Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения
Обновена: 16 фев 2020 16:51 | 16 фев 2020 15:51, Анисия Иванова
203
Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация
Снимка: БГНЕС

Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби. От Външното ни министерство заявиха за Новините ON AIR, че не са уведомени за това.

Според информацията засега Божков вече не се намира в Центъра за задържане.

"Задържането на такъв олигарх зад граница е успех за българската прокуратура", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

"Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МВнР.

От прокуратурата обявиха още, че са събрани всички документи за екстрадицията на Божков, превеждането им на арабски език е към края си.

Според информацията - на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ.

Самият Божков беше задържан в края на миналия месец в ОАЕ, след като беше обявен за издирване от България.

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
министерството не потвърди въпреки че знае а се прави че не знаеколко документи са били нужни за оформяне и изпращане от наша страна и защо е отнело толкова дълго време?всичко е супер съмнително как се разви случая от самото начало сякаш прокуратурата не иска да го има у нас и вкара на топло заради високия му калибър сякаш не са самоуверени че могат да го осъдят бил ли епредупреден какво предстои за да избяга или са го оставили нарочно да напусне бг?гледаме нов сценарий или стар?
31
2
 
10
 
! Отговори
bolbov преди 4 години
Двама се карат трети *** чели. Третите са Сърбия от Цветан Василев и ОАЕ от Божков.Може би има и че върти, нашите борци срещу престъпността.
30
17
 
3
 
! Отговори
Ако избяга преди 4 години
съдът да постанови конфискацията на цялото му имущество и неговото раздаване на бедните
29
19
 
3
 
! Отговори
Най-добре преди 4 години
да пратят един агент с ледокол, за да го ликвидира като Троцки, същото се отнася и за онова мустакато банкерче в Сърбия.
28
8
 
46
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Като е крадец и олигарх защо 10 години взимахте пари от него бе, ?А, Домусчиев е честен нали ?
27
7
 
25
 
! Отговори
хар хар преди 4 години
Ше го върнат след 30-40 години като ритне кофата, че искал да бъде погребан в БГ *** тогава Гешефф ше даде специална конференция да отчете успешно свършената работа. М/у другото тогава ГЕРБ още ще са на власт.
26
3
 
20
 
! Отговори
Anon преди 4 години
... тези документи трябваше да са готови и изпратени до няколко дни след като беше задържан. Типично по нашенски още се бавят. В една държава като оае човек с толкова много пари ако го искаме обратно трябва дс се действа бързо- колкото повече време минава толкова по- голям е шанса парите да заговорят. Ако наистина са го пуснали- няма да го видиме повече. И Гешев се сдобива с първата и особено важна черна точка. Ганьовски истории
25
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Ами защото това е официалното, мършояде. А колко е неофициалното? Айде сега кажи, че Народа гладува, че ГЕРБ налагат геноцид и няма какво да ядеш. Лелеееее, какви сте жалки. Да защитавате крадец и олигарх. Жалкарчета пенсионери
24
2
 
23
 
! Отговори
Заинтересована преди 4 години
Мон Дьо и Ива Софиянска-Божкова какво мислят, дали е освободен?
23
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Домусчиев, Пеевски, Гришата, Златев, Бисеров са добри капиталисти демократи.Черепа, Баневи и Арабаджиеви са лоши комунисти и тоталитаристи.
22
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Куче влачи рейс.
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17...оная Гала ти била позната и била 55 годишна според теб, а тя на 53 години, сега тоя Божков имал 38 милиарда според теб, където се говори най- много да има 13 милиарда недекларирани.
20
8
 
8
 
! Отговори
Че кой е сигурен преди 4 години
В България никой за нищо не може да бъдеш сигурен - ако не те убие бандата на Черепухата, чака те КГБ или руската мафия, а защо не и някой ислямски камикадзе.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте къде са парите на бедната България.
18
8
 
14
 
! Отговори
Пешев каскета преди 4 години
взех са насерьозно...
17
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 Те щото го имат официално че има 700 милиона лева Божков, а сега имал САМО от картини 1 милиард. Що ни разсмивате, бе ?
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами сега този дето го плю по всички телевизии какво ще прави
15
2
 
34
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Божков го кажа в ефир БТВ преди да го задържат в ОАЕ. Каза .. "Преди няколко год ми предложиха 600мил ? за колекцията, но тогава тя беше доста по малка от сега"
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще има-Ти гониш!
13
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Мистика...ти да не беше иконом на Божков че ръсиш такива простотии за имуществото му? 1 милиард в вещи произведения на изкуството??? Алоуууу, ти тия числа ги нямаш за нищо, бе! Да не е имал Лувъра у тях си Божков, бе, брат! Муахахаахаха

Спонсорирани публикации