Сняг за Коледа само в планината, зимата – по-топла и суха

Ски сезонът ще може да започне след 15 декември, успокоява Георги Рачев
20

Зимата е най-празничният сезон, като точно тогава са и най-вълнуващите и шарени празници през годината. В седмиците преди Коледа почти всички се вълнуват ще бъде ли снежна тя?

Поне за Коледа обаче не се предвижда сняг в ниското. Във високата планина ще има тънка снежна покривка, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Живот и здраве, ако падне сняг, ще е в средата на декември. Очертава се динамично време, което е добре, защото въздухът ще е по-чист", коментира той.

Прогнозите, според него, са за топла, но сравнително суха зима - с около 1 градус по-топла от нормалното.

Снегът още днес се очаква да спре и в следващите дни започва затопляне. Обикновено първите добри условия за планини са след 8 декември при температура от -3/-4 градуса.

"След 15 декември ще започне сезонът за скиорите в планините, макар и мъчително", подчерта още проф. Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
ha преди 4 години
До Жана ГолдМи като искаш така, заминавай за Африка. Аз искам 4 сезона. Искам да гледам полетата с растящо и зрящо жито край пътя, искам да вали дъжд. Искам и сняг да има. В Африка, няма дъжд, няма жито, няма хляб и вода. Глад, мизерия и болести. Това е Африка. Още ли искаш да отидеш?
15
1
 
3
 
! Отговори
айде стига вече преди 4 години
90те години най-големия проблем беше, че озоновия слой изтънявал и скоро всичко щяло да загине ако видиш ли не спреш да се пръскаш с дезодорант ФА и да си пускаш климатика макар и да не бяха масови в България. Какво стана сега - озоновия слой сам се възтановява. Сега на дневен ред е поредната глупост наречена глобално затопляне.
14
0
 
2
 
! Отговори
Няма справедливост преди 4 години
Проблема на ски курортите не е толко липсата на сняг - отдавна Банско и Боровец имат много оръдия за сняг.Проблема е, че ниските температури не се задържат за дълго дори и зимата в планината и като духне по-топъл вятър всичко се стопява :(
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛошоМиналата зима имаше много по-голяма снежна покривка по планините от предходните години. Причината с водната криза в Перник, не са валежите, а огромните загуби по мрежата, но този случай беше използван от екоталибаните да насадят поредната истерия, построена изцяло на лъжи.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да направиш точна прогноза за времето за над седмица напред, това са някакви свободни съчинения които не си струва да се коментират. Това си е чиста екоталибанска пропаганда, която се опитва да внуши на хората, че едва ли не сме на ръба на климатичен апокалипсис - нещо което е под нивото дори на най-долнопробната нискобюджетна холивудска боза.
11
1
 
4
 
! Отговори
Зилен преди 4 години
Ама как така "суха"? Нали глобалното затопляне увеличава влажността и валежите? Щяхме да ставаме тропик, а ми е малко хладно? Напразни обещания за топло време...
10
1
 
10
 
! Отговори
Движението на Грета преди 4 години
е напълно погрешно! Едно насилствено насаждане на вина в обикновенния човек, а не там където трябва. Цялата работа е да събират още данъци и още пари! За това ти казват: Ти ходиш на работа с колата - Замърсител - Плащай!Ти летиш в командировак - Замърсител - Плащай!Като че ли човек има някакъв избор с какво да лети и как да ходи на работа, еле ако живее извън града!Събират се едни данъци, а в същото време проекти като залесяване и Директ еър каптчър си остават без никакво държано финансиране
9
0
 
7
 
! Отговори
След утрешния ден 2 преди 4 години
.... Още през 1997 - 1999 години бях чел и слушал за изследвания , че ако НЕ се спрат някои дейности ... Промяната на климата няма да бъде стопирана ! И няма да бъде обратима! Е... 20 години по - късно - заради алчността на определени Държави и групи от богаташчета - ТОВА Е ТОЧНО ТАКА ! Според мен - КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ вече НЕ са обратими и НЕ могат да бъдат спрени ! И то все вижда всеки ден ! Могат просто да бъдат забавени ! Вече почти нямаме 4 сезона и тук! ... Отвратителна работа! :( ...
8
3
 
15
 
! Отговори
След утрешния ден преди 4 години
Каква "зима" е това ?!?! Като съм гледал фотографии и съм слушал разказите на баба и дядо за ИСТИНСКИТЕ ЗИМИ по ИСТИНСКОТО ВРЕМЕ ... Те не са имали възможност да излязат от вкъщи без да разкопаят ТУНЕЛ ... Снега е бил по метър и повече !!! И то по доста време ! Не да се стопи веднага ! Дори й от моите ученически години през 80-те снега беше много повече и по повече време се запазваше! Сега РЕВАТ с крокодилски сълзи за 10 - 15 сантиметра ... все едно някои ще ги коли с тъn нож! ... Смешна работа!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1помним, 2012, 1 месец мин темп -20, макс -15, помним и оше как, това да замръзне студената вода ж 11 етажен блок...
6
1
 
16
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Без сняг и дъжд, язовирите няма да се напълнят!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Топлата зима ще остави някой лев и Борисов ще трябва да измисли как да го прибереПлаща и на началници и на калинки верни .А подрастващите ученици са трагедия, логично следствие от новия ред.
4
3
 
9
 
! Отговори
Зарко Попа преди 4 години
Съберете стотина хилки, пратете ги на родителите на Грета Тунберг, и малката ще довтаса да опрай нещата с времето.
3
9
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Скоро ще видим зимния сняг.*** ще е изнинадан, че как ?!Ще има закъсали много коли,пълни с шофиори-баш будали.
2
9
 
16
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
Стига политизирахте всяка тема бе, не ви ли писна! Или това ви е работата и ви плащат да тролите под всяка новина. Спрете се малко, изборите минаха! Драйфа ми се от такива като вас!!!
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто ГЕРБ са на власт зимите са доста по-топли от онези сурови зими през комунизма! Благодарим ти, Бойко, иначе с тези цени как ще оцелеем в студена зима?