младите хора у нас, които са масони, за разлика от други страни, където те са вече основно на 70-годишна възраст.

Отношението на Държавна сигурност към масоните ще бъде темата на третия том на летописа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
46
 
! Отговори
7 преди 4 години
масоните са легализирана мафиотска организаця не ги слушайте какви сладки приказки говорят те са опасни за обществото и требва да се забранят със специален закон
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизат на яве само когато трябва.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата на гюленистите.
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом тайните общества като масонството не са проблем според господин Ралчев значи и тайни комунистически или ислямски общества ще кажат че не е проблем да съществуват
6
2
 
39
 
! Отговори
V преди 4 години
Масонството е в българската енергетика ;) Ковачки ,Ахмед Доган,Прокопиев,американските масони .Там са големите пари .
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
немога да разбера как в едно демократично общество където всичко трябва да е прозрачно се рекламират тайни обществада се разберем как да живеем със тайни или без тайникато трябва да се смачка българия всичките архиви на масата за общо ползванеа когато трябва да видим от къде някой се е нагъбил спачки банкова тайнаами да си го кажем тогава за прозрачноста че си е песничка за наивни глу.паци
4
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ралчев е един от тези, които говорят публично за масонството, без да го разбират...Тея са банда комплексари, събират се, хапнат, пийнат, нищо не вършат... ама пък са масони.. т.е голямото добрутро..
3
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни комплексирани личности които хранят самочувствието си с тези сектански възгледи.Най-висшата степен на нашата планета това е вярата в Исус и добрите дела които, произлизат от християнската религия.Най-великият "зидар" който изгради неразрушим храм в човешките души е Исус!Всичко друго е shit!
2
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,не бе,те са пухкави зайчета раздаващи подараци!! Този мазен човек е от ниските нива,иначе ако беше на последните нива,останал без съвест не би се и показал....Лицемери,бих искал хората да знаят повече за вас.....
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е "тайна"... Вече!Години наред - хората им гледат "лудориите"