От НПО се оплакват: Прибират кучета след фалшиви сигнали

Вече няма глутници в София, твърди Ирина Николова
11 дек 2019 10:00, Красимир Ангелов
109

Защитници на правата на животните сигнализират, че в София се прибират бездомни кучета след фалшиви сигнали.

"Преди 11 години работихме много добре с "Екоравновесие". Събирахме се постоянно и решавахме заедно проблеми. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки. Не ни харесва това, че се приемат и фалшиви сигнали", коментира председателят на НПО "Дара" Ирина Николова в ефира на "България сутрин".

Според нея може от организацията  да имат координатори навсякъде и да се правят проверки.

"Приютът в "Богров" е абсолютно препъленен. Когато се създадат условия за тези животни, ние сами ще ги заведем там. Вече няма глутници в София от бездомни кучета. Гражданите трябва да проявяват търпение. Не може да наречеш едно куче, което е сляпо, агресивно", каза още тя пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че трима жители на София са заснели видео на прибиране на бездомни кучета в кв. "Захарна фабрика" от екипи на "Екоравновесие".

"Намерихме стрела от екипите на "Екоравновесие". Бяха прибрали едно черно-бяло куче, уцелиха друго, а в клипа се вижда как прибират трето такова. Дори да е имало сигнал, те прибраха три кучета", каза човекът, снимал клипа.

Според него трябва да има връзка с "Екоравновесие" и да се работи с координатори.

"Ако има агресивно куче, не бихме позволили то да застрашава живущите в блока. По нехуманен начин да се хващат тези животни - това е недопустимо. Има нарастваща ескалация на напрежението между екипите на "Екоравновесие" и доброволците", заяви още Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В София няма а цяла България пълно по селата с кучета по улиците София въобще България ли е?"---И в София е пълно, братко... Не се гневи. Знаем, че проблемите са навсякъде.
23
1
 
48
 
! Отговори
z преди 4 години
Колко кучета правчт глутница, защото точно на НДК има 4 които си живеят там
22
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НПО-та разбрахме, че не искате да има в България, особено ако са направени от обикновени българи и като неправителствена организация ако действията не са координирани от правителството с 240 депутати, които толкова много обичате. За вас те са истински патриоти. Вие искате само ПО да има, а не НПО! :))) Разбрахме за НПО-тата, а кажете сега за масонските ложи. За тях защо мълчите? Те по-български ли са, че им цепитe басма и ги ухажвате?
21
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София няма а цяла България пълно по селата с кучета по улиците София въобще България ли е?
20
1
 
73
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Едно такова не-агресивно куче нападна детето преди две седмици. От Екоравновесие идват, и кучето не се държи агресивно спрямо възрастни, но срещу деца е друг въпрос. Също беше атакувано и детето на съседа, но мерки пак не се взеха. Нека се грижим за правата на животните, но първо да осигурим правото на живот и спокойна градска среда на нашите деца. И двете ми деца вече имат страх от кучета - страхотна работа на кучкарските организации...
19
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нпо да ги приберат като кучета само тормозат гражданите с кучешките си истории.
18
4
 
75
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
По улиците на градовете и селата не трябва да има безпризорни кучета и ТОЧКА,не го ли разбраха най-после кучкарските НПОта. Няма значение дали са кастрирани,обезпаразитени и прочие. Нямат място на улицата.
17
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Особено сега зимата когато е студено и храната е затрупана, стават особено озверели."Така е, още повече, че при тях почти няма сезон в който да не се разгонят. И ако народи 10 малки, тогава пък дъpтата кyчка брани малките и не дава да се доближи човек. Понякога говорим за 50 метра, а не за 1-2-3.
16
31
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А защо трябва да има НПО-та,които са едни хрантутници на чужди антибългарски организации."Хванал съм се за главата от пpocтотията, овчемисленето и неграмотността на българите. НПО означава "неправителствена организация". Понеже сте тъпaци, ще ви го напиша и по грешния начин, за да не питате... "Не Правителствена Организация". Всеки от вас може да си направи друга НПО с контра цел на тези които не харесвате, стига да е обосновано и законно. И тогава се вижда на кой симпатизират хората.
15
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучетата са по-ценни от това нпо, но мястото им не е на улицата.
14
4
 
54
 
! Отговори
горките кученца преди 4 години
вместо едното прибрали другото, това е ужасно насилие над бедните кученца, истинско клане. зощо мълчат институциите къде е Гешев???
13
3
 
63
 
! Отговори
българин преди 4 години
Да ги приберат всичките и да се приключи с тия кучета !
12
4
 
65
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Трябва да се разбира,че държавата е абдикирала от своите задължения щом позволява съществуването на антибългарски,а даже изобщо на НПО-та.Ако има някакви НПО-та тяхната дейност трябва да се изчерпва с боядисване на пейките в кварталните градинки,където все още не са застроени и оказване на социална помощ.Всяква друга дейност да се смята за диверсия и саботаж и да се преследва от закона
11
4
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости! Кучетата стават все повече. Това, че не ги виждате в кварталите на богаташите е съвсем отделен въпрос. Особено сега зимата когато е студено и храната е затрупана, стават особено озверели.
10
1
 
68
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Явно за да се реши кучешкият проблем трябва да бъдат прибирани не само кучетата, а и НПО-тата които виреят на техен гръб и нямат сметка от това.
9
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно преди минути едно женско питие което всеки ден влиза в заграден заден двор на "Фантастико" на бул.Монтевидео да рови в контейнерите/които даже са в затворени клетки,но тя си ги отваря като у дома си/водеше със себе си 5 кучета от маалата.Кога ще се контролира популацията на кучетата там.Те не си стоят там а бродят из околните квартали.
8
7
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, бабке. Вземи и си ги гледай у вас, нямам против! Ама като се спускат към деца и хора изобщо, не искам да ми прибират едно, а цялата глутница! Браво на Екоравновесие, още трябва!
7
6
 
68
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
А защо трябва да има НПО-та,които са едни хрантутници на чужди антибългарски организации.Няма ли как в централата на някакво НПО,да влезнат няколко добре облечени и късо подстригани млади мъже и след като си тръгнат, да дойдат парамедиците за оказване на помощ на персонала
6
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тия от НПОтата да не пускат бездомните *** от кучкарниците. Вече втори път засичам огромни бездомни кучета прегладели от зимата да се разхождат на места, където никога досега ги е нямало.
5
16
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антифриз = спокойна улица!

Спонсорирани публикации