Случаите с коронавирус у нас вече са 4, потвърдиха се тези в Габрово и Плевен

Новите заразени са контактували с първите заболели
Обновена: 8 мар 2020 10:49 | 8 мар 2020 10:22, Александър Попов
482
Случаите с коронавирус у нас вече са 4, потвърдиха се тези в Габрово и Плевен
Снимка: БГНЕС

Потвърдиха се двете положителни проби на 27-годишния мъж и 75-годишна жена. Има и още два положителни случая, съобщиха от националния щаб, който следи заболеваемостта.

"Вчера получихме първични резултати, които трябваше да бъдат потвърдени с нови проби, заяви проф. Кантарджиев. - От изследвалите проби е потвърдена положителната проба при 27-годишен мъж. От изследваните 24 проби се доказа и втори положителен случай при мъж на 61-годишна възраст. В не тежка форма. Така от Плевен имаме две положителни проби".

Още по темата
"Втората порция изследвани материали, това са изпратени 46 проби от болницата в град Габрово. Резултатите, които се получиха за Габрово са следните: положителна е пробата на жената, която вчера в 00.00 ч. ви казахме, че е съмнителна. Това е жена на 75-годишна възраст. Освен това от изработените в Националната референтна лаборатория проби, има една проба на лице, което е медицински персонал. Осми март сме, жена е", каза още професорът.

Вече тече процедура по установяване на контактните лица с вторите двама заболели, съобщи началникът на Военномедицинска академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Той поясни, че продължава изследването и на други пациенти, които имат симптоми на остри респираторни заболявания. "За днес, само във ВМА, са заложени 20 нови проби", каза той.

Подозрителни пациенти ще се извозват до лечебни заведения със специализирани линейки, които след това щателно се дезинфекцират. Медицинските екипи са снабдени с предпазно облекло.

Ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че ще се предложи да се забранят мероприятията на закрито. Досега те имаха препоръчителен характер. Няма основания за паника, пациентите са открити в оздравяващия им период – дори 75-годишната пациентка, добави Мутафчийски.

В областните градове, където има установени случаи на коронавирус ще бъдат наложени по-драстични мерки, каза още той.

Грипната ваканция е извън контекста на коронавируса, засега е обявена до сряда включително. За градовете, в които има коронавирус ще бъдат обявени допълнителни мерки.

На пациентите под карантина в момента са осигурени добри условия за живот - в стаите им има телевизори и интернет.

В София Александровска болница и "Пирогов" отделят две звена за хора, които евентуално ще бъдат поставени под карантина в столицата, каза още шефът на ВМА.

В световен мащаб 106 000 души са заразени с коронавирус. Смъртните случаи са 3600, възстановените са 60 000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
19
 
! Отговори
Готвач преди 4 години
Положителна проба може да даде и здрав преносител .Преносителя не винаги има температура и влошено здраве .А болни от корона вирус има оздравели вече в *** но не са разбрали от ко точно са болни .То тук никой не знае от ко точно е болен защото няма медицина от 25 години .Туберкулозни са готвачи в елитни заведения в Пловдив .По документи само са здрави !Яжте навън и са чудете ко ви става после и защо повръщате .
351
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно, просто си се събудил на криво и си търсиш къде да си го изкараш
350
1
 
9
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
До Анонимен Чети чуждите медии,чети ! Помня как четох, за химическото ,бактереологично и атомно оръжие на Садам . ПОМАГАТ ,НЕ ПОМАГАТ , ЕДНИ ЕЛЕМЕНТАРНИ МАСКИ НЯМА, КАМО ЛИ ЕФЕКТИВНА БОРБА .
349
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е хайде, честит ви "корона" вирус! Толкова мъка беше налегнала страната ни, начело с мъдрото ни ръководство, че пак свтовните ценноти ни заобикалят, че Италия се презапасява с вируси, а ние един не можем да си открием!Е, сега, честито на печелившите!
348
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се за четеш в чуждите медии ще разбереш че същите проблеми ги имат както у нас така и UK, всичко се свежда до дисциплина на гражданите!И между другото маските не са ефективни, нито санитарните гелове!
347
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Нищо не е ,,виновно ,, ама хич ! Само дето няма едни елементарни маски по аптеките и НИКАКЪВ ЕФЕКТИВЕН КОНТРОЛ на пътуващите. ,,КОНТРОЛА,, Е ПОВЪРХНОСТЕН И СИМВОЛИЧЕН ,САМО ЗА ПОКАЗНОСТ И ПОЛЗАНЕ ОТ МИСИРКИТЕ . От векове се знае ,че карантината е ефективен способ за преодоляване на епидемиите . ДА СМЕ ВИДЕЛИ НЕЩО ПОДОБНО ? САМО ПРАЗНОСЛОВИЯ И МАНТРИ ,БИЛО ПОРАДИ БЕЗСИЛИЕ ,НЕСПОСОБНОСТ ,НО И ДОПУСКАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА УМИШЛЕНОСТ НА СИМВОЛИЧНИТЕ ,,ПРОТИВОДИЙСТВИЯ ,.
346
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 362и какво правителството е виновно за това??
345
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"далече по богати държави от България до момента се провалят да ограничат епидемията"Taм признават, че я има. И знаят, че я има. А българинът изкарва вируса на крак, защото или няма здравна култура (нещо което е следствие на десетилетия оскотяване) или знае, че докторите няма с какво да му помогнат защото са некадъpници.
344
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо за всичко което се случи моментално почва едно плюене по управляващите?какво са виновни те и какво грешно са направили до момента?далече по богати държави от България до момента се провалят да ограничат епидемията
343
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може вече да са измислили схемата по която да вземат пари по повод коронавируса. Досега сигурно са мислили и затова викаха "Няма у нас такъв!".Абе алоооуу, как така е влезнал през граница и е отишъл право в центъра на България без по пътя да срещне други хора? Ние да не падаме от Луната?
342
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без паника в повечето случаи този вирус минава леко, няма нужда от истерии!
341
0
 
8
 
! Отговори
Хайде, започна се!? преди 4 години
Сега хазната ще отиде за вируса, народа пак ще духа супата. Сестрите да се качват на покрива, не на прозорците!
340
0
 
12
 
! Отговори
Годжи Бери с Лампази преди 4 години
И взимаш сега един барабан и тръгваш по селата да викаш: "Имаме коронавирус, имаме коронавирус! Разбра ли ***?".
339
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак след дъжд качулка. По стара традиция чакат белята да дойде и тогава да реагират, все едно не беше ясно и досега, че вирусът е в България. Това ще е краят на ГЕРБ, тотални некадърници и мишки.
338
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маски, Миски ... я по-добре си нахлузете едни Мис ***, ако са от БарЦИлона, защатата е тройна.
337
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А досега къде дремаха. Или в тая Пародия на Държава докато Дебелия мошеник не нареди нещо ЛИЧНО никоя институция не смее да предприеме мерки.
336
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли някой да намери първите статии за корона вируса , любопитно ми е откъде тръгна всичко , искате ли да съберем подписка да осъдим медиите в България все ще се намери някой адвокат да ни вземе про Боно какво мислите колко подписа са нужни
335
2
 
5
 
! Отговори
Додо преди 4 години
До Миро:Браво. Един нормален да напише нещо! Другите пишат щуротии, нахлузват по една дамска превръзка през устата и пият ... ракия! Живи да ги оплаче човек! А, и да, презапасяват се с...тоалетна хартия!
334
2
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Стига глупости !80 % от болните дори не разбират ,че са го прекарали. Малко парацетамол и за 3 дена си готов .20 % имат някакви усложнения и точно те представляват тези 200-300 хил заразени по данни на СЗО .От тях смъртността е 2% иначе като включим и тези 80% които не знаят ,че са го прекарали смъртността отива на 0.4% .А от тези 0.4% 90% са хора над 69 г възраст със съпътстващи заболявания .Извода от всичко това ,е че Корона вируса е смъртоносен колкото и обикновенния грип или пневмония!
333
3
 
2
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
до #337Нали можеш да броиш . Искам едно от теб , от 17.03.20 да броиш и да оставаш инфо тук колко човека са умрелли !!

Спонсорирани публикации