Ядем най-скъпото свинско месо от 10 години насам

Поскъпването е с до 45 % през тази година
25 окт 2019 13:36,
113
Ядем най-скъпото свинско месо от 10 години насам
Снимка: Pixabay

С до 45% е поскъпнало свинското месо у нас. До края на 2019 г. не се очаква поредно поскъпване, но през пролетта вероятно ще има нови скокове. Това коментираха Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища (ДКСБТ), и Кирил Вътев, който е собственик на месопреработвателна фирма по bTV.

Според данните, изнесени от ДКСБТ, поскъпване има и при колбасите, кренвиршите и каймата – в диапазона от 2% до 13%.

Още по темата
На годишна база цените на захарта и брашното също бележат значителен ръст – с 15 до 20%.

Поскъпват и млечните продукти. При кашкавала и сиренето скокът е между 5%- 6%, а при млеката – между 6%-8%.

„Имаме едно шаване на цената на свинското ниво. То е рекордно ниво от гледна точка на последните 10 години – по-висока стойност не е имало. От 5 август тръгна този процес. Започна една вариация на цената – тази вариация стигна до 10 лв. Сви се много ценовата ножица между търговията на едро и на дребно. Даже към момента имаме и нива на търговия на дребно по-ниски от това, което наблюдавате като цена на едро”, посочи Владимир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при демокрацията и пазарната икономика - свинското е скъпо. Това да не ви е социализма, за да е евтино.
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жоро, защо пропускаш най-червеният и заклет комунист Бойко-имитаторът ? Той дори на площада отказа да си скъса червената тапия !
60
6
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До реалист Не си в крак с Реалностите в България.Основният проблем от който произтичат всички останали е запазването на социализма в България.НЯМА ПРОМЯНА.Същите болни в главата 'другари' и тяхното скопе.о потомство продължават да управляват БГ.Кой е президент на БГ,кой току=що главен прокурор,червеният ***-глава на МВФ-всички от уж заклеймената БКП.САМО СЕБЕ СИ ЛЪЖЕТЕ и разпилявате Булгария.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизмът в България е в разцветът си, още БКП с Тошо копираше цените на Запад, но не се сещаше да приравни заплатите на хората с тези в Капитала, същото се прави и сега след превратът на комуните от 10.11.89 и особенно "днес"с бившият пъдар на Тошо, пожарникарят, все запада гледа но само цени, заплатите никой не вижда ! България е единствена страна на този свят която законно произвежда "имитиращи хранителни продукти" тровещи народът си с химикали и отпадъци и хранещи овцете със злоба и завист
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България освен да се "развъжда" злоба и омраза нищо добро не е за очакване ! Чета тук един трудномислещ бг-индивид как от злоба и завист се "блещи" на българин живеещ в Англия и коментирал колко струва свинско/кг, какво лошо видяха злобарите не зная, вместо да излезнат на улицата и да си подобрят живота, те се зъбят и злобеят ! Ами смешно и трагично е, че хранителните продукти в България са в пъти по-скъпи от западните и съответно заплатите са в пъти по-ниски...абе вие все *** ли се ражда
57
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фукаш се, че синът ти е вегетарианец. После да не оплаквша в форума, че детето ти е станал обратен.................................Как реши, че "се фукам". Понеже си много "умен" от плющене на пръжоли ли. Да ти обърна внимание, че Евгени Минчев е месоядец. Тъй че по тая "логика" внимавай за сина си. Да не прекалява с кюфтаците.Римските, гръцките и "османските" геЮве, също не са били вегетарианци.
56
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Е, то не може хем да гласувате за ГЕРБ, хем цените да са поносими.
55
1
 
7
 
! Отговори
Вего преди 4 години
Е па яжте си го, като сте кухи..
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кирчо СъраНали знаеш Кире,че с тези 1500 паунда в Англия си пълен ***? Яж там ваксинирани с отрови и антибиотици прасета,крави и агнета,за нас не се безпокой!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропусна Хитлер...........................Не съм го пропуснал, щото не е бил. Това е мит.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...пропусна Хитлер
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до защо юдо-масоните...........................Как се "затъпява" от неяденето на месо? Като Айнщайн ли? Или като Толстой? Буда. Ганди. Леонардо да Винчи. Бърнард Шоу..........................................................................
50
4
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До Анонимен 40:И аз съм да се яде месо,не е задължително...свинско.Не е оправдано при това...драстично повишение,а ако някой замества частично месото с варивата,също е полезно и разтоварващо.Всеки сам да преценява,но никой не е...умрял.ако е намалил,или времено спрял да яде месо,даже ще има здравословни ползи.
49
2
 
7
 
! Отговори
Много е важно. преди 4 години
Ако ще ядете много месо, да изразходвате енергията. Било то съд спорт или тежка работа. Месото и животинските продукти, са най-добрите източници на енергия, и са лесно разградили в корема. Но за сметка на това трябва да се движите.
48
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Най - скъпо свински месо, ток, вода, газ, бензин. Видимите резултати на ГЕРБерастите. На сегашните избори пак гласувайте за тях. На другите пак и така до края на България.
47
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до до БелчоФукаш се, че синът ти е вегетарианец. После да не оплаквша в форума, че детето ти е станал обратен.
46
1
 
4
 
! Отговори
провинция преди 4 години
Минаваме на зелентия и риба което е по-полезно и безвредно.
45
4
 
10
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 4 години
Поскъпнало е, ама чак баш скъпо не е . Земах до септември на едро, замразено на палети, обескостено, идваше на 4 лв. милото с малак рандеман. Просто гражданята не знаят от де да пазаруват и си дават парите в некви супермаркети с голяма надценка. Ако са съберат 5 амсалака и да земат едно прасе от калнницата ша им са вържи по 5 лв килото ве ей
44
6
 
3
 
! Отговори
Не яжте свинско преди 4 години
ЯЖТЕ РУСКО..... ХАХАХААААА
43
3
 
14
 
! Отговори
Северозападнал преди 4 години
Taka e след като гражданите за европейско развитие на България обявиха война на селяните и на Северна България като цяло.