Сеизмолог предупреждава: В сеизмично активна зона сме

България не е толкова уязвима, колкото Турция, Гърция и Албания
27 ное 2019 11:35, Красимир Ангелов
8

Катастрофално земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер удари Албания вчера сутрин. Повече от 600 са ранените, а жертвите са повече от 22.

Такова заметресение не се е усещало в Албания през последните 30 години. Сеизмологът доц. Петя Трифонова коментира темата в ефира на "България сутрин".

"Основното земетресение се усети по територията на цялата западна част на България. Усетено е във високите сгради и по високите етажи. Това е нормално, трусът е бил достатъчно силен, за да се усети при нас", коментира доц. Трифонова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея в района се е развила интензивна афтършокова серия. За последните 24 часа са се случили над 50 земетресения. Регистрирани са 8 с магнитуд над 4 по Рихтер. Очаква се магнитудът на тези събития да намалява постепенно, но те ще продължат със сигурност през следващите месеци.

"Ние се намираме в един от най-сеизмично активните райони на Европа, където е много вероятно да се случват такива земетресения. Това е съвсем очаквано и резонно", каза доц. Трифонова.

Тя допълни, че за щастие България не е толкова уязвима, колкото Турция, Гърция и Албания.

"Трябва да помним, че заплахата от сеизмични събития е нещо нормално и трябва да вземем мерки", категорична бе доц. Трифонова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
При Тестове за климатичните увреждания причинявaни от нова анти земна техника произвеждана от хората под контрола на масови убиици вкл холограмна се получиха данни за увреждания тн"БОЖИЯ ГНЯВ".Увреждания от този тип са ясно видими в Лондон и Софиiското поле.Хипотезата, че земетресенията се управляват от паралелна наша цивилизация се потвърждават..
7
2
 
0
 
! Отговори
Стига бе преди 4 години
Не може да бъде! И откога сме в сеизмична зона. Сигурно от вчера..... Той и затова сеизмологът ни "предупреждава" толкова тревожно.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНи-Би-Ру на шумерски означава - "тя, която пресича небето" и може да е както Меркурий, така и Венера или Марс.
5
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало сеизмолога вземи си купи един телескоп и погледни в източна посока в два часа през ноща. Там ще видиш причината за наводненията земетресенията и ураганите. Ще ти кажа какво ще видиш за да се ориентираш. Една огромна жълто кафява топка наречена от учените планетата Х или Нибуро. В нея се крие тайната на бедствията които се случват в последните години.
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За България няма опастност от земетръс НАС ни пази ПАПАта нали Бате Бойко го помоли!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво трябва да направим да отиваме в горите и да копаем землянки ли какво, аман от рептили предупреждавали.
2
6
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Пази, Боже!! Толкова сме бедни, че един разрушителен трус напълно ще ни довърши...
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият човек взел мерки в държавата е Горанов.