Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус. В София са

Става въпрос за мъж и жена, работели са на "Илиенци"
Обновена: 11 мар 2020 06:12 | 10 мар 2020 20:51, Нели Христова
658
Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус. В София са
Снимка: БГНЕС

На извънреден брифинг от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус в страната. Този път те са в София. С тях заболелите в страната стават 6.

"За съжаление има още два случая на коронавирус у нас. Те са в столичната болница "Пирогов". Единият е на 66-годишна жена, а другият - на 74-годишен мъж, семейство, които са работели на "Илиенци".

Постъпили са вчера. Тестовете са дали положителен резултат.

"За съжаление едва към днешна дата много държави членки започват да прилагат граничен контрол, затварят училища, театри", посочи премирът.

Той поздрави Софийската филхармония и театър "Възраждане" за това, че излъчват на живо в интернет проявите си.

"За мен Европа закъсня много с мерките. Това, което споделиха колегите е, че се очаква 60-70% от населението да се разболее", посочи още премиерът по времена извънредно заседание на Министерски съвет.

Премиерът остро осъди всички, които не вярват, че има коронавирус у нас.

Борисов предупреди и за финансовата криза, която се задава, цитирайки френския президент Еманюел Макрон и шефа на Европейската централна банка Кристин Лагард.

"До една държавите членки се изказаха срещу забраните за износ на медицински изделия. дори думата "солидарност", която много обичаме да употребяваме, аз им казах, че ни най-малко не виждам солидарност до момента", посочи Борисов.

Той настоя, че е правилна и своевременна мярката да се произвеждат консумативи у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който ще бяга на село би било добре да побърза защото като София пламне може да запечатат града както направиха в Северна Италия и в Ухан. Болните от Лом са се разхождали из София като туристи, а колко хора са заразили един Бог знае.
423
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е ,че Турция уж нямат според мен крият няма как да имат едни от най големите летища и кой ли не да каца и излита и да останат незасегнати
422
0
 
15
 
! Отговори
България е Велика преди 4 години
не само си шие собствени маски, а учените от БАН вече и лекарство намериха! Велики, неповторими, уникални!
421
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента който не работи да си отиде на село ако има и да не посреща никой няма как да хване нищо!По добре от колкото да ходи в мола или на кино в големия град
420
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Най важното, откриха нулевия пациент... - на Позитано 20...
419
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе мани ти изкуственото дишане още има хора които си посрещат гости и то от страни с вирус без да им пука за последствията
418
2
 
18
 
! Отговори
до 518 преди 4 години
независимо от възрастта 20% до 60% от болните имат нужда от изкуствено дишане на апарата за да преболедуват - няма ли, умираш, независимо от възрастта си. така, че в българия смърта ще е масова, щото до този момент никой не ни казва и то е с цел, за да не знаем, колко апарата за изкуствено дишане има в страната. това е основнтата разлика с грип и двете се преболедуват, ама да преболедуват корона повече хора имат нужда от болница и изкуствено дишане.
417
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страни с застаряващо население или по точно такива над 60+ ще усетят вируса много жестоко!Докато всеки си вика това е един обикновен вирус и може си прави каквото си иска за пенсионерите не е така от 3% смъртност може да скочи до 20 ако си с болести и над 60
416
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворете границите, бе! Ще уморите народа. Сега прочетох шокираща изповед на италиански лекар, който денонощно лекува болни от коронавирус и ми настръхната косите. Прочетете я и вие. Политиците ни лъжат, че било прoсто вирус. Това е много опасен вирус, особенно за възрастните, смъртността е твърде висока. В напреднал стадии дотолкова не можеш да дишаш, че ако не ти вливат кислород умираш. Имате ли възрастни близки ги дръжте да си седят вкъщи под ключ. Задава се някакъв кошмар.Боже бъди с нас!
415
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания цари пълен хаос и непокизъм!!!!!Скоро ще минем и италианците!
414
0
 
19
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
е това е Союз - Франция и Германия забраниха износа на маски към Италия, т.е. Смрътна Присъда или точно по Комунистически - Нашето си е Наше, Вашето е Общо. Иначе, кога е за Бежанци Германия е за Отворени Граници, Свободно движение на Хора, а кога е за кинти свободно движение на стоки и услуги. Обаче, кога е да си спасим кожите, това че другите ще ***, не ни интересува - веднага ембарго за износ та маски към италия налагаме. в България ще е ад-на нас нищо няма да ни дадат като свършим запасите!
413
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За мен Европа закъсня много с мерките. Това, което споделиха колегите е, че се очаква 60-70% от населението да се разболее"--------------Е, поне в това е прав!!!Реакцията на Европейския Либерализъм в критични ситуации е като да гасиш пожар с бензин!
412
2
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Какви мерки се взеха у нас ? Маски няма никъде , дезинфектанти също , престъпно некадърно , корумпирано и неадекватно правителство !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
411
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е нулевият носител заразил старците???Колко още човека освен тях е заразил?Имал ли е признаци на заболяването (тоест, възможно ли е на носителя и през ум да не му минава , че е разпространител на заразата).Защо не са закрити пазарите при такова масово стълпотворение на хора?В този случай да откриеш нулевият носител, е като да търсиш игла в купа сено!Тоест, ще има още заразени!
410
4
 
10
 
! Отговори
млади мъже преди 4 години
братя, пазете топките, поразява тестисите короната, едва ли ще умрете от корона, но живот без здрави топки, живот ли е?! правителствата яко подтискат важната информация за корона!
409
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мийте си ръцете и внимавайте къде и с кого ходите. Не стойте до някой дето кашля. Щом десет години успяхме да изтраем това *** на снимката, значи никакъв друг вирус не може да ни победи.
408
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бие тъпана Бочо и вика "Два нови случая! Два нови случая!". Тоя верно е голям пaлячo.
407
1
 
16
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Какво прави правителството , че да няма в никоя аптека маски и спирт ! Ама не им пука или просто безхаберие и липса на адекватност , а може би некадърност !
406
7
 
1
 
! Отговори
до 505 преди 4 години
естествено за да ни дозавладеят, малко хора в европа, щото ес крие, знаят че в новите учебници по история на си дзинпин, пише че римската империя е създадена от потомци на китайската преселили се в европа и по право от древни времена европа принадлежи на китай. вероятно, като сега измрем и още повече отслабнем, ще ни чурмуват и за 1 нощ европа ще стане 32-рата провинция на китай.
405
0
 
14
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Цените на таратайките в Италия рязко паднаха , нашите автоджамбази ще хукнат и ще докарат короната в София и Дупница до няколко дни !